Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak uvařit lososa

Od: milena* odpovědí: 5 změna:

Milí přátelé, snažím se držet dietu, tak jsem si koupila uzeného lososa z Norska. Samozřejmě je vak. balení. Ale nevěda co to stojí jsem ho dala do košíku. 300 gr stálo v syrovém stavu 240.- Kč. Myslela jsem že to dám dusit na vodě, ale ted se bojím, abych to nezkazila. Je to pro dvě osoby? Máte nějaký dobrý recept na dietní rybu pro dvě osoby? Děkuji MILENA.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

dotaz*
hodnocení

2x

výborné je labuznik.com/...

dietnější je spíše to dušení - a nebojte se losos je dobrý se vším zkuste třeba recepty.cz/... (to ale nemám osobně vyzkoušené - spíše preferuji první způsob)

 

lidka*
hodnocení

2x
Zdravím Mileno! Určitě bych pro začátek volila jednoduchý recept - losos na másle. Určitě ta trocha másle nebude vadit a nebo ho udělejte na olivovém oleji. Na vodě dusit, no nevím, to si asi za ty prachy moc nepochutnáte. Tak si to dáte bez přílohy a nebo u jednoho receptu bylo jako příloha hráškové pyré. A nebo brokolici, hrášek, prostě co dům dá. Dole jsou uvedeny ještě i jiné recepty. Jinak Vám držím palce!Dušený losos na másle
Recepty » Ryby
17.6.2008
Potřebujeme:4 plátky lososa, 3 lžíce másla, špetka mletého kmínu, 1 citrón, sůl dle chuti, 250 ml vodyJak na to:Lososa umyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Pak lososa osolíme a okmínujeme. V kastrůlku rozehřejeme máslo a jednou vlažnou lžící másla vymastíme pekáček. Poklademe plátky lososa a přelijeme vlažným máslem. Mírně podlijeme vodou a zakryté zvolna dusíme v troubě doměkka. Pak pekáček odkryjeme, necháme vydusit vodu a krátce zapečeme.
Porce zdobíme plátkem citrónu. Podáváme s vařenými brambory.
Podobné recepty:Grilovaný losos s chřestem, zeleninovým salátem a smetanovou omáčkou, Losos Florián, Losos se smetanovou omáčkou, Roštěnec dušený na červeném víně, Krkonošské knedlíky

 

milena*
hodnocení

DĚKUJI, ZKUSÍM TO UDĚLAT S TÍM KMÍNEM A TROŠKOU MÁSLA. NEVÍM JESTLI ZELENINU , CHCI VĚDĚT JAK UZENÝ DUŠENÝ LOSOS VLASTNĚ CHUTNÁ. Moc vám děvčata děkuji. MILENA

malvinka*

Já osobně pokrájím cibulku nadrobno a osmahnu ji na trošce oleje na ni vložím plátky osoleného lososa a pak už jen z jedné strany z druhé strany. Strávníci si vždy pochutnávali.

 

starena*
hodnocení

0x

Dnes v Loskutákovi: lososa naporcovat, lehce osolit, za sucha (bez tuku) nechat ze všech stran na teflonové nebo titanové (prostě nepřilnavé ) pánvi zatáhnout a poté dát asi na 5-8min. do trouby, která je na 100st. Protože měli syrového lososa, dělali k němu omáčku ze žloutků na hniličku vařených vajec+olivový olej, řádně míchat+hořčice dežonského typu+bylinky+nasekané bílky.

Losos vypadal moc pěkně, zatímco z nerez pánve za použití másla ( do trouby ho nedali) se rozpadal, nezůstal lesklý ,atd...

Dejte vědět, jak to dopadlo.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]