Nejste přihlášen/a.
Může se použít nálev k zavařováni okurek, uvařený den předem? Díky
Dobrý den, a proč ne? Plavou v něm mušky, je zkvašený nebo není chuťově dobrý? Ochutnejte a případně použijte. Zdravím!
miji - na Znojemském nálevu je uvedeno, že se má ředit teplou vodou o 70ti stupních. Jenže, tam se má ještě přidat cukr a to bude asi ten hlavní důvod (aby se lépe a rychleji rozpustil). Můžete si ten svůj nálev předehřát a ono se Vám s ním bude i lépe pracovat, protože ocet krásně provoní celý byt .
Nálev mívám skoro celé léto v pet lahvi, když se podaří koupit něco, co se mi líbí a co chci naložit. Cibuličky, houby, nějakou směs atd. Klidně jednu, dvě skleničky.
Taky to tak dělám, ale mám ho ve skle. Zavařuju každé dva dny sklenici, tak jen naleju na okurky a zase odložím. Ani není v lednici. Ochutnala jsem nálev zapomenutý z loňska a zkažený nebyl.
Jak píše Blešík. Nálev na okurky či zeleninu se nekazí. Nemá proč. Je tam převařená voda, cukr, Deko, ocet. Nic z toho se nekazí. Měla jsem v plastové 2 l láhvi od kokakoly zbytek nálevu celý rok. A vůbec nic mu nebylo. Protože jsem potřebovala větší množství, udělala jsem si čerstvý. Ale jinak by se klidně nechal použít.
Takže když vezmu v úvahu předešlý den v porovnání s 385 dny, určitě se mu nic nestalo a klidně se nechá spotřebovat. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.