Jak uchovat těsto na langoše?

Od: Datum: 16.07.16 06:27 odpovědí: 12 změna: 21.07.16 10:41
avatar

Dobrý den, milí rádcové,

tak jsem zase včera asi po roce dělala langošové orgie. Mám tyto placky ráda, ovšem jako jediná z rodiny. Tak jsem, jako vždycky, udělala dobré domácí těsto, usmažila si 1 placku k večeři, 1 dnes ráno k snídani a tím to hasne. Už mám zase dost na nějakou dobu, je to dost těžký pokrm do žaludku. :(. Zbyly mi ovšem nejméně 2/3 těsta. Co ted s ním, abych ho v budoucnu spotřebovala? Těsto dělám řidší, vytahuji ho na tácu za pomoci oleje. Tedy:

1/ Vytahat si placky a dát je zasyrova zamrazit, potom společně sesypat do 1 sáčku a uschovat v mrazničce?

2/ Vytahat si placky, hned je usmažit, zamrazit je usmažené a při použití pak jen ohřát v mikrovlnce?

3/ Těsto dát do krabičky, vcelku to zamrazit a později po rozmrazení vytahovat a smažit normálně placky?

Každá normální rodina určitě těsto zpracuje hned a všechno v podobě langošů sní, já mám takovýto problém. Ráda bych si dala langoše třeba za 14 dní, proto si myslím, že nemá nyní cenu zbylé těsto vyhazovat a za čas plácat nové.

Asi to zamrazit jde - ale jak? Nedávno jsem v obchoďáku zaslechla mladý pár, jak se u mrazáků domlouvají, že si koupí mražené langoše. Takže to zřejmě jde. Ale jak na to?

Děkuji za vaše rady a hezký den všem! *slunce* Jaga.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 16.07.16 06:49
avatar

Dobrý den, já bych volil variantu za 1/ (ještě zmražené možno hned smažit) a vyloučil bych variantu za 2/ (už to nebude ono). Ovšem, počkejte si na rady odborníků přes langoše, což já nejsem. Zdravím!

P.S. Varianta za 1/ se dá i dávkovat a nerozmrazovat celé těsto - pouze oddělíte určitý počet placek.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: rora®
Datum: 16.07.16 10:10

Protože se prodávají langoše předsmažené, tam bych asi volila variantu upravenou variantu dvě - tedy předsmažit, zamrazit, a později pak dosmažit, nikoliv ohřívat v mikrovlnce. Já tedy zpracuju vždy všechno těsto, když nesníme večer, dojídáme ráno studené - teda já, chutná mi to. Švagrová dává nezpracované těsto do lednice.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 16.07.16 11:39
avatar

Jaguško, moc prosím o recept. Už jsem zkusila kde jaký ale vnučka vždy řekne, že ten ze stánku je jiný a lepší. Díky L

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.16 06:42
avatar

Liduš, langoše si dělám už hodně let a ty moje mi chutnají oproti kupovaným víc, ale, když položím těsto na pánvičku, trochu se placka zmenší a langoše jsou kapku silnější. Ale aspoň je to kus jídla a ne průhledná blána, jakou občas prodávají.

30 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vařená brambora najemno nastrouhaná /dávám ráda ještě teplou, lépe to potom kyne/.

Kvásek z 1/4 l mléka a 2 dkg kvasnic. Udělat těsto, nechat vykynout.

Těsto mám řidší, nešlo by normálně vyvalovat. Na tác si kápnu trochu oleje, lžící tam hodím kus těsta, prsty si také lehce namočím v oleji a tvaruji a vytahuji to těsto dokola. Pak opatrně přenesu na pánev.

Když jsem v Krkonoších viděla nabídku langoše za 55 korun *ee* a bylo přes něj vidět až na Sněžku :-D, jsou ty domácí opravdu nejlepší. Jaga.

Jinak všem děkuji za vaše názory.

Datum: 18.07.16 09:20

Já doporučuji nahradit část pšeničné mouky moukou kukuřičnou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.07.16 12:19

Langose uchovavam tyden v lednicce v mise prikryte pytlikem.A proc je jiny langos se stanku?Protoze je smazeny na palmovem oleji a ten jiste doma nemate.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.07.16 12:36

Já, když nemám čas těsto zpracovat, tak ho dám v krabičce zamrazit.Po rozmrznutí nepoznám rozdíl mezi čerstvým a zamrazeným těstem.Ale minulý týden jsem dělala těsto synovci na placičky, a zbytek těsta jsem uválela jako na bagetu posolila a upekla. A když si mám vybrat jestli kupovaný rohlík nebo chléb, a tento domácí, tak vždy vyhraje ten domácí. Ten mohu i bez salámu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.07.16 14:35
avatar

Zdravím. Nemám radu, spíš zkušenost. Jelikož mi rodina odmítá jíst langoše 2x za sebou, dělám těsto jen z polovičního množství doporučeného receptem a mám pokoj. Považuji za výhodu, mít langoška vždy čerstvého. Ne každé těsto si zachová po rozmražení svou křehkost... Jagičko, mějte se krásně. Idanova

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jentak
Datum: 18.07.16 09:49

Těsto na langoše vydrží v igelitu, v lednici nejmíň týden - odzkoušeno. Ale myslím, že by vydrželo i déle.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 18.07.16 12:14

Kdysi jsem si přivydělála o prázdninách děláním langošů a dělám je tak dodnes. Z hladké mouky, bez vajec a z vody, sůl kvasnice. Z půl kila mouky mám 8 langošů. Něco usmažím hned, zbytek do lednice v dostatečně velkém sáčku neboť těsto nabude i v lednici, do týdne zpracuji. Když nemám chuť na langoše, udělám ze zbytku pizzu.


doplněno 21.07.16 13:41:

Děvčata děkuji za pochvalu - hlavně, že vás doma chlapi chválí. Nejspokojenější chlap je s plným žaludkem dobrot - to vám slíbí i nemožné*ua*

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 21.07.16 08:28
avatar

Díky, Uško, dobrá odpověď, ale já už nemám bodíky! *plac*

Tak jsem to udělala tak, jak jste radili. Těsto jsem dala do igelitu do lednice i s miskou, udělala jsem si každý den jeden kousek. Trochu těsta přesto zbylo, to dostaly slepice, aby taky poznaly, jak chutná langoš! *smich*

No a příště si opravdu zadělám jen z poloviční dávky. Děkuji za rady. Jaga.

Datum: 21.07.16 10:41
avatar

Uško, díky, byly k večeři a moc jsme si pochutnali.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.