Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dress code

Od: kristyna123* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

v rámci letošní dovolené po jižních čechách, jsme se s přítelem rozhodli pro návštěvu otáčivého hlediště v Českém Krumlově. Máme lístky na představení Carmen, tedy na operu, jedná se o večerní představení. Nikdy jsme v podobném venkovním divadle nebyli, nevím jaký máme dodržet dress code. Jestli jít volnočasově, např. přítel jeansy, košily, nebo vyloženě oblek.

děkuji předem za radu :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Krásný večer,na otáčivém hledišti jsem byla několikrát,ale ne na opeře. Myslím,že oblek není vhodný,budete sedět na dřevěných lavicích,nevíte jaké bude počasí. Mohu Vám doporučit určitě deku pod sebe a na zachumlání se a pláštěnku. V dnešní době,kdy chodí někteří v džínách i do kamenného divadla,bych letní scénu tolik neřešila. Vzhledem k tomu,že tam budou i turisté,kteří si oblek určitě nevozí. Chcete-li mít jistotu,doptejte se na informacích nebo pokladně Jihočeského divadla. Přeji Vám krásný zážitek,bude se Vám to líbit. JISKRA

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, toto jeviště je dělané především pro turisty - kteří mají asi těžko v báglu velkou večerní výbavu. Takže klídek, vezměte, co máte. Osobně, kdybych plánovala výlet do těchto končin, tak si s sebou fakt nebudu brát spešl rifle a blůzu jen kvůli divadlu ;).

lucie*
hodnocení

1x

Já myslím,že pokud bude chladněji,tak jako žena můžete mít k ryflím úpletové sáčko,to se nosí i na běžné nošení a vypadá to elegantně a chlapvi bych dala nějaký světřík.Určitě se tam nechodí ve velké večerní.Prostě elegantně,to stačí.V horku bych to viděla jen na košili a blůzku.Oni ti zahraniční turisté v Krumlově vypadají jinak jak čeští:)třeba japonci ty sáčka mají i na prohlídce hradu...takže nepříjdou ve fraku,ale jednoduše upraveni.

hodnocení

0x

Dobrý večer, byla jsem v tomto divadle před lety na Shakespearovi, nikoho v obleku jsem tam neviděla, byl to krásný zážitek, nekonvenční, ostatně jako celý Krumlov. Miluji toto město, jeho genius loci. Užijte si to*palec*

doplněno 13.07.16 21:53:

Více info tady otacivehlediste.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]