Nejste přihlášen/a.
Potřebují zpracovat rybíz na marmeládu a nemám pasirovač na ovoce.Většinou jsem rybiz odštavnila a pak vařila marmeládu,je chutná ale je to spiš jak želatinka. Dal by se rybíz pomlet na eletrickém mlynku na maso? aby ta směs na marmeladu nebyla jen štáva ale i ta dužina...no ale jaky postup dále, to je to co potřebují poradit.Děkují
Na mlýnku na maso to nepomelete. Tedy ano, kuličky se rozmělní, ale ta jadérka v tom zůstanou. A ta musí pryč. Proto má strojek na rybíz vpředu takový úzký otvor, kudy odcházejí stopečky a jádra, pěkně tuhé jakoby granulky. Šťáva odtéká bokem do mísy. A je to hned. To mašinka na maso nemá, proto ovoce jen pomele, ale neoddělí to nežádoucí.
Já to mám naopak. Nemám rybíz, ale už spoustu let mám strojek. Včera si ho přišla vypůjčit paní z vesnice a říkala mi o něj ještě jedna další. Ráda ho půjčím, proč ne?
Tak se poptat po známých, po okolí, určitě ho některá hospodyňka má, třeba ho ani nepotřebuje, stejně jako já. A ráda Vám ho půjčí. Jaga.
Děkují moc za radu,tak z dnešní várky to udělám jen z te štavy z odštavnovače a mlýnek si zakoupim,ja jsem udělala chybu při zakoupení eletrického mlýnku na maso ono se totíž prodávají i mlynky které už nastavec na rybíz mají.
Používali sme nástavec, ktorý sa upevňoval na výstup ručného mäsového mlynčeka. Ale má to príliš malé dierky a rýchlo sa zapcháva. Manželka uvarí ríbezle aj s kostrnkami a jadierkami, potom prepasíruje cez pasírovač, ktorý sa používa na paradajkový pretlak . Je to rýchlejšie a nemusí čistiť tak často tú úzku rúrku na mlynčeku. A ríbezle najčastejšie zamrazíme celé a je to rýchlejšie, aj do koláča.
Já jsem měla odšťavňovač, ale jediné, co se na něm nesmělo dělat, byl zrovna rybíz. Na to se koukněte, když ho budete kupovat. Ale je to už dávno, tak tyhle mašiny snad zdokonalili. A tak jsem rybíz pasírovala. Nejdřív jsem do něj vmíchala trochu cukru, tak pustil šťávu a dal se za míchání přejít varem / bez vody/. Jak trochu zchladl , tak jsem ho pasírovala skrz cedník/ plastová síťka řidší/.Párkrát jsem ho pasírovala rovnou zasyrova, ale to bylo pomalejší. Pak jsem ho s želírovacím cukrem zavařovala. A aby to nebyl jen ten rosol, tak jsem asi pětinu rybízu nechala ve formě kuliček a ke konci varu jsem je přidávala. Džem nebyl samé zrnko, ale krásně akorát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.