Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde obraz u televize - zvuk ano

Od: holly* odpovědí: 7 změna:

Dobrý podvečer,

stala se mi taková nepříjemná věc. Koukám na televizi ( Sencor STV - 2111 FLAT ) a po chvíli mi začne slabě blbnout obraz.
Říkám si "akorát nějací duchové". Po chvíli se ozvalo slabé zapraskání a obraz byl fuč. Černá obrazovka a nic víc. Jen do pozadí hraje zvuk - zcela normálně. Zkusila jsem tedy zapojit řádně všechny kabely, vytáhnout televizi ze sítě a opět ji zapojit. Bohužel, obraz se stále nevrátil. Teď se mi naskytla otázka - zda to nějak manuálně opravit, ač nejsem v elektronice zběhlá, či zajít do servisu nebo se rovnou podívat po nějaké novější televizi?

Za případné rady budu vděčná.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sama určitě ne! V barevné televizi je životu nebezpečné vysoké napětí (desítky tisíc voltů). I když ve Vašem případě tam právě asi už není :D.

hodnocení

0x

Dosloužilo elektronové dělo, ekologicky zlikvidovat :)

Hmmmm, opravdu blesková a neomylná diagnóza *haha*

Elektronové dělo nedosluhuje najednou, ale postupně a na různých barvách různě. Typický příznak dosluhující obrazovky je změna barev s jasem, ale i to se dá na dost dlouho opět seřídit. Toto vypadá na závadu kolem vysokonapěťového zdroje - předpokladám dle slyšitelného lupnutí.

doplněno 01.03.13 20:38:

Pokud nemáte šikovného známého co tomu rozumí, tak servis se s největší pravděpodobností nevyplatí.

mkat*
hodnocení

0x

Problem bude pravdepodobne v obrazovke ,alebo prislušnych obvodoch.Treba merať napetia.Najprv žhavenie obrazovky a postupovať dalej.Nom pokial sa do toho nevyznate ,tak by mohol pomôcť nejaky znamy čo sa do toho kus vyzna.Teoreticky tam môže byť studeny spoj ,ale aj drahššia zavada.Skuste sa porozpravať zo servisom ,kolko by pytyli za opravu.Alebo lepšie im povedať že ak to bude draha zaležitosť ,tak nech ho nerobia.

Obrazovka samozřejmě vadná být může, ale je to jen jedna z posledních (a ne moc pravděpodobných) možností. Opakuju, člověk neznalý problematiky nemá v TV co dělat! Při troše nepozornosti může jít o život!

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Milá holly,TV Sencor bych okamžitě vyměnil za Panasonic.Kvalita televizorů Sencor odpovídá ceně (nízká cena=nízká kvalita).

To je relativní, poměr cena / výkon je u Sencora rozhodně vyšší než u Panasonica ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]