Nálev na okurky z předešlého dne

Od: Datum: 07.07.16 14:27 odpovědí: 9 změna: 10.07.16 10:24

Může se použít nálev k zavařováni okurek, uvařený den předem? Díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 07.07.16 14:31
avatar

Dobrý den, a proč ne? Plavou v něm mušky, je zkvašený nebo není chuťově dobrý? Ochutnejte a případně použijte. Zdravím!


doplněno 07.07.16 19:34:

miji - na Znojemském nálevu je uvedeno, že se má ředit teplou vodou o 70ti stupních. Jenže, tam se má ještě přidat cukr a to bude asi ten hlavní důvod (aby se lépe a rychleji rozpustil). Můžete si ten svůj nálev předehřát a ono se Vám s ním bude i lépe pracovat, protože ocet krásně provoní celý byt .

Ohodnoceno: 3x
 
Od: miji
Datum: 07.07.16 14:41

Díky,vlastně mate pravdu nic mu neni...nějak mi to nedošlo.


doplněno 07.07.16 15:15:

A ten nálev se musí ohřat nebo může být studený?

Datum: 07.07.16 14:40
avatar

Pokud byl v lednici, tak i po několika dnech. Octový nálev se hned tak nekazí a když, tak začne plesnivět, což je vidět na první pohled.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 07.07.16 14:48
avatar

Dobrý den. Zavařovali jsme kopr a zbyly 2 sklenice nálevu. Máme ho v lednici, sklenice jsou uzavřené a použijeme ho za několik dní. Dělali jsme to už několikrát. Klidně můžete použít.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 07.07.16 15:11
avatar

Znojemský nálev lze i koupit,má dva roky trvanlivost.

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.07.16 16:22
avatar

Nálev mívám skoro celé léto v pet lahvi, když se podaří koupit něco, co se mi líbí a co chci naložit. Cibuličky, houby, nějakou směs atd. Klidně jednu, dvě skleničky.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 08.07.16 09:26
avatar

Taky to tak dělám, ale mám ho ve skle. Zavařuju každé dva dny sklenici, tak jen naleju na okurky a zase odložím. Ani není v lednici. Ochutnala jsem nálev zapomenutý z loňska a zkažený nebyl.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 08.07.16 11:14
avatar

Jak píše Blešík. Nálev na okurky či zeleninu se nekazí. Nemá proč. Je tam převařená voda, cukr, Deko, ocet. Nic z toho se nekazí. Měla jsem v plastové 2 l láhvi od kokakoly zbytek nálevu celý rok. A vůbec nic mu nebylo. Protože jsem potřebovala větší množství, udělala jsem si čerstvý. Ale jinak by se klidně nechal použít.

Takže když vezmu v úvahu předešlý den v porovnání s 385 dny, určitě se mu nic nestalo a klidně se nechá spotřebovat. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 10.07.16 10:24

Určitě je použitelný i později. Pokud není kalný, nekvasí, není cítit plísní a ani v něm nic neplave.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.