Víno z černého rybízu

Od: Datum: 20.07.16 12:46 odpovědí: 3 změna: 20.07.16 14:13

Letos se nám urodilo docela dost černého rybízu, takže po výrobě džemu, sirupu (a trochu do mrazáku) nám ještě zbyde cca. 5kg. Napadlo mě zkusit si vyrobit trochu domácího vína z černého rybízu. Máte prosím někdo osvědčené recepty / návod? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: maky®
Datum: 20.07.16 12:48
avatar

recept sice nemám, jen si pamatuji, že babička víno dělala z černého a červeného, ale poměr též nevím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.07.16 14:13
avatar

Vyrobit víno není žádný problém.Potřebujeme získat asi 10 % alkohol.Do kvasné nádoby dáme směs ovoce a vody 1:10.Doplníme 1 dílem cukru.a sáčkem vinných kvasinek včetně živné soli pro kvasinky..Ty jsou nezbytné,protože divoké kvasinky ze vzduchu neumí zkvasit víno více,jako 8 % alkoholu a kvašení je pomalejší.Kromě toho se obvykle s nimi vyskytují i kvasinky octové.Nechtěli bychom tedy,aby obsah zoctovatěl.Kvašení probíha asi 6 týdnů při teplotě 18 st C.Tektý obsah se stáhne hadičkou do čisté nádoby a nechá usadit od kvasinek.Ty lze oddělit a po proprání usušit a použít příště.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.