Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze slunečnicový olej nahradit kokosovým?

Od: mandy* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

chystám se péct zdravější kokosovou bábovku, a tak mě napadlo, jestli se dá v receptu nahradit slunečnicový olej za rozpuštěný kokosový? Změní to chuť bábovky? Máte někdo zkušenosti?

Předem děkuji. :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyzkoušej a uvidíš.Jen tolik-všude se píše že nejlepší je panenský olivový a pak slunečnicový,tak nevím proč jej nahrazovat nečím údajně "lepším"a hlavně neověřeným!

Tak s tímto absolutně nesouhlasím, panenský olivový se rozhodně nehodí na pečení a zdravější než slunečnicový je řepkový. Já běžně přidávám do pečení trochu toho kokosového, mícám ho s řepkovým a třeba bábovka získa velmi dobrou chuť.

balzerka
hodnocení

0x

Kokosový tuk-olej je vynikající a zdravý, ale docela drahý. Pro vysvětlení té pomlčky: Kokosovému tuku stačí k tání a změně na olej pokojová teplota. Podle mne tam ani nebude poznat.Ochutnejte ho, většinou jsou kokosové tuky bez chuti. Jen k některým se vůně dodává.Těm nejdražším, co se používají jako kosmetikum/ Saloos/. Bábovce dodáte kokosovou chuť strouhaným kokosem, někdy dobré ho ještě rozmixovat na jemnější. Případně trestí. Olivový panenský né, ten si nechte na studenou kuchyni. Jeho chuť by nebyla vhodná. Asi bych dala řepkový. Snese bez újmy vysoké teploty a chuť má nenápadnou a zdravý je také. Jestli bude v bábovce pšeničná mouka a plno cukru, tak to stejně nebude zdravé a trocha jiného tuku "zdravost" nespasí .

hodnocení

0x

Možná, že byste si měla něco zjistit o kokosovém oleji. Celá naše rodina jsme na něho vyhlásili embargo. A to s celou vážností. Vloni hořela celá Indonesie, Borneo. Domorodci vypalují pralesy, aby získali půdu na zakládání palmových plantáží, protože svět je rozmlsaný a domácí oleje mu nestačí. Padly pralesy a s nimi všichni živočichové, kteří v nich žili. Orangutany a pralesními slony počínaje, až po hmyz, který ani nebyl pomenován. Až se svět palmopvého oleje nabaží, vymyslí něco jiného a zůstane jen neplodná poušť a hladoví lidé, kteří zapomněli, jak se půda zúrodňuje. zspohorelice.cz/...

Jako by nestačilo poučení s utečenci do Evropy. Zahájila to hlavně bavlna, která zničila celá území a pak vyšlo levněji umělé vlákno.

Jen mě udivuje, jak se svět zbláznil a jak na tuhle tragedii rychle zapomněl. Když jsem hledala nějaký článek, všude jen čtu, jak je kokosový olej pro zdraví užitečný! Fuj!*cert*

pb®
Jen že kokosový olej není olej palmový nebo palmojádrový, i když i kokosy rostou na palmě. Indonésie je devastována právě kvůli oleji palmovému, který cpou výrobci všude a těžko se mu vyhnete. Jinak ano, největší pohromou pro planetu jsou geometrickou řadou množící se lidé z 3.světa, negramotní a nevzdělaní, co kvůli obživě devastují svoje prostředí. Jestli se někde dokáže populace za pár desetiletí zněkolikanásobit i přes neustálé války a hladomory, je něco hodně špatně. Indonésii vypalují domorodci, africké ohrožené druhy zvířat vybíjejí také domorodci. To by si měli lidé uvědomit při každé mediální masáži o hladovějících afričáncích. Zachraňování a jajich podpora znamená jen dřívější skázu planety. Jediná možnost je výrazně omezit jejich porodnost na jedno max. dvě děti. Ale nevšimla jsem si, že by šla někdy snaha dobroserů tímto směrem.
sebod*
10.07.16 09:46

pb *hej**palec*

Ovšem ty ohrožené druhy vybíjejí domorodci ne pro sebe, ale pro bílé cizince. Stejně tak plantáže na palmový olej mají s domorodci společné jen to, že se vyskytují na "jejich" území a že na nich ti domorodci otročí.

Je fakt, že všechen ten humbuk je proti oleji palmovému, nicméně Indonesie je bohužel i největším producentem kokosů na světě, pak Filipíny a Indie

hodnocení

0x

Kokosový olej používáme. Je vynikající, ale až moc aromatický, takže ano, ovlivní to vůni bábovky. Mi to dáváme třeba do palačinek a nádherně tím kokosem voní.Nahradit to klidně můžete ale jak říkám, bábovka bude cítit kokosem. Pokud to máte rádi, tak proč ne.

hodnocení

0x
Zdravější bábovka zní skoro jako zdravější light cigarety - tedy stejná hloupost. Používejte kvalitní řepkový olej, oliváč se hodí spíše na studeno.

Kokosový olej je "zdravý" asi jako sádlo.

Ono ale sádlotak nezdravé není, rozhodně je zdravější než různé Ramy apod.

kamilalukesova*
hodnocení

0x

Chuť bábovky to určitě trochu změní, kokosový olej je výrazný a bábovka bude mít nádech kokosu. Jinak se všude píše, že kokosový olej je lepší a zdravější, jenže mě se vždy po něm vytvoří akné :(.

balzerka

Akné není ze sólo kokosového tuku, ale z kombinace mouka, cukr, olej, případně ovoce. To už je recept i na pálení žáhy. Kokosový se používá i jako kosmetikum a je obecně velmi lehký. Já ho tak trochu mlsám, tak vím. Ale jen ten Bio, kontrolovaný,taky je dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]