Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červený a flekatý nos

Od: davidskala1992 odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

mám již od malička takový problém a to, že mám neustále červený a flekatý nos, není den kdy by ten nos měl normální barvu jako ostatní části mého obličeje, zkráceně vypadám jako rudolf a nos mi září na několik kilometrů daleko. Byl jsem s tím i na kožním, kde mi v podstatě nic neřekli a že se to zlepší časem, ale na to zlepšení čekám už něco přes 10 let a pořád nic nepřichází. Niveu a dove používat nemůžu, mám na ně alergii a nateču.
A opravdu nechci čekat až třeba do 50-ti let s tím, že mám úplně červený a flekatý nos, aby si každej o mě myslel, že jsem alkoholik... Dělá mi to problém v práci při pohovorech - tlačí na mě abych se přiznal, že jsem alkoholik a i když řeknu, že nejsem, tak mi to nikdo nevěří a pak se už ani neozvou. A ne, opravdu alkoholik nejsem, pivo si dám jednou nebo dvakrát do roka a tvrdší alkohol, tak 2 panáky, když se něco slaví.
Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím mám dělat?

doplněno 13.07.16 13:51:

A ještě musím dodat, že mám nos velmi mastný a tím pádem i lesklý, jako bych se koupal každý den v oleji...:(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle všeho máte asi růžovku.

nemoci.vitalion.cz/...

kaarel

zkuste - dlouhodobe - hermankovou mast k.

pohanka*

Ano, též si myslím, že máte růžovku. Divím se, že se neléčíte u někoho jiného.

Přečtěte si pořádně odkaz od Ildiky, a též zkuste trošku zapudrovat, snad Vám pudr neudělá zle.

xy
hodnocení

0x

hm, mám taky takový problém, ale jako žena to snadno zamaskuju korektorem v tyčince.

davidskala1992
hodnocení

Dokonce jsem i na internetu našel obrázek, který vypadá úplně přesně, tak jak to vypadá u mě.
i.imgur.com/...

balzerka

A bolí to? Máš rýmu? Boláky v nose?Pocit oteklé sliznice vevnitř? Nemáš poruchu čichu? Byl jsi s tím někdy na ORL? Vypadá to, jako zánět. Pak bych brala B komplex / 2-3 malé tbl. denně/ a Zinek 1x1. Špička nosu prý prozrazuje kondici srdce. To máš v pořádku? Jestli jsi alergický na nějakou kosmetiku nebo potravinu, je možné, že i heřmánek a více jiných bylin Ti nemusí sednout. A možná, že i tohle začervenání je projevem alergie na něco. A ten červený nos máš stále, nebo jen v chladu nebo jen v teple? Omez cukr ve stravě, sladké nápoje .

doplněno 14.07.16 20:00:

Půjč si od někoho v rodině tonometr a zkus si měřit tlak, tep to většinou ukazuje taky. Ta souvislost se srdcem opravdu bývá. Nemíval jsi v Tv někdy problémy ve sportu, myslím po běhu následnou dušnost?

doplněno 14.07.16 20:00:

Půjč si od někoho v rodině tonometr a zkus si měřit tlak, tep to většinou ukazuje taky. Ta souvislost se srdcem opravdu bývá. Nemíval jsi v Tv někdy problémy ve sportu, myslím po běhu následnou dušnost?

balzerka
hodnocení

0x

Pohledala jsem v knihách.Je to tak. K červeni na nose výrazně přispívá přemíra sladkostí včetně sladkého ovoce Zejména sladké nápoje..Úplně je vynech. Určitě energetické drinky, koly, ale i džůsy.. Metabolismus cukru probíhá v játrech, stejně jako zpracování alkoholu. Souvislost tu je a alkoholu se vyhýbej. Téměř každý má nějaké to slabší místo a když ho neodhalí a neodlehčí mu, tak se může jen zhoršovat. Pij čistou vodu nebo lépe s citronem. Napust si ji do láhve od minerálky. Ale minerálky opatrně, jen občas a střídat druhy. Kvůli mastnotě pleti na nose omez i tuky a ostré koření.. Především máslo a tučné uzeniny. Nejvhodnější jsou oleje lisované ze semínek a oliv. Vím, že se na chleba nedaj namazat, ale vmíchají se do salátů /fazolový, rajčatový s mozzarelou, mrkvový s rozinkami a citronem/ či pomazánek.

doplněno 15.07.16 11:50:

Nejsou vhodné ani zákusky a majonezové saláty. Prostě zkusíte změnit zásadně jídelníček.Tahle změna musí být, jinak se nehnete z místa. Pak teprve řešit léky, masti apod. Poptejte se u Vás, zda někdo ví o dobrém výživovém poradci. Někteří jsou rychlokvašky na baterky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]