Jak napravit guláš

Od: Datum: 18.07.16 20:40 odpovědí: 8 změna: 19.07.16 21:44

Ahoj,

chtěla bych poradit: dělala jsem teď guláš, ale guláš, ale přehnala jsem to s česnekem a tu chuť úplně přebil. Jak to mám, prosím, napravit.

Děkuji předem za odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.07.16 20:44
avatar

zkuste v tom povarit par brambor, ale cesnek to beztak nezvladne :) ja bych to nejed, cesnek zkazi kazde jidlo. Cesnek do gulase vubec nedavam a vubec byste to nepoznala..

Ohodnoceno: 2x
 
Od: maky®
Datum: 19.07.16 10:02
avatar

osmahla bych cibulku, zalila vodou, rozstrouhala do toho bramboru, nechala povařit...pak to dát do pokaženého guláše...jestli to nepomůže, tak to ale horší nebude, že se to trochu naředí...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 18.07.16 20:45
avatar

Dobrý den, zkuste ten trik s povařením syrové brambory - má to fungovat na sůl, tak třeba to odebere i ten česnek. Ovšem, já bych si takový česnekový guláš dal hned, protože to musí být dobré a silné. Jinak, zkuste i naředit vodou. Zdravím!


doplněno 18.07.16 21:25:

otaznicka - to je asi podle chuti každého jednotlivce. Já česnek můžu, tak já bych se nad tím Vaším guláškem určitě "neofrňoval" - naopak bych ho chválil.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: otaznicka
Datum: 18.07.16 20:59

Já jsem zkusila trochu jiný recept. a pokud ho příště budu dělat, už ten česnek tam nejspíš nedám. Ono dokavaď jsem ho tam nedávala, tak byl taky dobrý a každému chutnal ;.-)

Datum: 18.07.16 20:55

Česnek zneutralizovat nelze. Maximálně můžete navařit další porci a pak to smíchat.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 18.07.16 22:01
avatar

Česnek přebít nejde a do guláše patří bez něj by to nebylo ono.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.07.16 06:08
avatar

Moje rada je už houby platná, ale do normálního guláše česnek nedávám. Ani majoránku. V některých kuchařkách to přímo radí, ale já dělám klasický gulášek z dobré kližky, hojně cibule dozlatova na vepřovém sádlíčku, žádné oleje, sladká i pálivá paprika, pepř, trochu kmínu pro chuť. Třeba i drcený. A pokud někdo rád prikantní, tak pokrájet feferončičku.

Ale guláš s česnekem a majoránkou mi připadá spíš jako dršťková.

Co poradit? tentokrát to snězte, ono to bude také jedlé, ale příště si uvědomte, že méně znamená někdy více.

Dělala jsem jednou s hochem, který byl vyučený kuchař. A ten mi prozradil, že do SEGEDÍNSKÉHO GULÁŠE se musí dát ke konci prolisovaný stroužek česneku. Ne moc, jen takový nádech. Bez něj to prý není ono. Zkusila jsem to - a on ten klučina měl pravdu. Do normálního gulášku ale NE! *zed* Jaga.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 19.07.16 21:44
avatar

To je jednoduché. Neříkejte tomu guláš, ale prezentujte to jako hovězí na česneku. Tvařte se, že to tak má být, a že máte nový recept z internetu.

Ohodnoceno: 3x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.