Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozuje blikání LED diodu?

Od: ben® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, na modemu Well jsem nedávno zprovoznil WiFi. Vše funguje zcela bez problémů a ta zapnutá WiFi je indikována zelenou hranatou LED diodou. Ta, ovšem, stále pravidelně bliká. Patrně to tak má být, jenom nevím, jestli se tím ta LEDka nepoškozuje, resp. jak dlouho to vydrží. Vím, že životnost LED diod je obecně dost velká, ale u toho blikání si nejsem jistý. Může někdo poradit?

Děkuji a zdravím!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

3x

Neboj se, blikání jí nevadí. Naopak, živostnost by mohla být vyšší, protože je zapnutá kratší dobu než kdyby svítila pořád.

mowla*
hodnocení

2x

Nepoškozuje.

Resp. - modem už bude na smetišti (i kdyby jen pro technickou zastaralost), když LEDka bude ještě schopna blikat (pokud jsem nějaký router kdy ´potkal´ vadný, pak odešel koncový zesilovač wifi)...

;)

hodnocení

2x

Vůbec bych se toho nebál, mám doma router na WIFI a zelený diody blikaj jak šílený 24h po 365dní už asi 5 let a nezdá se, že by s tím měli jakýkoliv problém.

hodnocení

1x

Dá se říct, že LEDce je úplně jedno jestli svítí nebo bliká. Nevadí jí to.

luke237
hodnocení

0x
Ta LEDka prezije zivotnost toho modemu nejmene 10x. :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji všem za info a shodné odpovědi - nechám tu WiFi zapnutou a LEDku blikat.

Téma je asi vyčerpáno. Děkuji. Zdravím!

Jen tak pro zajímavost - v dálkovém ovladači, v multiplexně zapojených LED displejích, ve vysílačích optického přenosu - tam se LEDky něco nablikají :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]