Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, mám novou antikoncepci, jedná se o silikonový kroužek napuštěný hormonama, který se strčí dovnitř a hormony působí zevnitř. Má se prý usadit v horní, prostornější části pochvy a nemá být vůbec cítit ani při sexu, ani jinak (jak pojednává návod). Zavedení má být prý jednoduché... Jde hlavně o to, že mi pořád vylézá ven, i přesto, že si ho tam vždycky zastrčím až nadoraz, kde na něj prst vůbec nedosáhne. Za malou chvíli opět vyleze, krám jeden...
Je to normální nebo si ho neumím nasadit nebo mám malou...?
Máte s tím někdo zkušennosti?
Dobrý den,
nevím, jestli Vám dokážu úplně poradit, ale kroužek také používám, tak se alespoň zkusím podělit o své zkušenosti. Třeba Vám to aspoň trošku pomůže.
Kroužek zavádím v pololehu/polosedu, žádný problém s vyjížděním jsem neměla, takže si myslím, že by poloha při zavádění neměla mít na vyjíždění žádný vliv (ale třeba se mýlím, nejsem gynekolog). Můj postup je následující - stisknu kroužek, ale ne úplně uprostřed (tak je to myslím v návodu), ale spíš tak někde ve třetině. Takže vlastně držím kroužek spíše za špičku a zasouvám ho tam. Tím, že ho nedržím v polovině, ho pak dostanu mnohem dál, než když ho držím v půlce. Kroužek se tedy roztáhne o něco déle a mezitím stačí pořádně vklouznost "hloubějc". Pomáhá také kroužek zavádět, když jste vzrušená (vklouzne tak mnohem hloubějc a i pohodlněji). Zkuste třeba poprosit přítele, jestli by Vám se zaváděním nepomohl, je to podle mne lepší než chodit ke gynekologovi.
Přeji hodně štěstí
Díky moc za odpověď, zkusím Když jsem vzrušená, tak obvykle prosím přítele o jiné věci, než aby mi tam strčil kroužek, ehm
No ja jsem zacala krouzek pouzivat pred tremi dny..
Zavedeni nebylo snadne ale protoze jsem zadnou antikoncepci predtim nepouzivala zacala jsem prvnim dnem menses nanzasopla ho tamponem ale pak mi menses prestal no tak nevim..dostala jsem sice navod ale v anglictine,tak jsem snad neudelala nic spatne?
No ja jsem zacala krouzek pouzivat pred tremi dny..a zatim nevyleza teda spon o nem nevim.
Zavedeni nebylo snadne ale protoze jsem zadnou antikoncepci predtim nepouzivala zacala jsem prvnim dnem menses tak jsem ho zasopla tamponem ale pak mi menses prestal no tak nevim..dostala jsem sice navod ale v anglictine,tak jsem snad neudelala nic spatne?
Na předposlední otázku by nejlépe odpověděl kvalifikovaný gynekolog profesionál. My téměř všichni jsme gynekologové amatéři.
Ahoj, měla jsem úplně stejný problém. Ať jsem kroužek zavedla sebehlouběji, za pár hodin byl zase skoro venku. Doktorka mi řekla, že ho moje tělo prostě nechce přijmout, takže se mám přestat snažit. Mám teda dva originálně balené kroužky, uchované v lednici, jestli máte některá zájem, odpovězte mi a domluvíme se na ceně, pošlu je poštou.
Projela jsem pár diskuzí a je to hodně individuální, některé dívky nemají problém s ničím, některé tvrdí, že je to zpočátku nepohodlné, měli problém se naučit ho zavést, při sexu byl cítit nebo vypádával, někdo ale zase doporučoval ho tam sexem více zašťouchnout. Vypadá to, že budete muset zkoušet dál, psaly, že zavádět jako tampon ve stoje, s jednou nohou na vyšším místě, ale to jste určitě dělala. Proč vylézá, na to neumím odpovědět, ale rozměry si myslím nehrajou roli. Nedáváte ho tam nastojato? Asi ne, co? Když se nepovede, asi opravdu poradí jen gynekolog, určitě by vám pomohl ho zavést a poradil vám
Děkuji za odpověď. Ve stoje ho nezavádím, lépe mi to jde v leže stejně tak i u tamponu..Ve stoje je tam méně místa přijde mi...Asi ho ještě neumím zavádět, stisknu ho do tvaru elipsy, ale jak je už hlouběji, kam mé prsty nesahají, tak se malá elipsa pomalu roztáhne do tvaru kruhu a už nejde posunout dál... Nevím, jak to myslíte, jestli ho tam nedávám nastojato?...Zajít za gynekologem ať mi ho tam dá pořádně dozadu, to mě také napadlo, ale až jakoposlední řešení. Raději bych to zkusila nejprve sama...
Myslela jsem jako ne naležato, ale jak uděláte tu elipsu, tak tou špičkou elipsy napřed, pak by se totiž udělal kroužek ne po obvodu pochvy, ale kolmo k zemi a mohl by vylézat. Ale to je asi nesmysl, já to nikdy nezkoušela, tak moc nemohu radit.
Tak ted jsem se do toho zamotala i já
Ano, zavádím ho tou v úvozovkách, špičkou elipsy napřed, protože to ani nejde jinak... Z elipsy se ale udělá původní kroužek pořád stejný, podle tvaru pochvy, je to přece kroužek, tak se zase roztáhne do původního kroužku. Aby byl na stojato daný kolmo ke dnu, to asi ani nejde, protože má průměr cca 4 cm a to už by tam byla moc velká roztáhlá díra a to by asi nedrželo
Ahojky,
taky jsem vyzkousela Nuvaring (asi pul roku) a mela jsem s nim stejny potize - stale vylezal a at jsem zkousela cokoli (zastrcit ho co nejdal, stocit ho, nahrat ho atd), nic nepomohlo. Nakonec jsem zasla za svou gynekolozkou a dala si napsat anitikoncepcni naplasti. Jsem s nima mnohem vic spokojena a cenove se vyrovnaji Nuvaringu. Gynekolozka na potize s Nuvaringem jen podotkla, ze je to novinka a tak s tim nemaji moc zkusenosti - informace vlastne ziskavaji od uzivatelek (a tech neti taky moc), ale ze tuto antikoncepci predepisuje nejmin.
Začala jsem používat kroužek poměrně nedávno a musím říct, že se zaváděním ani s vypadáváním kroužku jsem problém neměla, možná je to tím že používám tampony a menstruační kalíšek, takže řekněme už vím co a jak Jako všechno to chce ale trochu cviku, zkuste více poloh, mě se velmi osvědčila poloha ve dřepu, děložní čípek je potom blíže a můžete pak lépe zkontrolovat zda je kroužek správně umístěn (měl by obemknout děložní čípek). Neztrácejte trpělivost, rozhodně to za to stojí. Znám poměrně dost žen, které kroužek používají a problémy nemají. Přeji hodně štěstí
ahoj, já teď mám nuvaring druhý měsíc, teda spíš jsem dneska zavedla druhý kroužek...vůbec mi nevypadává, drží tam, občas ho tam zkontroluji a dost se tedy pohybuje, jednou je hluboko, podruhé zas dost nízkoakorát se chci zeptat, bolí tě občas podbřišek, když ho máš?Mě třeba tak na dvě minutky zabolí jako při menzesu, ale není ta bolest taková jen je nepatrně cítit...Nevím čím to je, jestli proto, že bych ho tam měla špatně nebo mi prostě nesedí...ale dost mě to štve, nemůžu totiž brát antikoncepci v podobě tabletek...tak jsem myslela, že konečně najdu něco co bude v poho a já budu moct normálně žít.
Ahojky,stejně jako ty mám kroužek od včerejška druhý měsíc a je fakt,že i mě posledních pár dní občas trochu pobolívá břicho nebo spíš cítím podbřišek. Ani jsem to nejdřív nedávala do souvislosti s antikoncepcí, ale asi na tom něco bude. Ale třeba to taky odezní, možná si naše těla potřebují ještě chvíli zvykat.Já i první měsíc po skončení menstruace docela dlouho špinila,ale i to ještě před druhou menstruací skončilo a teď jsem taky v pohodě.A bylo super,že jsem mentruovala jen slabě a jen 3 dny.Naštěstí s vypadáváním problém nemám,jen asi 2x se mi kousek svezl dolů,ale zase jsem ho bez problémů dala na své místo,kde normálně drží. A ani já,ani můj přítel jej necítíme.Tak snad i ta občasná bolest přejde.Zatím jsem o tom nikde na žádné diskusi nečetla.
Ahojky, díky za odpověď...no doufám, že já nebudu špinit po menzesu, jedu hned po něm na dovču, tak tam nechci špinit..proto sem i teď navázala novým kroužkem, abych si to srovnala tak, abych tam nekrvácela či nešpinila..ty jo, tak snad se mi tohle vyhne...ale když jsem navázala tím novým kroužkem, tak jsem nešpinila, tak snad to bude dobré...no hele jinak mě po dvouch dnech po navázání v noci hrozně chytlo břicho a myslela jsem, že bolestí omdlim, tak když tak na to pozor...já nemůžu mít normální antikoncepci v podobě prášků, takže se toho kroužku chci držet zuby nehty, tak snad to občasný pobolívání přestanejinak ti přeju, ať jsi s ním nadmíru spokojená!
Ahojky,já naštěstí špinila jen po prvním kroužku, teď s tím druhým je to už v pohodě a kromě toho občasného bolení břicha jsem s ním naprosto spokojená. Asi jsem četla nepozorně příbalový leták nebo mě to spíš možná tenkrát nezajímalo, ale když hned vezmu druhý kroužek, tak bych neměla menstruovat vůbec? Vím, že takhle fungují pipulky, při nich jsem si občas takhle menzes taky kvůli dovče upravovala, ale u kroužku jsem to nějak v letáku nezaregistrovala. A taky možná budu potřebovat příští měsíc kvůli moři upravovat. I když mě to teď trvá tak parádně krátce, že to možná stihnu i s pauzou a menstruací. Tak kdyžtak pak písni, jestli to bylo v pohodě a úplně bez špinění.
Tak dík za odpověď a taky přeju, ať se břicho srovná a nebolí a kroužek ti bez problémů vyhovuje. A pěknou dovču
Ahojky, JJ, je to napsaný v tý příbalový brožurce, že můžeš klidně navázat dalším kroužkem, že první vyndáš a druhý hned zavedeš, bez pauzy...Jinak se může stát, že stejně budeš trochu krvácet či tak...já teda nekrvácím vůbec je to v poho...ale na každého to působí jinak že jo...no jenže já právě po prvním kroužku hned navázala druhým, takže jsem to s kroužkem vlastně ještě nedostala, takže to teď budu mít poprvé heue...ale snad to bude v poho, jinak se upřímně naštvujasně, pak dám vědět...já jsem s ním taky moc spokojená, rozhodně lepší, když mě občas pobolívá břicho než když jsem pořád špinila kvůli tomu, že mi tablety nevyhovovaly
No a hele, když jsem to poprvé dostala a měla jsem si vzít ten kroužek, tak mi to normálně přestalo, tak třeba to špinění po menzesu nepříde no, když si vezmu druhý kroužek...doufám v to no, fakt si nechci zkazit dovču...Jo a ještě je v tý brožurce napsáno, že pak když máš ten další "navázaný" kroužek, tak když to chceš dostat, tak jej jednoduše vyndáš no a probíhá to pak stejně, jako jsi už spozorovala...Tobě taky jinak pěknou dovču u móře!
Ahoj hele ty si tu psala ze ty a ani tvuj pritel necitite ten krouzek ri sexu...takby me zajimalo jestly si na to sveho pritele nejak upozornila ze mas takovou antikoncepci?a pokud jo tak jak?ja mam strach ze memu priteli se to nebude libit ze vsobe nosim neco takoveho a pride mu to odrazujici...prosim porad mi...
Ahoj...hele dneska sem si bya pro antikocebci a muj lekar mi predepsal tuhle tu jako mas ty...krouzek...n to ze mi nema branit pri sexu tak mi pride ze mi bude vadit...pac ja nevim ale mam taky pocit ze se mi sune dolu...a nevim co mam delat jestly si mam zajit zase pro prasky?!,! ale pri tech mi nebylo dobre...:
ahoj zanco, já vim, že se neptáš mě, ale chci ti pomoci...já příteli říkám vše, takže ví, že mám kroužek...já měla totiž hodně velké problémy s prášky (špinila jsem), takže jsme hodně dlouho nevěděli co s tím, až pan doktor navrhl nuvaring...No a příteli jsem to řekla, ještě než jsem si ho koupila, moc tomu teda nevěřil, nedokázal pochopit, jak kroužek může vypouštět hormony...Ale nakonec to bylo v poho, při sexu mu teda vadil mno, takže si ho budu muset asi vyndavat, ale když jsem mu řekla, že pak budu muset pořád myslet na to, jestli už neuběhly tři hodiny, že se kvůli tomu nebudu soustředit, tak obrátilMáš jen dvě možnosti, buď to příteli řekneš, tak snad si důvěřujete a on by to měl pochopit a nebo mu to neřekneš a uvidíš jestli při sexu na to příde sám, jestli ne, tak je to v poho
a kdyby jo, tak se mu omluv, a řekni mu, že jsi chtěla vyzkoušet zda při jeho nevědomosti to bude v poho...často mi příde, že je to i spíš psychický, že jim to vadí páč vědí, že tam je!Mno a teď k tomu, že se ti sune...mě to taky dělá, musíš si ho kontrolovat no, to je asi velká nevýhoda...jako ještě nikdy mi nevypadl, držel tam, ale sám se mi tam posouval jednou dolů a jednou zas nahoru...nevim proč to tak je...ale já jsem s ním vcelku spokojená, lepší než ty prášky
Občas si ho tam zastrč a myslim si, že to bude v pohodě, ale jestli ti bude vypadávat nebo ti nebude vyhovovat, tak zkus něco jiného no...lepší než se trápit...snad ti to pomohlo, tak se měj hezky a ať má přítel pochopení...
já ti moc dekuju za odpoved a budu se snazit to svemu priteli rict teda a stim sunutim...budu si to kontrolovat...
dekuji moc
Zdravím... mám svůj první Nuvaring a přítel se na to moc netváří. Na nějaké diskuzi sem se dočetla, že si ho slečna na sex vyndává, tak nevíte někdo zda je možné ho vždy na pohlavní styk vyndat (pokud to nepřesáhne 3 hodiny) a opět ho tam vrátit aniž by to snížilo účinnost?..Myslím ikdybych měla pohlavní styk téměř denně. Díky moc za odpověď, mám z toho celkem nervy...
Ahoj holky,já s kroužkem končím teď druhý měsíc a jsem s ním dooost spokojená.Naštěstí se mi téměř neposouvá,první měsíc jsem ho kontrolovala velmi často,teď už jen párkrát .Jak už jsem tu psala,mívala jsem trochu bolesti břicha,ale to už naštěstí taky ustalo.Jen možná občas mám trochu horší pleť, ale jinak opravdu paráda. A co se týče mého partnera, o kroužku jsem mu řekla předem, nemá s ním žádný problém, při klasickém sexu ho necítí vůbec, jen třeba při dráždění prstem. A na začátku byl dokonce zvědavý, tak si ho "osahal". Myslím, že by o antikoncepci pár mluvit měl, vždyť přestože ty hormony do sebe ládujeme my ženský, tak to není jen naše záležitost, ale i našich drahých poloviček. A k tomu vyndavání, určitě to možné je do cca 3 hod.,píší to jednak v příbalovém letáku a i na jiných diskuzích jsem četla, že to někdo i tak praktikuje, když to partnerovi vadí nebo je mu to nejpříjemné.
Před 2 měsíci jsem vysadila HA a přešla na nuvaring...od prvního dne jsem ho vůbec nevnímala, žádné bolesti nepřišly, i když po téhle diskusi jsem z nich měla strach. Partnerovi to při sexu nevadí a mi se to s kroužkem líbí snad ještě víc...
Týdenní pauzička parádní, krvácení minimální tak 3 dny, podbřišek bolel jen trošičku 1. den po vysazení, ale jinak paráda.
Prostě spokojenost.
Zdravím všechny, nyní končím první měsíc s Nuvaringem a budu přecházet zpět na antikoncepci v podobě pilulek. Od prvního dne mi stále vylézá, pořád na něj musím myslet a často ho dávat zpátky, i přítel mi ho zaváděl, co nejhlouběji a stejně po nějaké době sjede a je úplně na krajíčku a někdy i trochu venku. Tampóny používám, takže problematiku zavádění mám docela zmáknutou. Často mě také pobolívá podbřišek, zhoršila se mi pleť. V posledních dnech se dostavila deprese. Moc jsem se na tuto antikoncepční metodu těšila a teď jsem moc zklamaná. Ale, podle mého názoru, je to dost individuální, někomu to bude vyhovovat jinému ne.
Ahojte takže nuvaring už mám přes rok a půl a opravdu jsem s ním strašně spokojená
přítel ho necítí a opravdu je nejlepší zavádět ho v pololeže a jak už tu jakási slečna psala, stlačit ho u konce a druhou stranou, kde zůstává kroužku víc, zasouvat
v určitém období mi sice taky sjede dolů, ale není to žádná katastrofa, stane se mi to tak dvakrát do měsíce, a vyřešíte to okamžitě pošoupnutím
Ahoj, já teda musím reagovat. Kroužek Nuvaring jsem používala 4 měsíce. Neřekla bych, že vyloženě vylézá, ale celkem na kraji prostě byl, na hloubku jednoho článku prstu... přítelovi to dost vadilo, takže jsme to řešili vyndaváním, jinak ale docela dobrý. Po době asi jednoho měsíce se mi začaly objevovat na zevním pohlaví velký pupínky, zezačátku třeba jen jeden. Vždy to trvalo kolem týdne, než se to spravilo, provázeno dost nepříjemným svěděním. Ale co, říkala jsem si že to bude jenom nějaká letní nesrovnalost, bohužel se to ale objevovalo častěji a ve větším množství. Nakonec jsem měla jen maximálně 3 dny klidu mezi takovýhlema pupínkama, tak jsem zašla na gyndu, kde mi doktorka diagnostikovala herpes. Řekla mi, že jsem ten virus od někoho chytla a že se spouští ze stresu a narušení imunity a že se mi to bude objevovat do konce života. Doporučila mi akorát mastičku a kdyby se to zhoršovala tak mi prý dá nějaký prášky. No za 10 dní jsem tam byla pro ty prášky, který se berou týden. Bohužel po nich to přišlo zas. To už mě ale mezitím napadalo, jestli to nemůže být tím Nuvaringem, to se mi doktorka vysmála a poslala mě domů, že mám posilovat imunitu Po dalším měsíci, kdy objektivně vzato jsem měla míň stresu, protože už mi skončila letní brigáda a celkem jsem měla pohodu a přesto se mi ta vyrážka nezlepšila, jsem zašla za doktorkou a řekla že chci nuvaring vyměnit kvůli příteli, že mu to vadí (ikdyž můj hlavní důvod byl, že jsem si prostě tou změnou chtěla dokázat, jestli to je opravdu herpes). Doktorka mi řekla, že si můj přítel nějak moc vymýšlí, ale nakonec jsme se domluvily, že mi teda dá náplasti Evra. Po třech týdnech bez kroužku mi "herpes" definitivně zmizel a už jsou to necelý tři měsíce! Když jsem si byla naposled pro recept na Evru, říkala jsem to doktorce, ale ta mě ani nenechala domluvit a začala zase něco plácat, že tím Nuvaringem to být nemůže atd.
Omlouvám se za tak dlouhej text, ale nenašla jsem nikde na netu, že by někdo měl s Nuvaringem takovýhle problémy jako já, tak je dobře abych dala vědět, že i tohle se může stát. Nikomu netvrdím, že Nuvaring je špatný, ale jen vám chci poradit, abyste víc poslouchaly vlastní hlavu a tělo, protože ani doktor nemusí mít vždycky pravdu!
ty jsi ale... herpes je rozhodne ze stresu a imunity presne jak rekla doktorka...s antikoncepci to nema nic spolecnyho a pokud jsi to vysadila kvuli tomu..tak to enbylo moc chytry...mela pravdu kdyz rikala, ze se ho uz nezbavis...mam ho taky a obcas...jednou za rok...za dva se objevi... nic s tim nenadelas...je to virovy...presne jak opar na puse...se proste obcas objevi...
...to ze to svadis na antikoncepci...neni..slusne receno...moc chytry!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.