Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych upéct na oslavu malé zákusky.Kdo má zkušenosti z kolika vajíček upéct roladu,aby nebyla klasicka.A jak stočit.Rozpůlit korpus po délce?Děkuji
S receptem neporadím, já vše dělám "od oka". Ale roláda se obecně připravuje tak, že si těsto klasicky nalijete na plech, upečete a ještě horké vyklopíte na utěrku. Okamžitě srolujete i s utěrkou "do rolády" a necháte vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáte (bude i tak stále hodně stočená), utěrku vytáhnete, těsto normálně potřete polevou a zpátky srolujete. Tímto postupem se upečené těsto při rolování nepoláme. (Nepochopila jsem přesně, co máte v dotazu na mysli s tím korpusem).
Bože, kdo to sem dal? Taková krása! To je týrání lidí, kteří čumí ve vedru doma a nechce se jim udělat ani jednoduchý oběd!
Dajko,nic ve zlém,ale roláda je otázka cca třičtvrtě hodinky času a práce.
Pokud nedáváte klasický máslový krém,tak vyšleháte pouze šlehačku,roládu potřete marmeládou a navrch ovoce,třeba jahody,borůvky,maliny,banány...
Když před tím, než roládu zarolujete, rozříznete ji na plechu na čtyři díly a až pak zarolujete, budte mít čtyři mini.
Děkuji,tak jsem to udělala.Jen jsem chtěla vědět,kdo má zkušenosti z kolika vajíček by asi měla být.Zkušební jsem měla ze 3,byla moc malá.Udělám ze 4
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.