Rybízová marmeláda a mlýnek

Od: Datum: 03.07.16 15:34 odpovědí: 6 změna: 05.07.16 18:40

Potřebují zpracovat rybíz na marmeládu a nemám pasirovač na ovoce.Většinou jsem rybiz odštavnila a pak vařila marmeládu,je chutná ale je to spiš jak želatinka. Dal by se rybíz pomlet na eletrickém mlynku na maso? aby ta směs na marmeladu nebyla jen štáva ale i ta dužina...no ale jaky postup dále, to je to co potřebují poradit.Děkují


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.07.16 16:18
avatar

Na mlýnku na maso to nepomelete. Tedy ano, kuličky se rozmělní, ale ta jadérka v tom zůstanou. A ta musí pryč. Proto má strojek na rybíz vpředu takový úzký otvor, kudy odcházejí stopečky a jádra, pěkně tuhé jakoby granulky. Šťáva odtéká bokem do mísy. A je to hned. To mašinka na maso nemá, proto ovoce jen pomele, ale neoddělí to nežádoucí.

Já to mám naopak. Nemám rybíz, ale už spoustu let mám strojek. Včera si ho přišla vypůjčit paní z vesnice a říkala mi o něj ještě jedna další. Ráda ho půjčím, proč ne?

Tak se poptat po známých, po okolí, určitě ho některá hospodyňka má, třeba ho ani nepotřebuje, stejně jako já. A ráda Vám ho půjčí. :) Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: miji
Datum: 03.07.16 16:34

Děkují moc za radu,tak z dnešní várky to udělám jen z te štavy z odštavnovače a mlýnek si zakoupim,ja jsem udělala chybu při zakoupení eletrického mlýnku na maso ono se totíž prodávají i mlynky které už nastavec na rybíz mají.

Od: patronkaa
Datum: 03.07.16 17:59

Já jsem nástavec na ovoce k el. mlýnku na maso dokupovala dodatečně. Podívej se na netu, jestli k tomu tvému náhodou nejde taky. Jen upozorňuji, že rybíz se musí dávat i se šťopkami, i trochou listí, jinak to nepomeleš :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: isteron
Datum: 03.07.16 16:35

Používali sme nástavec, ktorý sa upevňoval na výstup ručného mäsového mlynčeka. Ale má to príliš malé dierky a rýchlo sa zapcháva. Manželka uvarí ríbezle aj s kostrnkami a jadierkami, potom prepasíruje cez pasírovač, ktorý sa používa na paradajkový pretlak . Je to rýchlejšie a nemusí čistiť tak často tú úzku rúrku na mlynčeku. A ríbezle najčastejšie zamrazíme celé a je to rýchlejšie, aj do koláča.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: balzerka
Datum: 05.07.16 18:17

Já jsem měla odšťavňovač, ale jediné, co se na něm nesmělo dělat, byl zrovna rybíz. Na to se koukněte, když ho budete kupovat. Ale je to už dávno, tak tyhle mašiny snad zdokonalili. A tak jsem rybíz pasírovala. Nejdřív jsem do něj vmíchala trochu cukru, tak pustil šťávu a dal se za míchání přejít varem / bez vody/. Jak trochu zchladl , tak jsem ho pasírovala skrz cedník/ plastová síťka řidší/.Párkrát jsem ho pasírovala rovnou zasyrova, ale to bylo pomalejší. Pak jsem ho s želírovacím cukrem zavařovala. A aby to nebyl jen ten rosol, tak jsem asi pětinu rybízu nechala ve formě kuliček a ke konci varu jsem je přidávala. Džem nebyl samé zrnko, ale krásně akorát.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.07.16 18:40
avatar

Já mám nástavec na starší typ robotu od ETA... krásně rybíz odšťavní a jde z toho pak dělat marmeláda. Je to odšťavňovač šnekový - oddělí šťávu, zrníčka a stopky.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.