Co upéct?

Od: Datum: 01.07.16 13:49 odpovědí: 6 změna: 03.07.16 10:18

Dobrý den, poraďte mi prosím co upéct už mne nic nenapadá. A bylo by dobré kdyby to obsahovalo smetanu 30%


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.07.16 14:05
avatar

Pokud je smetana podmínkou, tak šlehačková bublanina

A jestli to nemusí být buchta ale něco slaného, tak Janssonovo pokušení :)

Ohodnoceno: 1x
 
Od: jh®
Datum: 01.07.16 15:04
avatar

Ze smetany 33% dělám toto:

2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prdopeč a mléko dle potřeby. Vše smíchat, dát na vymazaný a vysypaný plech.

1 hrnek kokosu a 1 hrnek cukru krupice smíchat a rovnoměrně posypat těsto před upečením.

Upéct do růžova.

Hned po vytažení plechu z trouby pocákat smetanou v tekutém stavu (dělám polévkovou lžící).

Je to kalorická bomba, ale dobrá a voňavá. Většinou se nedožije rána. Cukru dávám jak do těsta, tak do posýpky menší množství, používám hnědý, spíš kvůli vůni, obyč krystal tak nevoní. Ale můžete přidat vanilkový, ten si "vyrábím" sama z vanilkového lusku.


doplněno 01.07.16 15:58:

babkazov: přesně tak, v tomto počasí by mě nikdo a nic nedonutilo k pečení. I něco rychlého uvařit je teď "lahůdka". No ale tazatelka chtěla recepis na buchtu, má ho. ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.07.16 15:50
avatar

Když vám datum na smetaně dochází, dejte ji na mražák. Někdy, až budete potřebovat, vyklopte ji zmrzlou do omáčky. A povařte. Odzkoušeno. ;) Radu na buchctu? Rozpalovat troubu v tomhle horku? Misky, jahody, kus nanukáče nebo zmrzliny a na to šlehačku. *palec*

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.07.16 15:54
avatar

Vepřové přece. Smetana nebo šlehačka ho vždycky vylepší. Takové kotlety se šlehačkou ... *nevi*

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 02.07.16 23:30
avatar

Zdravím. Pokud smetana není podmínkou, můžu vřele doporučit Heračku, která je rychlá, jednoduchá, nepřeslazená, u nás doma nejoblíbenější a návštěvami vyžadovaná.

Heračka = (Kakaová)

Postup: do kastrolu dát: jako základ 1 kostku Hery +

1 odměrku (hrnek, sklenici ...) vody

2 odměrky drobného cukru

3 polévkové lžíce kakaa

Výše uvedené zamícháme a uvedeme do varu => vznikne řídká čokoláda.

Nyní odlijeme 1 odměrku horké čokolády a postavíme stranou.

Ostatní čokoládu v kastrolu necháme zachladnout na takovou teplotu, aby se v ní syrová vejce neuvařila.

Po zchladnutí: vmíchat:

3 celá vejce

2 odměrky hrubé mouky

1 prášek do pečiva

Vznikne řidší těsto, to vlijeme na Herou vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč (nízký pekáč dodávaný se sporákem) a pečeme 14 minut v předehřáté troubě při 175°C. Po upečení hned polijeme odstavenou řídkou čokoládou a posypeme strouhaným kokosem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.07.16 10:18
avatar

Ido, tenhle recet jsem hodně dávno dostala od kolegyně pod názvem Šup s tím do trouby. A když jsou ořechy, harubo roztlučené do těsta a nastrouhané nahoru, na čokoládu, pak to nemá chybu. *uspech*Jo a ta šlehačka nahoru, až na talíři, snítka rybízu a lístek meduňky. Pak je to pastva pro oči a nebe v hubě. Aaaaach! :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.