Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám recept na pečenou buchtu, moučník ze sojové mouky a aby neobsahovala moc cukru. Třeba s ovocem a tvarohem. Nemáte někdo osvědčený recept a nebo neznáte stránky kde bych takový recept našla? Děkuji za odpověď Ivana
Mamka dělávala sojové řezy. Těsto se nalilo na plech, bylo díky sojové mouce krásně žluťoučké. V těstě byly nahrubo nasekané vlašské ořechy a rozinky. Celé se to polilo čokoládovou polevou, krájelo se na řezy. Bylo to moc dobré.
Zkusím pohledat ve svých receptech, myslím, že jsem si to opisovala. Nebo se příležitostně zeptám přímo jí. Vydržte! Jaga.
Tak: doma jsem recept nenašla, kdoví, kam jsem ho zašamanila! Vím, že jsem ho měla. ALE:
Volala jsem mamce a ta ho ve svých sešitech našla: Tedy:
1/2 l sojové mouky
1/2 l normální mouky
Je-li sojová hrubá, dát tu normální hladkou a naopak
1/2 l mléka /i trochu víc, podle hustoty těsta/
40 dkg cukru krupice /možno i 30, podle chuti/
2 celá vejce
6 lžic oleje
2 prášky do pečiva
trochu rumu
nasekané ořechy, rozinky, citrónová kůra
Vše dobře promíchat, nalít na vymazaný a vysypaný plech, upéct. Po vychladnutí čokoládová poleva. Po dalším vychladnutí krájet na řezy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.