Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upevnit povlečení

Od: joshua odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.Nevíte někdo prosím zda existuje nějaká pomůcka,aby neklouzalo povlečení z přikrývek ,které jsou z vozivého materiálu? Nechci zavírací špendlík kvůli píchnutí. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

já se takového povlečení zbavila, protože to je utrpení v tom spát

tiffany*
hodnocení

3x

Myslím, že žádná pomůcka neexistuje, protože vždy hrozí její uvolnění, což je minimálně nepříjemné. Sice není úplně jasné, zda je "vozivý" materiál na přikrývce, nebo na povlečení, ale v případě, že se ho tak jako tak nemůžete zbavit, napadla mne jediná věc, kde nehrozí zranění nebo nepříjemnost. Navlékněte si dvojitou nit do jehly na šití (větší velikost) a v každém růžku protáhněte nit tam a zpět, přikrývkou i povlečením, aspoň dvakrát, a udělejte uzlík. Tuhle operaci provedete i s hledáním a navlékáním jehly tak za 20 min., no a pak už jen vyzkoušet, zda to vydrží. Je to jednodušší, než shánění pomůcky a možná to bude fungovat. Když ne, ušetřila bych si na novou přikrývku, neklouzavou. Dobrou noc.

hodnocení

1x

Zavírací špendlíky bych nezavrhovala. Sama je používám na jednom svém povlečení, o tom, že bych se píchla, jsem ani nezauvažovala - proč taky?

hodnocení

1x

Saténové přikrývky, které byly v módě před 40 lety, jsme dostali k svatbě. Bylo to neštěstí. Jezdilo to, klouzalo se to. Brzy jsme je přestali používat.

Pokud se klouže povlečení, většinou takový ten umělý krep od vietnamců, strkám ho hned do pytle pro charitu. Nešly by z toho ani udělat hadry, protože to vůbec nesaje.

Nyní máme kvalitní deky ze 100%ní bavlny, které lze i vyvářet. Váš problém s vozivým materiálem ;) bych řešila tak, že bych na všechny 4 rohy deky přišila knoflík. A do všech 4 rohů povlečení ušila dírky, raději kapánek menší, než ty knoflíky. A povlak na deku zapnula. Je to sice pracnější, ale bude to držet a už Vám to nikdy nesjede. Jaga.

hodnocení

1x

Ve věcech po mamince jsem našla i cíchy s našitými tkalouny ve vnitřních rozích. Délka tkalounů je tak 20 - 25 cm. Jestli byly pdobné tkalouny našité i na dekách a svazovalo se to, nebo jestli se jen tím jedním udělal na rozích sypku uzel, se už nedozvím.

sebod*

bimbam. Většinou to bylo tak, že cícha měla v rohu našité poutko, tím se tkaloun z povlečení provlékl, udělala smyčka a bylo hotovo !

patronka*
hodnocení

0x

"Vozivý materiál", to je super výraz. Já bych to řešila třeba poutky do rohů z vnitřní strany a do nich zaháknout skřipce na záclony :)

valexis
hodnocení

0x

Prodávají to v JYSKU.

hodnocení

0x

dobrý den, při tomto problému bych asi nějakým způsobem použila suché zipy, bylo by to řešení na stálo .- možná do všech rohů nebo alespon do dvou šikmo proti sobě

vy máte satnové přikrývky?, já je dostala do výbavy a bylo to utrpení :)

dharma
hodnocení

0x
Vyresila jsem to takovymi "cvakatky", jako jsou na ksandach, prodavaji ve svadlence. Jednu do kazdeho rohu. Nehrozi uraz pichnutim

cesmina*
hodnocení

0x

Jen doplním.Pamatuji si to z dětství.Doma jsme měli jednu saténovou deku,která měla v růžkách našité šňůrky .To samé mělo našité i povlečení na ni.Vždycky se to k sobě při převlékání přivazovalo.

hodnocení

0x

Nám se velmi dobře povlečení na přikrývky "lepí" statickou elektřinou. Zkuste omezit aviváž.

hodnocení

0x

Kdysi dávno jsem v rozích měla patentky. Na cíše i na dece. Patentky se dají koupit v mnoha velikostech a materiálech, v galanterii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]