Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, milí rádcové,
náhodou jsem dnes koupila chlazenou tresku - napsáno: treska bílá, bez kůže, filety.
Byla na ní veliká sleva. Původně stálo kilo asi 300 Kč, nyní ten kousek /zhruba 40 deka/ stál 32 korun. Maso vypadá moc pěkně, není cítit rybinou. Ovšem termín spotřeby má do zítra. Proto se toho potřebovali zbavit.
Tak ji zítra udělám. Jak tresku připravujete? Je to něco jiného, než sladkovodní ryba. Trojobal nechám až na vánočního kapra. Myslela jsem péct v troubě na másle, posolit, pokmínovat, pokapat hodně citrónem.
Máte nějaký opravdu dobrý recept, jak tresku upravit? Asi jsem ji ještě nedělala, tak nevím, jak na to, aby byla co nejlepší. Předem děkuji - Jaga.
Dobrý den,
treska bílá je moc dobrá, chutnější než ta tmavá, žádná ryba nechce moc velkou úpravu,méně znamená více a rybí maso je jemné a vynikne.Dělám ryby často a udělala bych ji tak, jak jste popsala, jen ten citron bych dala až nakonec, nebo u stolu, každému dle chuti. Dělám tresku na olivovém oleji na pánvi, přihodím třeba snítku čerstvého tymiánu,pár plátků česneku,sůl,pepř, opékám dlouho na jedné straně a pak krátce na druhé, nakonec přidám kousek másla, zakápnu citronem, vznikne taková emulze, kterou pak naliji přes filet. K tomu salát, bagetku a dobré bílé
Nebojte se toho a nechte si chutnat !
Přesně jak to popisuješ, ale citronem ho nezakápavej, je to zbytečné a maso tím zkazíš. Treska není sladkovodní ryba, nemá žádnou pachuť, jako mívají třeba kapři. Když budeš chtít, tak až hotové jídlo si může každý trochu pokapat čerstvým citronem. A můžeš dát různé bylinky, nejenom kmín. A treska bílá je je kvalitnější než ta černá, co se běžně prodává. Proto je také tak drahá. Přeji dobrou chuť. A péci v troubě ne, je nejlepší na pánvi, protože je rychle hotová, stačí pár minut po každé straně, záleží na tloušťce filetů. Můžeš na chvíli zakrýt pokličkou. A jestli používáš přepuštěné máslo, tak na něm.
Dobrý den, přesně takto to dělá manželka - tj. koření, máslo, citron.
Mrkněte se na tyto stránky, jestli se Vám nebude líbit něco jiného... recepty.vareni.cz/...
Přiznám se, že tresku nemám moc ráda, ne nadarmo se říká, vysušená jak treska. Všechny ryby dělám v troubě, ryba se nemá máčet v oleji, pak ztrácí veškerý vit.D a proč zbytečně kazit zdravé jído a ještě si přidávat kalorie. Pokapu citronem, potřu olivovým olejem, okořením a za 10min je v troubě filet hotový. K tomu zelenina a bramborová kaše případně jáhly.
Toto rčení ale nepochází od kuchtíků, kteří chudinku tresku trápí v troubě až do vysušení, ale proto, že je to ryba velmi vhodná ke konzervaci sušením tzv.Bacalao . Treska se dá krásně i pošírovat v oleji, je to velmi delikátní příprava...mňam
Říká se jak "vysušená treska" proto, že je tato ryba velice vhodná k sušení. Jsou národy, pro které je sušené rybí maso hlavní potravinou v době, kdy nemohou lovit čerstvé., Je to pro ně způsob jak uchovat rybu dlouho, aby ji mohli konzumovat během doby, kdy nemohou lovit čerstvou. V troubě nikdy filety nedělám a v oleji je nenamáčím. V troubě bych dělala pouze velkou rybu v celku, třeba kapra, ale určitě ne filety z bílé tresky.
Děkuji vám všem, udělám ji asi opravdu takhle jednoduše - v jednoduchosti je krása.
Jsem ráda, že jste mi můj nákup kladně ohodnotili, mám takovou vlastnost, že pokud je něco hodně zlevněné, tak to koupím a pak nad tím sedím a nevím, co s tím. Jako před časem lilky za 19,90 kilo.
Tak se do toho dám, zkazit se to snad nedá a budeme mít dneska prima zdravý oběd. Hezký den všem - Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.