Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmavá obrazovka na notebooku

Od: hg2o3* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den vlastním notebook Dell Latitude D620.Pči běžném používání mi najednou ztmavla obrazovka,nezčernala ale daleko méně svítí,je to nepohodlné zejména na oči.Mám naistalovaný W XP, zítra bych měla jít na výměnu na W7. Pomůže nainstalování nového W?Nebo co s milovaným notebookem moju udělat? Děkuji za všechny odpovědi :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

1. Podsvícení ztlumil OS. - To tím přeinstalováním odstraníš.

NEBO

2. Ztlumeno díky HW chybě - tady přeinstalování nepomůže...

farmar*
hodnocení

0x

mám sice noťas Acer, ale mě se stalo, že obrazovka nepravidelně tmavla a opět normál až ztmavla definitivně. Výměna se nevyplatila takže skončil jako stolní s připojeným externím monitorem. Koupil jsem větší a docela mě to tedˇ baví.

hodnocení

0x

Kdyby obrazovku ztlumil OS, tak by byla jasná alespoň při nabíhání BIOSu. Pokud není ani při biosu nic viditelné a má to klasický podsvit, tak je v háji trubice nebo invertor co jí napájí,obojí je na servis.

hg2o3*
hodnocení

Tmavá obrazovka je pořád,nevím jak to přiblížit a předem se omlouvám za neodbornost.Vždy když jsem dříve notebook odpojila od nabíječky tak obrazovka trochu ztmavla.Ted je tmaší pořád at je zapojený do bareku nebo není.Když baterku vypojím pak už neztmavne.

mowla*

Zkus jednoduchý pokus - restartuj notes a pozoruj jas displaye (písma) při počátečním testu BIOSu (před startem Windows) - pokud je normální (tedy jsou texty dobře čitelné), jde o problém nastavení ve Win. Pokud ale bude jas tlumený už tady, pravděpodobně jde o závadu hardware.

Tak je jenom tmavější jako při provozu na baterku, nebo je víc tmavější než kdy byla?

jackr*
hodnocení

0x

No ale musí se vzít v potas i špatný čip. A nebo jak se již zmínilo že na baterku se jas automaticky sníží a na zdroj zvýší. Pozor mám tu notebook acer a tam FN a tlačítko jasnosti funguje i v biosu a v jakém koliv stavu PC (NTB)

hodnocení

0x

Jen takový, možná trapný dotaz... zvýšit jas pomocí funkčních kláves jste doufám zkoušela? (Fn + šipka nahoru)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]