Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spaní v podprsence - vadí to?

Od: danielav odpovědí: 22 změna:
Dobry den chci se zeptat jestli kdyz budu spat v podprsence jestli to nak vadi.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Většina ženských je asi ráda, když může podprsenku odložit a udělat si pohodlí. Pokud si vyberete na spaní podprsenku pohodlnou, tak si myslím, že to nevadí ničemu. Dělají se na denní nošení, na sport, i takové které jsou na spaní vhodné. Takže záleží jen na Vás, v každém případě byste se měla cítit v podprsence pohodlně - ať už ve dne nebo v noci, takže si vybrat takovou která Vám opravdu sedne. Jinak je to volba každé ženy, ale nemyslím si, že je spaní v podprsence nějak zdraví škodlivé.

pohanka*
hodnocení

6x

Ano, je to velmi nezdravé. Zaděláváte si na rakovinu prsou.

Podprsenka tlačí na žlázy s vnitřní sekrecí, lymfa dobře nekoluje, postupem času se škodlivé látky usazují, dělají se ložiska s neodplavenými látkami a malér je hotový. .

Takže určitě na noc sundavat a i o víkendu udělat kozičkám pohodlí a chodit po bytě jen tak na volno, v tričku.

pb®
hodnocení

2x

Celý život žiju v domnění, že správně padnoucí podprsenka netlačí, prsa nemačká, neutlačuje, naopak je podpírá a drží tam, kde by měla být. Za bolest zad můžou špatné pohybové návyky, nikoliv kus hadru přes hrudník, za rakovinu nezdravý životní styl, cpaní se hormony a hlavně genetická zátěž.

V podprsence jsem spala celé kojení, tedy 11 měsíců a teď už také nějaký čas spím jen v podprdě, protože druhé těhotenství se projevilo bolestí prsou při spánku ještě před tím, než jsem měla // na testu.

Každopádně vše jsou jen domněnky bez řádného vědeckého výzkumu, to o rakovině i to pevnějších prsou díky podprsence na noc, takže ať si každá nosí, jak je jí pohodlné.

pohanka*

A která žena si i v nynější době dokáže koupit přesně padnoucí podprsenku, a tu správnou velikost?

Máme v tom velké mezery.

Nedokáži si představit, že bych spala v podprsence s kosticemi.

Kostice jsem nosila tak okolo 16ti let. Vadilo mi určité nepohodlí, zřejmě jsem v té době také neměla ten správný střih, velikost. Nebyla nabídka, nebyly peníze, honila jsem módu. Též jsem zjistila, že je musím prát v ruce, ve vířivé pračce se zničily. Autom. pračky byl u nás jenom nedosažitelný sen.

pb®

V dnešní době to snad není problém, když obchody nabízejí i tzv. bra fitting. Chce to jen chtít. Což teprve v době minulé, kdy neexistovalo si prádlo zkusit, ale žena se musela spokojit s tím, že se na to koukla v obchodě a možná přiložila přes oblečení. Vrátit doma vyzkoušené neexistovalo.

pohanka*

Neslyšela jsem ještě o této službě.

Já nepíšu o tom, že se dnes nedá dobře koupit, ale o době před 45 ti lety.

Nakupuji u Úpavanu vhodné prádlo pro silnější, české ženy. A v kabince vyzkouším více typů,střihů prádla. To opravdu si člověk dříve kupoval podle oka.

Fakt nevím, proč jste se do mne tak pustili Pb a Kolikoli?

pb®

Nemyslím, že bych se do někohou pouštěla. Ale nechápu, proč píšete o době před skoro půl stoletím? To některé z nás nebyly ani na světě. Proč tohle srovnávat, když už je ta doba dávno pryč. Jiné materiály, střihy, možnosti... Přece nelze ustrnout v čase "za mého mládí".

Kdybyste měla prsa F a víc, tak za každou kostici líbáte ruky. Dneska už se dělají kvalitní podprsenky, ne jako dřív.

doplněno 18.07.16 13:53:

Nikdo se do nikoho nepouští, jenom vysvětlujeme, že už je to dneska jinak. Když jdete do spešl salonu na prádlo, tak vás sami poměří, zavoláte si je do kabinky, tam vám ukážou, kde podprda sedí/nesedí, donesou jinou atd. Ale spaní v ní... možná v té sportovní, no. Nebo max. když má člověk plandáky a má přespávat u někoho na jednu/dvě noci.

hodnocení

1x

Je to hodně nezdravé, několikrát jsem četla, když večer svlékeneme podprsenku, prsa promasírovat, nebot se po celý den tísní v podprsence, z toho vyplývá, že alespon v noci jim dejte vydechnout.

hodnocení

1x
Osmi z deseti by to zřejmě vadilo. Mně určitě.
Čtyřnohému miláčkovi určitě ne.
doplněno 01.08.16 13:01: Zkusil jsem to.
Nic moc.
Jen ráno byl problém vysvětlit manželce tu sponku otlačenou do kůže na zádech...
doplněno 01.08.16 13:01: Zkusil jsem to v ní spát.
Nic moc.
Jen ráno byl problém vysvětlit manželce tu sponku otlačenou do kůže na zádech...
18.07.16 09:07

*palec**smich*

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud jste v lůžku sama, tak si na noc odložte. Pokud se Vám do lůžka připlete nějaký chlapec, tak je to pro předehru lepší. když je to děvče trochu "obalené" a je i co "rozbalovat". Ovšem, jestli se nemýlím, tak Vám je 13 let, tak zatím si odkládejte. Zdravím!

jentak*
hodnocení

1x

Jako chlapovi mi to vadí. To je hrozná práce, dostat se pod ni, *smich*.

jentak - chce to praxi *smich*

laurak
hodnocení

1x
Já osobně spím většinou v podprsence. Mam velká prsa a není mi příjemné,když si je různě přilehnu apod. Samozřejmě to musí být prádlo pohodlné, neškrtící.

slzicka*
hodnocení

0x

Budou tě časem bolet záda.

72mona3*
hodnocení

0x
Spát bychom měli v pohodlném, neškrtícím, volném ( třeba i žádném ;) ) oblečení. M.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- proč vlastně chcete spát v podprsence? Pokud tedy nemusíte z nějakých společenských důvodů?

joudic*
hodnocení

0x

tak jestli vam vadi pri spani, tak si vemte ten sporty-top/pseudo-podprdu, ale ne klasiku, jak uz napsaly devcata :)

72mona3*
hodnocení

0x
Tazatelka neuvádí, v jaké (jak padnoucí) podprsence spí. Jakékoliv spekulace jsou zbytečné. Proto jsem psala o pohodlném volném oblečení.
Ale z mého pohledu je každá podprsenka někde na těsno. Má držet, popřípadě zvedat a nemá se posouvat. Toho se docílí přilnavostí v konkrétních místech.
Pokud si ji sundáte a máte kdekoliv v kůži její otisk, tak bych ji jako pyžamo vyřadila. M.

hodnocení

0x

vlastne do ted nevíme účel toho, proč mít tuto část spodního prádla při spánku na sobě, většinou člověk při spaní témeř nehybně leží, takže jak si to zdůvodnit? i když otázka je, zda to vadí, ale přece jenom - proč vlastně?

coco

Nektere damy si chteji i ve spanku udrzovat zpevnena prsa, aby si je nejak nezdeformovaly :) Nejlepsi je stejne spat jen "naostro" zvlast v lete, v podprsence bych se nikdy dobre nevyspala, doma ji odkladam hned po prichodu z venku zaroven s ostatnim osacenim a oblekam jen volny domaci odev - pohodli nadevse. Kdybych mela mala prsa, nejradeji bych chodila bez porad *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]