Nejste přihlášen/a.
Chystám synům na pobyt v horách, co mají rádi. Zavařila jsem vepřové maso a pak lečo - jen zeleninu. Oni nejraději plněné papriky v rajské omáčce a rizoto.Ta rýže asi ne, co? Myslíte, že se to dá taky zavařit do sklenic omnia. Budou to jíst zhruba za 14 dní. Díky za zkušenosti..
Jsem si jistá, že papriky zavařit půjdou a vydrží. Moje maminka a stejně i já, plním papriky sekanou, kterou jsem smíchala s uvařenou rýží. Moje dcera, podle osvědčené rady kamarádky, která takhle zavařuje už několik let, teď už druhým rokem nezvykle zavařovala maso na dovolenou. Do sklenice na dno lžičku soli, na to na kostky maso a zavíčkovat. Tak naprudko, nasucho. V zavařovacím hrnci 90 minut. A druhý den ještě jednou, na 45 minut. Maso pustí šťávu a je měkoučké. Mi to příjde, jako pomalý hrnec.
Po vyklopení ze sklenice že přidávala papriku, někdy rajčata nebo něco jiného, aby to nebylo stejné. Já jsem hodně maso zavařovala, s přívěsem jsme hodně trajdali. Pečené i kuře, ptáčky, základ na guláš, do kterého jsem také na místě přidávala zeleninu, aby to bylo pokaždé jiné. Bývalo to na cibulce a nikdy se nezkazilo, jak se říká, že cibule zkvasí. Ke špagetám, bramborám, knedlíkům, kolínkům a tak.
Jiskro, jojo, vždycky jsem zavařeniny měla bez lednice. A dokonce 6 týdnů Bulharsko + Rumunsko, kdy jsme popojížděli po pobřeží. Zavařeniny přežily i ta šílená vedra. Asi do samotného konce neměly šanci, protože jsme je snědli. Před dovolenou jsem dostala obrovský kus koňské kýty. Právě z ní jsem udělala spoustu věcí v papiňáku a pak zavařila. Většinou jako základ a pak dodělala podle toho, jaká byla příloha a také, co jsem koupila na trhu, když jsme se navečer přesouvali a trhy vyprodávaly za hubičku..
Bylo to kráááásnéééé! Ale jak už je to dááávno! To ještě mé děti byly dětmi.
A některý rok jsem zavařovala na dovolenou i maso pro psa. Granule, to slovo jsme ještě nikdy ai neslyšeli. Taky bez lednice.
Můj názor je, že zavařit se dá úplně všechno. / z legrace tvrdím, že i borové šišky. /
Když syn jezdil s kamionem, zavářela jsem mu do sklenic ode všeho, co jsem doma vařila. Klidně to rizoto, francouzské brambory, malé bramboráčky, švestkové knedlíky...a další. Z polívek třeba gulášovku, dršťkovku...
Ty papriky jsou velmi jednoduché, mají kolem sebe omáčku, zavaříte to stejně snadno, jako třeba rajskou či svíčkovou. Zavářela jsem mu třeba i koprovku s vajíčky, s masem nemáme tak rádi.
Pokaždé přijel s taškou sklenic /ku podivu čistě vymytých /, chválil, že všechno bylo dobré, nic se mu nezkazilo, všechno s chutí snědl.
Tak se toho nebojte, papriky budou prima, stejně, jako všechno to ostatní. Jen zvolit aspoň půl hodiny zaváření, nejméně na 85 stupňů. Pokud je to syrové maso, zavářím 2 x za sebou /2 dny/. Jaga.
Dobrý večer,také zavářím hotovky i polévky, když jezdíme karavanem na dovolenou. Nikdy si ale nejsem jistá,jestli se pak zavařeniny mohou uchovávat i bez ledničky. Zatím jsem je vždycky do lednice v karavanu nacpala,pak už se tam nevešlo pití atd. Nechci riskovat,že se mi to zkazí...tolik práce. Zavařuji 2x po hodině. Máte někdo vyzkoušeno i bez lednice? Děkuji.JISKRA.
Prodávaly se jako hotovky i z omáčkou.Tak to určitě jde.Pohledat,třeba zde: spektrumzdravi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.