Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kuřecí řízek v marinádě bez chuti

Od: kocicka85 odpovědí: 9 změna:

Dělala jsem kuřecí řízky, nakrájela podél na 1 cm tlusté pláty a nechala marinovat 2 dny v acidofilním mléce s bylinkami. Pak po obalení ve strouhance a smažení sice jsou šťavnaté, ale bez chuti. Je vůbec vhodné dělat takto kuřecí řízky? Nebo máte lepší postup? Díky


doplněno 18.07.16 08:54:

V marinádě byl nastrouhaný česnek(3 stroužky), pak pepř, sůl, majoránka, ale ta chuť opravdu nebyla moc výrazná


doplněno 19.07.16 12:14:

Podle mě to marinování stejně nějak moc chuť masa neovlivní, to je asi lepší ochutit ten obal(strouhanku) a pořádně než se patlat s marinováním...

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Marináda by měla mít říz. Ten do káže navodit česnek, pepř, různé směsi koření. Bylinky /čerstvé/ jsou na to samy o sobě slabé. A to acidofilní mléko se mi nelíbí. Raději bych asi marinovala v oleji, dělám také řízky naložené v jogurtu a to je, panečku, dobrota. *palec*Jaga.

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Když naložíte nebo nasolíte jakékoliv maso, před tepelnou úpravou, lízněte, jestli je soli dostatek, jestli maso nepotřebuje dosolit. Kdybyste nasolené maso naložila do husté marinády, pak by bylo, nejspíše dost slané. Ale v tekuté se sůl vytratí. V prcmáslí jen zkřehlo, ale chuti nenabylo. ;) Já se chystám naložit kuřecí maso do tatarky. Ten recept mi příjde skvělý a musím ho vyzkoušet. Nakrájené kuřecí maso nasolit, obalit do tatarské omáčky. Stačí uležet od včerka. Jemně obalit v hladké mouce a smažit. Prý musí být Helmans, tak poslechnu.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, myslím, že jste si ověřila, že tento postup nebyl dobrý a marinování zbytečné, resp. Vaše očekávání se nesplnilo. Ta marináda měla nějakou výraznou chuť nebo jen mdlou? Byl v marinádě např. česnek nebo něco výrazné chuti? Zdravím!


doplněno 18.07.16 09:01:

Chtělo to marinovat v oleji a nikoliv v mléce - to chuť srazilo.

 

jentak*
hodnocení

0x

Na vině je ten česnek. Má tak výraznou chuť, že přebil mnohem slabší vůni těch bylinek.

A já nakládám nikoliv do acido ml. ale do jogurtu a na jeden 450gr. kelímek jogurtu, dávám lžičku solamylu.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Já mám namíchanou strouhanku s bylinkami, nikoliv do marinády.

 

bg
hodnocení

0x

Kuřecí maso je prostě bez chuti, pokud to nedoženete marinádou, máte smůlu :(

bb, kdo má smůlu a proč? Co to je smůla v řeči o řízcích? *sok* Navíc, vepřové má chtnat jako vepřové, kuřecí jako kuřecí, brambiry mají chutnat jako brambory. Proč základní, kvalitní surovinu ničit tím, ža chuť v základu změníte?


doplněno 20.07.16 06:57:

Nikdo, vidíte, jak jsme každý jiný. Já mám ráda chuť masa, která je podtržena něčím, ale zůstane dominantní. :) Jednou si kdosi stěžoval, že ryba chutnala rybou a navíc, měla kosti. Táta na půl huby utrousil: "Ať si kupi syr!" To bylo v době, kdy sýr pro něho nebyl jídlem. No, co chcete od řezníka!?

Není to pravda, jak jsem psala, do strouhanky mám přidané sušené bylinky, někdy tam zase na obměnu dávám strouhaný sýr, přidám do vajíček pivo apod. a nějaká chuť je vždy.

 

nikdo*
hodnocení

0x

as doplněno 19.07.16 12:14: Nemáte pravdu. Právě marinováním, tomu masu dáte chuť, jakou chcete. Jen se to musí udělat správně. To nakládání do acidofilního mléka neznám. Vím, že se marinuje do jogurtu. Pokud se neochutí, tak maso je jen krásně šťavnaté. Pokud chcete změnit chuť masa musíte přidat koření. Když ochutíte strouhanku, tak vystavíte to koření vysoké smažící teplotě, a to nemusí(a může) dopadnout dobře.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]