Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, milí rádcové,
tak jsem zase včera asi po roce dělala langošové orgie. Mám tyto placky ráda, ovšem jako jediná z rodiny. Tak jsem, jako vždycky, udělala dobré domácí těsto, usmažila si 1 placku k večeři, 1 dnes ráno k snídani a tím to hasne. Už mám zase dost na nějakou dobu, je to dost těžký pokrm do žaludku. . Zbyly mi ovšem nejméně 2/3 těsta. Co ted s ním, abych ho v budoucnu spotřebovala? Těsto dělám řidší, vytahuji ho na tácu za pomoci oleje. Tedy:
1/ Vytahat si placky a dát je zasyrova zamrazit, potom společně sesypat do 1 sáčku a uschovat v mrazničce?
2/ Vytahat si placky, hned je usmažit, zamrazit je usmažené a při použití pak jen ohřát v mikrovlnce?
3/ Těsto dát do krabičky, vcelku to zamrazit a později po rozmrazení vytahovat a smažit normálně placky?
Každá normální rodina určitě těsto zpracuje hned a všechno v podobě langošů sní, já mám takovýto problém. Ráda bych si dala langoše třeba za 14 dní, proto si myslím, že nemá nyní cenu zbylé těsto vyhazovat a za čas plácat nové.
Asi to zamrazit jde - ale jak? Nedávno jsem v obchoďáku zaslechla mladý pár, jak se u mrazáků domlouvají, že si koupí mražené langoše. Takže to zřejmě jde. Ale jak na to?
Děkuji za vaše rady a hezký den všem! Jaga.
Protože se prodávají langoše předsmažené, tam bych asi volila variantu upravenou variantu dvě - tedy předsmažit, zamrazit, a později pak dosmažit, nikoliv ohřívat v mikrovlnce. Já tedy zpracuju vždy všechno těsto, když nesníme večer, dojídáme ráno studené - teda já, chutná mi to. Švagrová dává nezpracované těsto do lednice.
Kdysi jsem si přivydělála o prázdninách děláním langošů a dělám je tak dodnes. Z hladké mouky, bez vajec a z vody, sůl kvasnice. Z půl kila mouky mám 8 langošů. Něco usmažím hned, zbytek do lednice v dostatečně velkém sáčku neboť těsto nabude i v lednici, do týdne zpracuji. Když nemám chuť na langoše, udělám ze zbytku pizzu.
Děvčata děkuji za pochvalu - hlavně, že vás doma chlapi chválí. Nejspokojenější chlap je s plným žaludkem dobrot - to vám slíbí i nemožné
Díky, Uško, dobrá odpověď, ale já už nemám bodíky!
Tak jsem to udělala tak, jak jste radili. Těsto jsem dala do igelitu do lednice i s miskou, udělala jsem si každý den jeden kousek. Trochu těsta přesto zbylo, to dostaly slepice, aby taky poznaly, jak chutná langoš!
No a příště si opravdu zadělám jen z poloviční dávky. Děkuji za rady. Jaga.
Dobrý den, já bych volil variantu za 1/ (ještě zmražené možno hned smažit) a vyloučil bych variantu za 2/ (už to nebude ono). Ovšem, počkejte si na rady odborníků přes langoše, což já nejsem. Zdravím!
P.S. Varianta za 1/ se dá i dávkovat a nerozmrazovat celé těsto - pouze oddělíte určitý počet placek.
Zdravím. Nemám radu, spíš zkušenost. Jelikož mi rodina odmítá jíst langoše 2x za sebou, dělám těsto jen z polovičního množství doporučeného receptem a mám pokoj. Považuji za výhodu, mít langoška vždy čerstvého. Ne každé těsto si zachová po rozmražení svou křehkost... Jagičko, mějte se krásně. Idanova
Jaguško, moc prosím o recept. Už jsem zkusila kde jaký ale vnučka vždy řekne, že ten ze stánku je jiný a lepší. Díky L
Liduš, langoše si dělám už hodně let a ty moje mi chutnají oproti kupovaným víc, ale, když položím těsto na pánvičku, trochu se placka zmenší a langoše jsou kapku silnější. Ale aspoň je to kus jídla a ne průhledná blána, jakou občas prodávají.
30 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vařená brambora najemno nastrouhaná /dávám ráda ještě teplou, lépe to potom kyne/.
Kvásek z 1/4 l mléka a 2 dkg kvasnic. Udělat těsto, nechat vykynout.
Těsto mám řidší, nešlo by normálně vyvalovat. Na tác si kápnu trochu oleje, lžící tam hodím kus těsta, prsty si také lehce namočím v oleji a tvaruji a vytahuji to těsto dokola. Pak opatrně přenesu na pánev.
Když jsem v Krkonoších viděla nabídku langoše za 55 korun a bylo přes něj vidět až na Sněžku
, jsou ty domácí opravdu nejlepší. Jaga.
Jinak všem děkuji za vaše názory.
Já, když nemám čas těsto zpracovat, tak ho dám v krabičce zamrazit.Po rozmrznutí nepoznám rozdíl mezi čerstvým a zamrazeným těstem.Ale minulý týden jsem dělala těsto synovci na placičky, a zbytek těsta jsem uválela jako na bagetu posolila a upekla. A když si mám vybrat jestli kupovaný rohlík nebo chléb, a tento domácí, tak vždy vyhraje ten domácí. Ten mohu i bez salámu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.