Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zbývá mi pár týdnů do porodu a jsem docela šokována tím, co slýchám o chování personálu v porodnicích.
Je mi jasné, že toho mají sestřičky nad hlavu, ale prý je celkem obvyklé, že vám řeknou vyhrňte si rukáv, vy ho vyhrnete a oni oznámí teď vám zavedeme kanylu a už jí zavádějí, nebo na sále že se máte uvolnit že bude klystýr a v tu chvíli začnou strkat hadičku.
Nemám nic proti zavedení kanyly, chápu že jde při nějakých komplikacích opravdu o sekundy a zavádění by bylo nemožné nebo opravdu na dlouhou dobu. Ale ráda bych se vyhnula klystýru a holení. S obojím mám špatné zkušenosti. Ale hlavně to holení.. Při podráždění kůže se mi na několika místech včetně těch intimních dělá atopický ekzém. Stačí taková maličkost jako přetočený kraj kalhotek, zapařená kůže, nebo právě holení. A jediná možnost jak se ho zbavit jsou mastě s kortikoidy, které se nedoporučují při kojení a mazat si takový sajrajt poblíž intimních míst je také hnus.
Je možné jim hned na příjmu říct, že prostě klystýr a holení nechci a mám k tomu jisté důvody? Nebo tím budu akorát znepříjemňovat práci sestrám?
Zdravím, jsme v 21. století, tudíž Vám nikdo nemůže nic přikázat, pokud to není životně důležité. Nicméně klystýr i holení mají svůj důvod... mamině je to asi jedno, jestli se u porodi po... (chápu, že to je poslední, co žena řeší, ale já bych se se svou povahou propadla, ale takovému doktorovi to může být dost nepříjemné. Holení je z důvodů hygieny (hlavička dítěte), a dobré manipulaci (asi nechcete pekelně zatahat za chloupky, až dítě půjde na svět atd.) .
Co místo vyholení krátký sestřih? Jako ekzematik s ložisky též nepoužívám kortikoidy stále, střídám je s nekortikoidními krémy.
zkuste se prostě těšit na miminko a nedělejte si starosti s takovým množstvím problémů...vše proběhne v pohodě, jen když se nebudete bát...alespon se o to pokuste, prospějete tak děcku i sobě, preji vám hodne stestí
Klystýr existuje i šetrnější než hadička do konečníku, dávají se čípky. Ale asi jak v které porodnici. Na zavedení kanyly opravdu není potřeba týden se psychicky připravovat... to není nic tak hrozného. A to oholení ohanbí je běžná procedura, té se taky nevyhnete. A nehroťte to tak. Miminko vám pak bude dělat radost.
Ještě jste zřejmě nerodila, nemáte zkušenosti.
Já bych se nebránila ničemu. Zdravotnický personál je vyškolený k tomu, aby věděl, jak pacientky připravit. Nechápu, na co potřebujete ten čas. Chcete se snad pomodlit? Když Vám řeknou - Zavedeme kanylu, tak to udělají. A když řeknou: Zavedeme klystýr, udělají to taky. Na co vyčkávat? Nejste tam sama, potřebují připravit několik rodiček. A pokud má žena zdravý rozum a nepotřebuje si informace přebírat hodinu, na co otálet? Tohle Vám uděláme - a tak se i stane. Na co čekat?
Když jsem rodila, a už je to hodně let, rodila se mnnou "paní doktorová". Ne lékařka, manželka doktora. Ta si vymínila, že klystýr nechce. Tak jí ho nedali.
Rodilo se. Najednou začala sestra ječet: poďte sem, pojďte sem, rychle, hadry, vodu. Posr... nám tady všechno! Prostě ta paní, která odmítla klystýr při těch tlacích opravdu nahodila kde co. Proto si myslím, že i ten klystýr k něčemu je, i když to není nic příjemného, co si budeme povídat. Ale pořád lepší ho zvládnout, než se pak podělat při porodu.
Tak se nemrskejte, ničemu se nebraňte, oni nejlíp vědí, co je potřeba. Nefrflejte, neztěžujte sestrám jejich práci. Pokud máte nějakou alergii, máte to jistě v papírech a personál se podle toho zařídí. Upněte se raději na miminko, přeji Vám pěkné a zdravé. Jaga.
Holení i klystýr mají svá opodstatnění. Když vám doktor řekne "zatlačte! Ale tak ne! Do konečníku!", pak by mohl nastat malér. Když bude třeba, pro to, aby malé mohlo rychleji na vzduch, lékař kousek hráze nastřihne. Nebolí to, nebojte. A po porodu zašije. Ikdyž se mu do ranky budou motat chloupky?
Nepřemýšlejte, neděste se! V porodnicích naprosto přesně vědí, co mají nebo musí. Věřte jim! Nejste ani první, ani poslední. Vaše přání by mohla ohrozit život a zdraví vašeho dítěte nebo vaše.
Těšte se na miminko a až bude na světě, dejte první fotku tady. Prosííím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.