Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poraďte mi prosím co upéct už mne nic nenapadá. A bylo by dobré kdyby to obsahovalo smetanu 30%
Pokud je smetana podmínkou, tak šlehačková bublanina
A jestli to nemusí být buchta ale něco slaného, tak Janssonovo pokušení
Ze smetany 33% dělám toto:
2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prdopeč a mléko dle potřeby. Vše smíchat, dát na vymazaný a vysypaný plech.
1 hrnek kokosu a 1 hrnek cukru krupice smíchat a rovnoměrně posypat těsto před upečením.
Upéct do růžova.
Hned po vytažení plechu z trouby pocákat smetanou v tekutém stavu (dělám polévkovou lžící).
Je to kalorická bomba, ale dobrá a voňavá. Většinou se nedožije rána. Cukru dávám jak do těsta, tak do posýpky menší množství, používám hnědý, spíš kvůli vůni, obyč krystal tak nevoní. Ale můžete přidat vanilkový, ten si "vyrábím" sama z vanilkového lusku.
babkazov: přesně tak, v tomto počasí by mě nikdo a nic nedonutilo k pečení. I něco rychlého uvařit je teď "lahůdka". No ale tazatelka chtěla recepis na buchtu, má ho.
Zdravím. Pokud smetana není podmínkou, můžu vřele doporučit Heračku, která je rychlá, jednoduchá, nepřeslazená, u nás doma nejoblíbenější a návštěvami vyžadovaná.
Heračka = (Kakaová)
Postup: do kastrolu dát: jako základ 1 kostku Hery +
1 odměrku (hrnek, sklenici ...) vody
2 odměrky drobného cukru
3 polévkové lžíce kakaa
Výše uvedené zamícháme a uvedeme do varu => vznikne řídká čokoláda.
Nyní odlijeme 1 odměrku horké čokolády a postavíme stranou.
Ostatní čokoládu v kastrolu necháme zachladnout na takovou teplotu, aby se v ní syrová vejce neuvařila.
Po zchladnutí: vmíchat:
3 celá vejce
2 odměrky hrubé mouky
1 prášek do pečiva
Vznikne řidší těsto, to vlijeme na Herou vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč (nízký pekáč dodávaný se sporákem) a pečeme 14 minut v předehřáté troubě při 175°C. Po upečení hned polijeme odstavenou řídkou čokoládou a posypeme strouhaným kokosem.
Ido, tenhle recet jsem hodně dávno dostala od kolegyně pod názvem Šup s tím do trouby. A když jsou ořechy, harubo roztlučené do těsta a nastrouhané nahoru, na čokoládu, pak to nemá chybu. Jo a ta šlehačka nahoru, až na talíři, snítka rybízu a lístek meduňky. Pak je to pastva pro oči a nebe v hubě. Aaaaach!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.