Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer,
stala se mi taková nepříjemná věc. Koukám na televizi ( Sencor STV - 2111 FLAT ) a po chvíli mi začne slabě blbnout obraz.
Říkám si "akorát nějací duchové". Po chvíli se ozvalo slabé zapraskání a obraz byl fuč. Černá obrazovka a nic víc. Jen do pozadí hraje zvuk - zcela normálně. Zkusila jsem tedy zapojit řádně všechny kabely, vytáhnout televizi ze sítě a opět ji zapojit. Bohužel, obraz se stále nevrátil. Teď se mi naskytla otázka - zda to nějak manuálně opravit, ač nejsem v elektronice zběhlá, či zajít do servisu nebo se rovnou podívat po nějaké novější televizi?
Za případné rady budu vděčná.
Hmmmm, opravdu blesková a neomylná diagnóza
Elektronové dělo nedosluhuje najednou, ale postupně a na různých barvách různě. Typický příznak dosluhující obrazovky je změna barev s jasem, ale i to se dá na dost dlouho opět seřídit. Toto vypadá na závadu kolem vysokonapěťového zdroje - předpokladám dle slyšitelného lupnutí.
doplněno 01.03.13 20:38:Pokud nemáte šikovného známého co tomu rozumí, tak servis se s největší pravděpodobností nevyplatí.
Problem bude pravdepodobne v obrazovke ,alebo prislušnych obvodoch.Treba merať napetia.Najprv žhavenie obrazovky a postupovať dalej.Nom pokial sa do toho nevyznate ,tak by mohol pomôcť nejaky znamy čo sa do toho kus vyzna.Teoreticky tam môže byť studeny spoj ,ale aj drahššia zavada.Skuste sa porozpravať zo servisom ,kolko by pytyli za opravu.Alebo lepšie im povedať že ak to bude draha zaležitosť ,tak nech ho nerobia.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.