Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám letos možnost zpracovat větší množství višní. Marmeládu už mám. Průběžně dělám kynuté buchty "honzovky" s víšněmi a se skořicí, kompoty dělat nechci.
Uvažovala jsem o šťávě. Hledala jsem v receptech na netu. Dost mě ale zklamalay. Co radí?
1/ višně roztlouct i s peckami! , potom cedit. Jaký to má smysl, vážně nevím.
2/ višně vypeckovat, vařit s cukrem, lít do láhví. Žádné cezení ani mixování, takže tam jsou i ty svrchní slupky a kousky dužiny.To potom ale není šťáva, spíš rozblemcaný kompot.
3/ recept se mi zpočátku líbil - vypeckovat, přecedit, ale: na 1 kg čisté šťávy dát 1,70 cukru. To mi nepřipadá jako šťáva, ale jako samotný cukr oživený trochou višní.
Máte nějaký dobrý recept na šťávu z višní?
A pokud by byl i recept na DIA šťávu, byla bych ještě radši. Jenže to asi nepůjde, ten cukr to ovoce drží a čím ho nahradit? To nevím.
Předem dík, pokud se se mnou podělíte o své recepty. Jaga.
Když jsem se dostalk více višním tak jsem je nadlal do 3lt sklenic přidal pár hřebíčků a vanilku něco cukru a zalil vodkou a nechal pěkně louhovat. Výsledek do bré pití a i kompot.
Věřím, že je to dobrota. Ale manžel má už 9 let za sebou Želiv - úspěšně! Tak se podobným receptům vyhýbám. A i když by mi třeba někdy sklenička vína přišla k chuti, nic takového doma nemáme. Na co ho zbytečně pokoušet?
Navíc, Ta legendární Želiv už asi 5 let neexistuje. Budova léčebny je prázdná a chátrá - nebyly peníze. Takže dneska už by ani neměl kam jít. Ale lepší, že to nepotřebuje!
Takže i když tato griotčička nemusí být vůbec špatná, pokoušet to opravdu nebudu. Přesto dík. Jaga.
jago - ted jsem si rozšířila obzor, totiž jsem nechápala, co je to Želiv . - nyní už, chápu, Šla jsem guglovat, co to vlastně znamená, ale píšete, že léčebna již neexistuje, tak jsem zase o neco chytřejší a dobře, že to manželovi pomohlo
višně jsou dobrota, jako díte jsem milovala kompoty,
Všem vám pěkně děkuji.
Nakonec jsem použila radu od Jabraky s tím, že místo MT jsem to rozvařila klasicky na sporáku. Měla jsem hodně višní a v MT, v tom malém prostoru, bych to vařila ještě teď. Šťáva je krásně tmavá a hustá. Snad mi trošku do vody neublíží, vzhledem k tomu diabetu.
Také jsem si udělala džem, koupila jsem si od Labety želírovací cukr pro diabetiky. Cukr to neobsahuje žádný, jen fruktózu. Tak tady výčitky svědomí nemám. A nádherně mi to houstlo.
A kdyby mi pan Wlezley dal recept na to višňové víno bez alkoholu, zkusila bych i to. Višně letos nemají konce, je jich spousta. Díky - Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.