Jak na tofu

Od: Datum: 08.07.16 16:27 odpovědí: 9 změna: 09.07.16 18:30
avatar

Nevíte někdo, prosím, jak dlouhou dobu se má tepelně upravovat tofu? A neznáte případně nějakou šikovnou a jednoduchou marinádu, která by mu dodala dobrou chuť? Idanova


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 08.07.16 16:53
avatar

Dobrý den, pokud Vás do toho někdo nenutí násilím, tak TOFU nekupujte. Jedl jsem tuto hmotu několikrát (když u nás začínala tato móda) a žádnou chuť do ní nedostanete - musí se ochutit jen okolo, aby to bylo poživatelné. Můžete to obalit jako řízek a usmažit, ale jinak je jedno, čím to zalijete nebo do čeho to přidáte - nepochutnáte si. Zdravím!


doplněno 08.07.16 19:25:

Tak, snad vysvětlení (pro labužníky přes TOFU) . Jedl jsem to naposledy někdy počátkem tohoto století a to byl v obchodech pouze jeden druh - bez chuti a bez zápachu. A zjistil jsem, že do té hmoty žádná chuť nepronikne a musí se udělat okolo. Tedy, slouží to jako údajně zdravá výplň žaludku + nějaké nutné ochucení. Pokud se již nyní vyrábí TOFU nějak vnitřně ochucené a tuto chuť spotřebitel cítí i pozná, tak se tomuto výrobku omlouvám .

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 08.07.16 16:57
avatar
Ja to nakrajim na kosticky , jebnu koreni (co me napadne) a necham opekat na panvicce do zlatova.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.07.16 18:22

Bene, vidíš to. A mně tato HMOTA chutná. Přidám si ji nakrájenou na kostičky třeba do zeleninového sálatu a je to ňamka

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.07.16 19:08
avatar

No bene*sok*tak mi ta "hmota"taky chutnáale přikláním se k Vám a nekupuju přírodní,fakt to je hmota.Chodím do Lídlu,kde mají několik druhů ochucených tofu a je skvělé.To přírodní bych ochutila,stejně jako sojové maso,chilli omáčku ,kterou kupuju u vietnamců nebo teď jsem objevila jednu skvělou v placatce a prodávají ji v řeznictví.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.07.16 23:55
avatar

Jedla jsem uzené tofu a bylo skvělé. Ale mně chutná i přírodní - na plátky místo sýra na chleba nebo jenom tak. Ovšem mně vždycky strašně chutnal bešamel, a to si s tofu chutí moc neujde. Jsem v tomhle dost divná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.07.16 02:35
avatar

Jako vegetarián tofu miluju, myslím že bych ho měl rád i tak, jeho specifická vlastnost je že umí doslova vzít

chuť z okolních surovin, takže nejlépe s něčím podusit, tofu je dobré jako čína.

Zejména TOFU natural nemá vlastní výraznou chuť a je výjimečné v tom, že umí dobře absorbovat všechny chutě, které mu marinádou a kořením dodáte. Čím déle je budete marinovat, tím výraznější chuť bude mít.

Můžete ho udělat jako čínu, grillovat, dusit, podělím se o svůj nejoblíbenější recept a to je mapo tofu ( :D máápotofuu )

Je to pikatní delikatesa a chutná to lépe než vypadá.

http://dadalovakucharka.cz/na…naondra/Recepty/mapodoufu.htm ( poctivá originální verze, je ale opravdu těžké sehnat všechny suroviny, polovinu je třeba nahradit podobnými )

http://www.tescorecepty.cz/re…-pikantni-mapo-tofu-s-houbami ( dostupnější/levnější varianta, není to ono, ale lepší než nic )

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 09.07.16 15:22
avatar

Děkuji vám všem za odpovědi a váš čas a jdu se tím řídit. :) Idanova

Datum: 09.07.16 17:56
avatar

Nastrouhat, smíchat s jemně nastrouhanou kořenovou zeleninou, pórkem, prostě co doma najdete, nebo na zahradě /pažitka, koriandr, jitrocelové listy, listy ze sedmikrásky, někdo dá vegetu/ vejce, trochu hladké mouky na spojení a obalit jako řízek. Sůl, pepř, podle chuti.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 09.07.16 18:30

Máte nějakou nemoc, že musíte jíst tu chemicky upravenou hrachovou kaši?

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.