Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo, prosím, jak dlouhou dobu se má tepelně upravovat tofu? A neznáte případně nějakou šikovnou a jednoduchou marinádu, která by mu dodala dobrou chuť? Idanova
Jako vegetarián tofu miluju, myslím že bych ho měl rád i tak, jeho specifická vlastnost je že umí doslova vzít
chuť z okolních surovin, takže nejlépe s něčím podusit, tofu je dobré jako čína.
Zejména TOFU natural nemá vlastní výraznou chuť a je výjimečné v tom, že umí dobře absorbovat všechny chutě, které mu marinádou a kořením dodáte. Čím déle je budete marinovat, tím výraznější chuť bude mít.
Můžete ho udělat jako čínu, grillovat, dusit, podělím se o svůj nejoblíbenější recept a to je mapo tofu ( :D máápotofuu )
Je to pikatní delikatesa a chutná to lépe než vypadá.
dadalovakucharka.cz/... ( poctivá originální verze, je ale opravdu těžké sehnat všechny suroviny, polovinu je třeba nahradit podobnými )
tescorecepty.cz/... ( dostupnější/levnější varianta, není to ono, ale lepší než nic )
Dobrý den, pokud Vás do toho někdo nenutí násilím, tak TOFU nekupujte. Jedl jsem tuto hmotu několikrát (když u nás začínala tato móda) a žádnou chuť do ní nedostanete - musí se ochutit jen okolo, aby to bylo poživatelné. Můžete to obalit jako řízek a usmažit, ale jinak je jedno, čím to zalijete nebo do čeho to přidáte - nepochutnáte si. Zdravím!
Tak, snad vysvětlení (pro labužníky přes TOFU) . Jedl jsem to naposledy někdy počátkem tohoto století a to byl v obchodech pouze jeden druh - bez chuti a bez zápachu. A zjistil jsem, že do té hmoty žádná chuť nepronikne a musí se udělat okolo. Tedy, slouží to jako údajně zdravá výplň žaludku + nějaké nutné ochucení. Pokud se již nyní vyrábí TOFU nějak vnitřně ochucené a tuto chuť spotřebitel cítí i pozná, tak se tomuto výrobku omlouvám
.
No benetak mi ta "hmota"taky chutná
ale přikláním se k Vám a nekupuju přírodní,fakt to je hmota.Chodím do Lídlu,kde mají několik druhů ochucených tofu a je skvělé.To přírodní bych ochutila,stejně jako sojové maso,chilli omáčku ,kterou kupuju u vietnamců nebo teď jsem objevila jednu skvělou v placatce a prodávají ji v řeznictví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.