Jak rozmrazit maso rychle

Od: Datum: 06.07.16 17:54 odpovědí: 10 změna: 08.07.16 20:07
Dobry den zapomněl jsem vyndat maso z mrazáku poradíte jak ho rychle rozmrazit (ne v mikrovlnce) dekuji za rady
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.07.16 17:56
avatar

Dá se dát v sáčku do hrnce s teplou vodou. Ale to maso hodně ztratí na kvalitě. Mělo by se rozmražovat pomalu. Nejlépe přes noc v lednici dole.


doplněno 06.07.16 18:01:

Clai, proč ne v sáčku v teplé vodě?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.16 17:56
avatar
Nejvíc se mi osvědčilo dát troubu na 50C horkovzduch a rovnou na rošt. Určitě ne do teplé vody.
doplněno 06.07.16 20:29: No v té troubě samozřejmě v sáčku. Mám to vyzkoušeno a je to vážně nejlepší.
V té vodě i když to dám i do nového sáčku dostane se mi do něj voda a maso je vymacene.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.16 19:04
avatar

Není to maso potom na povrchu oschlé?

Jinak souhlasím s Inžinýrkou, maso jsem vždycky rozmrazoval v mikrotenovém sáčku ve studené vodě, kterou čas od času obměním, aby nebyla ledová.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.16 18:06
avatar

Zkuste dát maso zabalené v mikrotenu do studené vody. V teplé vodě by se nemělo maso rozmrazovat vůbec (rozdíly teplot masa a vody se budou déle vyrovnávat, tím se prodlouží rozmrazování).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.16 18:45
avatar

Jesli to potřebujete rychle, tak bez tepla to nepoůjdet. Já bych to taky vrazila v mikjroténu do horké vody, něco se hold musí oželet, když už se ten malér stal. Možná ta rada s troubou? Nemám tuto zkušenost. Už to dělámm jen v mikrovlnce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.16 18:46

Proč ne v mikrovlnce?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.07.16 19:46

V mikrovlnce nedělám. I když jsem použila program na rozmražování a navolila váhu masa, tak vždy bylo uprostřed syrové a na vrchu už v podstatě vařené... vypadalo dost hrozně. TAky se spíš přikláním k teplé vodě a často měnit, když už to musí být

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.07.16 20:07
avatar

April, tohle znám. Ale pak jsem přišla na to, že mačkám špatný knoflík. Tudíž jsem maso napovrchu "ovařila" a vevnitř bylo zmrzlé. Bylo mi to divné, když mi všichni říkali jak se maso báječně rozmrazí v té mikrovlnce a tak jsem vytáhla manuál a znovu se začetla. Já mačkala normální ohřev mikrovlny a on se má zmáčknout čudel označený "jet defrost" je to taková hvězdička s kapkou. A od té doby se maso a cokoliv jiného rozmrazí absolutně v pohodě a velmi rychle. Pozor, když to pípne a je tam napsáno anglicky otočit, tak otočím a pokračuji. Já si maso zvážím na své váze a pak navolím tu samou váhu v mikrovlnce. Sice tam píší že si to zváží sama, ale pořád nevím jak to mám udělat. :-D Mám tu multifunkční Whirpool. Tak se zkuste také podívat do manuálu, jestli neděláte tu samou chybu co jsem dělala já.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: maky®
Datum: 06.07.16 20:19
avatar

dám so sáčku a do studené vody, po chvíli začnu vodu trochu ovlažovat, když dáte hned horkou, bude maso na povrchu jakoby vařené a uvnitř zmrzlé,,,,,,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.07.16 15:34
avatar

Rychlé rozmrazování se opravdu nedoporučuje, jak už je zmíněno níže, maso ztrácí na kvalitě a bukde sušší.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.