Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebuju nutně poradit, objednávám alarm a nevím, který kabel vybrat, teď tak na večer mi na eshopu nikdo neporadí..
Jaký je v nich rozdíl a který se mi bude hodit na propojení stanice s čidlem? Potřebuju to dnes večer objednat, protože dělám omítky a nemohu déle čekat, děkuji
To je celkem lehké , CAT 3 má jenom dva páry a kdežto CAT 5 4 páry kabelů, CAT 5, se třeba používá pro tažení LAN rozvodu do bytů či domů. CAT 3, jsem nikdy nepoužíval, ale pravděpodobně to bude k domovním telefonům, či alarmu, ale záleží na jednotlivých modelech alarmů. Ohledně alarmů ti už asi moc neporadím
Mno to je jediné, čeho jsem si všiml, že jeden má 2 a druhý 4 páry, ale proč? Koupit ten se 2 páry a stačí a nebo koupit ten se 4 a dva mít pak k ...?
To přece záleží na tom, zda je ten systém potřebuje, je pravdou, že když tam těch 4 parů zůstane, tak se nic nestane, zkrátka dva páry nezapojíte
Jak jsem ale psal, jestli to je jen nejaky alarm (spinac, houkacka, intercom, klavesnice, ...), tak to jsou vsechno nizkofrekvencni aplikace a na to staci Cat3. Jestli to ke komunikaci pouziva Ethernet, tak tam uz se musis podivat, jestli by Cat3 stacil (pro 10BASE-T by mel).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.