Nejste přihlášen/a.
ahoj, já jsem takhle absolvovala 4 denní výlet po Rumunsku,musím podotknout, že bez možnosti se osprchovat. Moji pomocníci - tampóny Ria a vlhčené ubrousky, nějaký ten ibalgin na první dny. A šlo to. Tampón jsem vždycky vyměnila někde na benzínce a nebo prostě v lese a vyhodila až jsem někde natrefila na koš. Je to podle mě stejné jako běžně, jen prostě nemáš k dispozici vodu. Určitě to zvládneš .
Já bych spíše odhrábla jehličí, listovku /zeminu/ a tampon zahrabala a navíc přiklopila kamenem. Snad by se to rozložilo. Nebo to je blbé vůči houbařům, zvěři, nevím?
Váš postup bych asi doporučil opravdu v té nejkrajnější nouzi, ale jinak jsem určitě pro vyhození do koše, trošku civiizovanější přístup a ohled k té přírodě...ono se o tom moc nepíše, ale celkově tyhle dnešní věci, jako jsou pleny, vložky, tampony a podobně jsou vyrobeny z takových materiálů (když navíc by měly něco vydržet a zadržet), že se určitě hned tak nerozloží, takže ve skutečnosti každé malé dítě nebo žena obecně představuje pro přírodu za celý svůj život docela zátěž, někde jsem četl, že takové věci se rozkládají i 50 let a docela bych tomu i věřil, proto, když už, jsem pro likvidaci oficiální cestou, tzn. do košů a na oficiální skládku/do spalovny. I když nehoubařím, tak bych na něco takového v lese, byť zahrabané, našel nerad a hádám, že hladová zvěř to bude mít podobné, takže pokud je to jen trochu možné, raději opravdu do koše.
Přesně, určitě v lese nezahrabávat. Hlavně kvůli tomu, že se tampón jen tak nerozloží. Ale jak píšete, mě hned napadlo, že bych byla se psem na procházce a tohle vytáhnul ze země - no chuťovka vyloženě :D. Rozhodně není problém schovat tampon v sáčku do batohu a poté někde při nejbližší příležitosti vyhodit.
Proto jsem se ptala, takže není to dobré řešení. Ale kousek pod námi je varianta spálit produkt v ohýnku, takže to by bylo spíše přijatelné? Na cestě po Appalačské stezce asi jediná možnost, když jdete pár dní bez kontaktu s civilizací. Leda by musela turistka každý den sejít k nějaké osadě, městečku, aby tam denní příděl vyhodila.
Jenom mudruji, mě už se to netýká. Tedy ani ta stezka.
Vlhčené ubrousky, desinfekce na ruce, plátkové mýdlo - pokud bude k dispozici voda, sáčky na použité tampóny. Já měnila jednou ve křoví, stáli jsme v koloně na dálnici a jinak to prostě nešlo.
A ještě mi chybí otázka, jestli nechat šňůrku viset ven nebo smotat a zastrčit na krajíček. Já už fakt nemůžu. K výměně tamponu v přírodě je třeba toto činit výhradně při úplňku pouze za letních měsíců, žena přitom musí 3x odříkat tajné zaříkado a obtančit tábrový oheň. Oděna musí být výhradně v lněné košili a při samotné výměně musí udělat stojku. Vyměněný tampon se pak musí obřadně spálit za přítomnosti všech členů výpravy, kteří celému konání přihlížejí. Nebudeli toto přesně dodrženo, padne na ženu kletba doživotního každodenního menstruačního krvácení až do 10.kolene. Bože!
Nevidím problém,k tomu potřebuješ jen dva prsty,takže stačí otřít ruce vlhčeným kapesníkem pokud je to mimo kemp,ale taky stačí celková večerní hygiena v kempu...ale to se snad myjí nebo oplachují všichni.Určitě tam budete mít pytel na odpadky,přece nebudete házet bordel do přírody,takže zabalený tampon do vlhčeného kapesníku bych vyhodila mezi ostatní odpadky.Čůrat budeš taky chodit a počítám,že s papírovými kapesníky,takže můžeš ten tampon zabalit i do kapesníku a šup do odpadků.Do přírody bych neházela ani jedno,nerozloží se to po prvním dešti
Doporučuju O.B.pro Comfort,mají super povrch s takovou membránou a rychle se zavedou.Všechny ostatní tampony jsou"chlupaté".a někdy se mi nešlo uvolnit a nešel rychle zavést.O.b.pro comfort jsou bezva a dělají se už i noční,super veliké.
Já si teď oblíbila kalíšek,ale počítám,že teď jej shánět a zkoušet nebudeš.Hlavní výhoda je,že vydrží až 6hod., neproteče a šetří přírodu i peníze.
P.S.:vyndej tampon,vyčurej se ,otřít a zavést novýdo papíru jej zabalit a vyhodit.S tím O.b pro comfort jej zavedeš i ve stoje.
...jo a moc u táboráku nepijte.Já si ve svém"mládí"na opíkačce,takhle v přítmí za garáží,posilněná alkoholem zavedla jeden tampon navíc.Prostě jsem na ten uvnitř zapomnělanikdy bych nevěřila,ale vejdou a nevadí
jo,jo taky jsem se divila,jak jsem tahala a tahalas tampony je menzes tak pohodový,že na něj člověk i zapomene.
Proč by se nevešli? Dva tampony jsou pořád o dost menší než průměrný penis a ten se taky vejde a nevadí. Nejste v tom sama, taky se mi to stalo a ani jsem nemusela být opilá, jen zamyšlená. Pak jsem se divila, že tahám jeden, tahám druhý...
Ahoj, Karolíno, hlavně se toho nebát. Příroda by pro nás měla být vlastně přirozené prostředí a milióny žen před námi žily s MS za méně komfortních podmínek. To by Vás mohlo uklidnit. Jinak prostě stačí mít lahev s vodou a desinfekci, abyste si mohla umýt ruce. A sáček na použité tampóny.
Držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.