Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou nabité nové dobíjecí baterie?

Od: kubinec® odpovědí: 6 změna:

zdravím,

koupil jsem si dobíjecí baterie ,,AAA Ni-MH 1800mA,,

je nutné baterie dříve než je vložím do přístroje nechat nabít, nebo je mohu rovnou vložit a ihned používat?

nebo je to jedno

děkuji

K

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
nabíjecí baterie se prodávají "prázdné". Takže je musíš nejdříve nabít.
hodnocení

mám sice nabíječku která se dá přepnout na Ni-MH / Ni-Cd

co by se mohlo stát s těma bateriema když bych nabíjel baterie Ni-MH a měl to přepnuté na nabíječce na Ni-Cd?

al bunda*
Nikdy jsem o tom nepřemýšlel. Jde o to, že baterie NiMH nemají "paměťový efekt" proti Ni-Cd. Takže je možné, že nabíječka v režimu Ni-Cd nejdříve vložené baterie "vybije" a až potom spustí nabíjení. U Ni-MH to není potřeba - ale tady spekuluju.
prostě to přepni na Ni-MH a nabij to. Víc neřeš...
Já vím, teď se zeptáš, co je paměťový efekt u baterií - najdi si to v Google.
Hezký večer.
Snad všechny další otázky ti odpoví tento článek:
prcek.ic.cz/...

hodnocení

0x
Ni-MH se určitě prodávají vybité, aby se neznehodnocovaly. Li-ion a Li-pol naopak určitě nabité, protože vybití by je poničilo :)

hodnocení

0x
Pokud to nejsou GP RECYKO tak určitě do nabíječky.
To SOPA- ani li-on či li-pol nejsou nabité úplně, jsou jen trošku stejně jako jsou trošku i Ni-MH (řekněme by voko na 1/4, konkrétně nevim) ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]