Nejste přihlášen/a.
Dělala jsem kuřecí řízky, nakrájela podél na 1 cm tlusté pláty a nechala marinovat 2 dny v acidofilním mléce s bylinkami. Pak po obalení ve strouhance a smažení sice jsou šťavnaté, ale bez chuti. Je vůbec vhodné dělat takto kuřecí řízky? Nebo máte lepší postup? Díky
V marinádě byl nastrouhaný česnek(3 stroužky), pak pepř, sůl, majoránka, ale ta chuť opravdu nebyla moc výrazná
Podle mě to marinování stejně nějak moc chuť masa neovlivní, to je asi lepší ochutit ten obal(strouhanku) a pořádně než se patlat s marinováním...
Když naložíte nebo nasolíte jakékoliv maso, před tepelnou úpravou, lízněte, jestli je soli dostatek, jestli maso nepotřebuje dosolit. Kdybyste nasolené maso naložila do husté marinády, pak by bylo, nejspíše dost slané. Ale v tekuté se sůl vytratí. V prcmáslí jen zkřehlo, ale chuti nenabylo. Já se chystám naložit kuřecí maso do tatarky. Ten recept mi příjde skvělý a musím ho vyzkoušet. Nakrájené kuřecí maso nasolit, obalit do tatarské omáčky. Stačí uležet od včerka. Jemně obalit v hladké mouce a smažit. Prý musí být Helmans, tak poslechnu.
Dobrý den, myslím, že jste si ověřila, že tento postup nebyl dobrý a marinování zbytečné, resp. Vaše očekávání se nesplnilo. Ta marináda měla nějakou výraznou chuť nebo jen mdlou? Byl v marinádě např. česnek nebo něco výrazné chuti? Zdravím!
Chtělo to marinovat v oleji a nikoliv v mléce - to chuť srazilo.
bb, kdo má smůlu a proč? Co to je smůla v řeči o řízcích? Navíc, vepřové má chtnat jako vepřové, kuřecí jako kuřecí, brambiry mají chutnat jako brambory. Proč základní, kvalitní surovinu ničit tím, ža chuť v základu změníte?
Nikdo, vidíte, jak jsme každý jiný. Já mám ráda chuť masa, která je podtržena něčím, ale zůstane dominantní. Jednou si kdosi stěžoval, že ryba chutnala rybou a navíc, měla kosti. Táta na půl huby utrousil: "Ať si kupi syr!" To bylo v době, kdy sýr pro něho nebyl jídlem. No, co chcete od řezníka!?
as doplněno 19.07.16 12:14: Nemáte pravdu. Právě marinováním, tomu masu dáte chuť, jakou chcete. Jen se to musí udělat správně. To nakládání do acidofilního mléka neznám. Vím, že se marinuje do jogurtu. Pokud se neochutí, tak maso je jen krásně šťavnaté. Pokud chcete změnit chuť masa musíte přidat koření. Když ochutíte strouhanku, tak vystavíte to koření vysoké smažící teplotě, a to nemusí(a může) dopadnout dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.