Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak rozmrazit maso rychle

Od: tomashanak odpovědí: 10 změna:
Dobry den zapomněl jsem vyndat maso z mrazáku poradíte jak ho rychle rozmrazit (ne v mikrovlnce) dekuji za rady

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar clayman
Nejvíc se mi osvědčilo dát troubu na 50C horkovzduch a maso rovnou na rošt. Určitě ne do teplé vody. :)
doplněno 06.07.16 20:29: No v té troubě samozřejmě v sáčku. Mám to vyzkoušeno a je to vážně nejlepší a rychlé. V té vodě i když to dám i do nového sáčku dostane se mi do něj voda a maso je vymáčené.
ladinpraha*

Není to maso potom na povrchu oschlé?

Jinak souhlasím s Inžinýrkou, maso jsem vždycky rozmrazoval v mikrotenovém sáčku ve studené vodě, kterou čas od času obměním, aby nebyla ledová.

 

hodnocení

2x
avatar inzinyrka

Zkuste dát maso zabalené v mikrotenu do studené vody. V teplé vodě by se nemělo maso rozmrazovat vůbec (rozdíly teplot masa a vody se budou déle vyrovnávat, tím se prodlouží rozmrazování).

 

hodnocení

2x
avatar maky

dám so sáčku a do studené vody, po chvíli začnu vodu trochu ovlažovat, když dáte hned horkou, bude maso na povrchu jakoby vařené a uvnitř zmrzlé. Tohle asi asi nejlepší způsob, jak rychle rozmrazit maso, když zapomenete maso vyndat z mrazáku včas.

 

hodnocení

2x
avatar aja1946

Rychlé rozmrazování se opravdu nedoporučuje, jak už je zmíněno níže, maso ztrácí na kvalitě a bude sušší.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Dá se dát v sáčku do hrnce s teplou vodou. Ale to maso hodně ztratí na kvalitě. Mělo by se rozmražovat pomalu. Nejlépe přes noc v lednici dole.


doplněno 06.07.16 18:01:

Clai, proč ne v sáčku v teplé vodě?

 

hodnocení

0x

Jesli to potřebujete maso rozmrazit rychle, tak bez tepla to nepůjde. Já bych to taky vrazila v mikroténu do horké vody, něco se hold musí oželet, když už se ten malér stal. Možná ta rada s troubou? Nemám tuto zkušenost. Už to dělám jen v mikrovlnce.

 

cinematic*
hodnocení

0x

Proč ne v mikrovlnce?

april87*

V mikrovlnce nedělám. I když jsem použila program na rozmrazování a navolila váhu masa, tak vždy bylo uprostřed syrové a na vrchu už v podstatě vařené... vypadalo dost hrozně. Taky se spíš přikláním k teplé vodě a často měnit, když už to musí být.

April, tohle znám. Ale pak jsem přišla na to, že mačkám špatný knoflík. Tudíž jsem maso napovrchu "ovařila" a vevnitř bylo zmrzlé. Bylo mi to divné, když mi všichni říkali jak se maso báječně rozmrazí v té mikrovlnce a tak jsem vytáhla manuál a znovu se začetla. Já mačkala normální ohřev mikrovlny a on se má zmáčknout čudel označený "jet defrost" je to taková hvězdička s kapkou. A od té doby se maso a cokoliv jiného rozmrazí absolutně v pohodě a velmi rychle. Pozor, když to pípne a je tam napsáno anglicky otočit, tak otočím a pokračuji. Já si maso zvážím na své váze a pak navolím tu samou váhu v mikrovlnce. Sice tam píší že si to zváží sama, ale pořád nevím jak to mám udělat. :-D Mám tu multifunkční Whirpool. Tak se zkuste také podívat do manuálu, jestli neděláte tu samou chybu co jsem dělala já.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]