Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebuju nutně poradit, objednávám alarm a nevím, který kabel vybrat, teď tak na večer mi na eshopu nikdo neporadí..
Jaký je v nich rozdíl a který se mi bude hodit na propojení stanice s čidlem? Potřebuju to dnes večer objednat, protože dělám omítky a nemohu déle čekat, děkuji
To je celkem lehké
, CAT 3 má jenom dva páry a kdežto CAT 5 4 páry kabelů, CAT 5, se třeba používá pro tažení LAN rozvodu do bytů či domů. CAT 3, jsem nikdy nepoužíval, ale pravděpodobně to bude k domovním telefonům, či alarmu, ale záleží na jednotlivých modelech alarmů. Ohledně alarmů ti už asi moc neporadím ![]()
Mno to je jediné, čeho jsem si všiml, že jeden má 2 a druhý 4 páry, ale proč?
Koupit ten se 2 páry a stačí a nebo koupit ten se 4 a dva mít pak k ...? ![]()
To přece záleží na tom, zda je ten systém potřebuje, je pravdou, že když tam těch 4 parů zůstane, tak se nic nestane, zkrátka dva páry nezapojíte ![]()
Jak jsem ale psal, jestli to je jen nejaky alarm (spinac, houkacka, intercom, klavesnice, ...), tak to jsou vsechno nizkofrekvencni aplikace a na to staci Cat3. Jestli to ke komunikaci pouziva Ethernet, tak tam uz se musis podivat, jestli by Cat3 stacil (pro 10BASE-T by mel).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.