Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nemám ráda kávu a doma ji máme jen kvůli návštěvě. Kolik lžiček je podle vás silná a slabá káva? Každý to má jinak a když si ji sama nepřipravuji, tak to neodhadnu... Díky!
Kávu u nás taky nikdo nepije, pro kávymilovné návštěvy kupujeme takové ty sáčky s rozpustnou kávou 3 v 1. Tím odpadá starost i o to dávkování
Naše návštěvy vědí, že "opravdovou" kávu u nás nemáme, tak se s tím smířili.
Opravdový milovník kávy si instantní sajrajt zase rád odpustí. Třeba já piju jen kávu z presovače, maximálně překapávanou. Kávu z kapslí nebo rozpustnou ráda oželím.
ješte na okraj taková malá poznámka, když ji doma máte jen kvůli návšteve, tak občas kupte čerstvou, nevím, jak často máte návštěvy, ale aby nebyla vyčíchlá,,,,,,
Množství kávy se udává 7 gramů (vrchovatá kávová) ale je to jen jedna položka. Množství vody, druh kávy a způsob jejího spaření. Tady jsou orientační dávky pro různé typy: ellio-caffe.cz/...
Klasický "turek"je vrchovatá lžíce kávy, zalitá decilitrem horké vody. Robusta bude chuťově silnější než Arabica. U směsí je to ještě větší zmatek
Kávu také nepiju a množství neodhadnu. Bojím se dát málo, aby to nebylo jako vývar z bukvic. Ale když dám víc a nešetřím, konzumenti si stěžují, že jim ten můj výtvor utrhne srdce.
Tak to dělám rozumně. Přinesu hrnečky, dózu s kávou, lžičky a každý host si nabere do svého hrnečku sám. Já už potom jenom přiběhnu s konvicí a zalévám to, co si sami připravili. Má to tu výhodu, že mě nikdo nemůže pomlouvat, že jsem dala málo či moc. Co si kdo připravil, to si i vypije. Jaga.
Vůbec se s kávou pro návštěvy netrapte. Všichni si zvyknou, že je u vás čajová domácnost a budou s tím počítat. Mi třeba vadí, když návštěva při odchodu odnese hrnek do dřezu a jako slova rozloučení řekne: "Děkuji za kávu." To mi vadí. Nepřišel za mnou, ale proto, že vařím dobré kafe? No, není to na hlavu?
Já třeba poděkuji za hezké odpoledne nebo večer. Když odcházím od stolu na zahrádce, kam jsem si přisedla k sousedům, tak poděkuji za vlídné zacházení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.