Nejste přihlášen/a.
Letoś se chystám vyzkoušet novou metodu a ráda bych věděla, jestli už ji někdo zkoušel.Ovoce jde rovnou ze stromu či keře do skleniček a pevně zašroubujeme, má vydržet hodně dlouho jako čerstvé, což ukáže čas.
no toto! vyhledala jsem "zavřeniny" na netu, a prý by to opravdu mělo fungovat, zajimavé... ovoce se musí trhat přímo do skleničky, zdravé, a uzavřít do 15 min - pak by si mělo uchovat jakési své ochranné látky a nezkazit se... vyzkoušejte, maky, a uvidí se... ![]()
maky, dočetla jsem se, že by se to právě umývat nemělo...
mindo vyzkouším, ale nemám jasno s tím omytím ovoce, nejlepší by to bylo ihned po dešti, jako je to dnes, ale ty špendlíky potřebují ještě týden...ale zkouška proběhne ![]()
Dobrý den, dejte odkaz, kde je tato metoda více popsána. Zatím tomu rozumím tak, že si do zahrádky vezmu sklenici a víčko. Ze stromu utrhnu např. tři jablka - jedno s dírkou od červíka, druhé špinavé od prachu a to třetí s hovínkem od ptáčka. Vložím je do připravené sklenice a zavíčkuji. A mám co? Kompot? Bylo by to úžasné, ale asi dost revoluční. Zdravím!
maky - já nevěřím už nyní
. Snad bych uvěřil vákuu, podchlazení a temnu.
nic víc nic míň...takto mi to přišlo emailem, na zahradě dozrávají jakésy "špendlíky", na nich to vyzkouším a za rok napíšu, jaký je výsledek. Nemá z toho být kompot, ale stále čerstvé ovoce...otevřete skleničku, ovoce omejete a sníte...dokud nevyzkouším, tak neuvěřím ![]()
Bude z toho bez zavaření i bez vody jen směs čeho si. Špendlíky se k tomu vůbec nehodí. Spíše tvrší ovoce. Jen tak mimochodem, to zase někdo vynalezl, co bylo vynalezeno. Takhle jsme již dávno v mém mládí tímto způsobem zavařovali nastrouhaný jabka na štrůdl. Bez vody atd... Nic nového v tom nevidím.
Dobrý den, tak jsem studoval a prý to funguje. Ovšem, ovoce má být zcela perfektní a má být do sklenice umístěno do pěti minut od sklizně. Takže, skutečně si vzít ty sklenice na zahrádku a ovoce dobře vybírat a dobře zavíčkovat. Potom tam prý probíhá fermentace a cukr se mění na alkohol - ovoce potom není sladké, ale alkoholické. Jestli si na to vzpomenu, tak si také "zavřu"jedno krásné jablko. Zdravím!
P.S. To jablko bude fajn na Silvestra
.
Liskové ořechy nemají tolik vlhkosti, která by mohla způsobit plíseň.
To je i odpověď na otázku jestli ovoce umývat.
Dobrý den. Maky, mrkněte do odkazu. Tam to paní zkoušela a píše, že ji to zklamalo. To ovoce zkvasí.. civilizace2.blog.cz/...
kapkanadeje možná mne to fakt zklame, možná záleží jak které ovoce, za tu zkoušku nic nedám...pekné jahody bych na to neobětovala ![]()
alusska to je i pro mne překvapení, škoda, že už máme po třešních, vlastně se tam musí nacpat do 15 minut, takže kupované určitě ne. -Díky za návod ![]()
Věříte, že většina případů botulismu je ze špatně zavařeného ovoce?
Vyrábějí ho anaerobní bakterie běžné v půdě. Je jim vcelku jedno, co žerou. Klobásy (uzeniny obecně) si dnes doma dělá málokdo a když, tak dodržuje pravidla. S ovocem a zeleninou se ovšem dělají všelijaké hloupůstky. Jak se můžeme dočíst i v různých poradnách, že ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.