Dobrý den, Je mi 18 a neskutečně mě otravuje menstruace. Kdysi jsem slyšela o možnosti odstranění menstruace na dobu delší než rok s pomocí nějaké injekce. Nevíte o tom něco, případně o něčem podobném? Jsem panna a děti v nejbližší době (a vlastně asi nikdy) neplánuju Děkuju. A prosím nenabízejte mi jiné varianty, třeba HA nebo tak prostě se chci menstruace zbavit
To není moudré přání. Vůbec! Menstruace znamená spráivné fungování těla ženy. Jakmile není, projeví se to v hormonech, které ovliňují kůži, vlasy, nehty, kosti a konec konců i psychiku. Endokrinolog by vám to vysvětlil lépe.
doplněno 03.07.16 16:47:
Pletiplot, takhle se může zeptat jem mužský? Co je zdravá žena?
To není tak jisté. Moderní žena mentruuje od 13 do cca 55 let a absolvuje zhruba 500 cyklů. Tolik cyklů ženy nikdy předtím v historii ani prehistorii neabsolvovaly, protože byly mnohem častěji těhotné. Je opravdu tolik cyklů pro ženu zdravé?
jsem přesvědčena, že to jde, tedy jsem už něco takového četla a slyšela od svého gynekologa, určitě dobrý gynekolog vám s tím poradí, ale rozhodně možnosti jsou, např. cyklus jednou za půl roku a pod.
Nezlob se,ale na to,že ti je osmnáct let,pokládáš velmi hloupý dotaz. Menzes prostě k nám ženám patří. Je také očistná,jak již psala kolegyně "babča." Není to pouhý "výmysl" k otázce rozmnožování. Čistí nám krev,zpevňuje cévy,kosti,zuby,vlasy,nehty i pleť,nezadržujeme vodu,atd.,atd Když menzes pomine,nastane spoustu zdravotních potíží.
Nevím přesně jak se ta injekce jmenuje, ale existuje. Ale je též na principu HA, takže nevím zda by vám to vyhovovalo. Kamarádka si ji nechala píchat několik let. Pak se skoro ke čtyřicítce rozhodla, že by chtěla dítě a už to prostě nešlo. Jen na obnovení cyklu čekala další rok a půl.
Lepší než injekce by bylo nitroděložní tělísko, to se dnes dává i mladým dívkám a menstruace při něm vymizí. Můj gynekolog prý zavádí klidně i dívkám pod 18let, nicméně panenství je podstatná kontraindikace, protože panny se vaginálně nevyšetřují a tělísko jinak zavést nelze.
možná někdy zmeníš názor a díte si budete chtít pořídit, tak opravdu zvažte takový nepřirozený zásah do vašeho organizmu, ale je to vaše věc, človek by mel mít zodpovednost ke svému zdraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.