Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návod k použití lampy Original Philips UVA

Od: kikes* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

najde se zde, prosím, zkušený majitel či odborník na domácí verzi solária "Original Philips UVA"? Přítel jej v podstatě dostal jako pomoc pro léčbu kožních problémů, žel, k přístroji nebyl přiložen návod a dárce o funkčnosti nemá tušení...

Máte-li někdo zkušenost s nastavením lampy (intenzita záření, čas) či dokonce návod (v elektronické podobě)? Byli bychom opravdu vděční...metodou pokus-omyl by to nemuselo dopadnout dobře;) Předem mnohokrát díky za vše, K.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

2x

Je to podobné jako horské slunce dříve prodávané. Při použití je nutno chránit oči tmavými brýlemi určenými k tomuto účelu.

Návod k použití najdete na stránkách Philips, vyberte podle obrázku nebo typu přístroj, odkaz na návod (ke stažení) je pak na stránce popisu.

support.philips.com/...

doplněno 25.02.13 15:43:

Pokud najdete v seznamu už jen novější provedení (je tam zřejmě jen 10 roků zpět) stačí najít konstrukčně nejvíce podobné, s podobným počtem trubic a podobným příkonem. Trubice jsou (zřejmě) pořád stejné, mění se jen tvar přístroje. Návod by měl být pak prakticky shodný, aespoň co se opalovací doby týče.

Spíš může být problém, že po delším používání můžete mít trubice už "vysvícené", nové přece jen něco stojí.

doplněno 25.02.13 15:53:

Aha, vlastně píšete že je vzhledově podobné (náhled odpovědí se nezobrazuje), takže to určitě půjde. Hlavně se hned zkraje nespálit do červena a i dál užívat "s citem", umírněně - pak to nebezpečné pro kůži, myslím, prakticky není.

kikes*
hodnocení

Milý pane "ferdo" :),

jelikož lampa pochází z Rakouska a viditelně již něco pamatuje...nenapadlo nás kouknout přímo na web výrobce (nacházela jsem jen samou inzerci). Zkoušela jsem objevit číselné označení, ale "drobek" váží jen o něco málo méně než já*smich*..tak to musí chvíli počkat. Na vložených stránkách je jedno solárko, jež alespoň vzhledově odpovídá. Bude modernější, ale ovládací panel se snad tolik nezměnil. Ochranné brýle přítel má...přiložený návod by mohl dost pomoci! Děkujeme *palec*

kikes*
hodnocení

Tak :) ...v konečném důsledku snad návod ani nebyl třeba (využili jsme hlavně časový návrh aplikace), člověk však ze začátku prostě neví. Problém však nastal ještě před zapnutím...holt máme (dle štítku) "holandský výrobek" a ty do našich zásuvek jaksi nejdou *smich* Naštěstí nebyla vhodá redukce daleko.

V jakém stavu trubice jsou, to neovlivníme. Dojíždění na světloléčbu do "okresního města" by pro nás teď bylo nereálné, zaplať pánbůh za ty dary ;) (Jen pro představu, v současnosti se prodává model SunMobil HB 823 a vyšší, my máme HB 811).

Ještě jednou děkuji za Váš čas! K.

ferda60*

Rád jsem (trochu) pomohl, nakonec ale ještě doplnění.

Jestli je síťový přívod (šňůra) se třemi vodiči, vyměňte (nechte vyměnit) vidlici (zástrčku) za českou nebo používejte redukci propojující všechny vodiče.

Nahlédl jsem ještě typ který máte - používá tedy nikoli zářivky ale výbojky (tři po 400W). Tak nevím - když vzpomenu jak "horské slunce"dovedlo "pálit"a to mělo jen jednu výbojku (125W) tak tohle je výkon 10x větší (!). Přijde mi, že je tento typ určen pro opalování více osob (větší vzdálenost od zdroje -?). Chtělo by to přece jen konkrétní návod.

Anglický popis:

czechmanuals.com/...

doplněno 26.02.13 03:10:

Je to trochu jinak, oprava: "823"je skoro shodné provedení (trochu výkonnější). Výbojky kryjí UV filtry, jinak by to bylo skutečné peklo. Zkontrolujte jestli je tam všechny máte (u každé výbojky, něco jako krycí sklíčka). Použité výbojky mají snad vyšší životnost než jinde používané zářivkové trubice. Při provozu může přístroj vydávat zvuk (vrčení), není to závada, neměl by mít ale obtěžující úroveň. Na vlastní výbojky (v popisu je nazývají zářivky) nikdy nesahejte přímo prsty, otisky se pak pálí a zkracují životnost. Nové jsou drahé (asi 30€/ks).

kikes*
hodnocení

Dobrý večer pane ferdo :),

ten doplňující návod snad nebude třeba, přesto děkuji! Máte pravdu, solárium funguje prostřednictvím tří výbojek (nikoli trubic). Ty jsou kryty vnějším sklem, tudíž potřebě je ohmatat je dobře zamezeno ;) Co si z dob dětství pamatuji, přenosné "horské slunce" bylo skutečně mazec...tady je intenzita záření dobře regulována těmi filtry. V návodu je dokonce uveden počet hodin záření, jemuž jsme obecně vystaveni, za rok...a tak i harmonogram "slunění" v minutách. Doporučených 7min pro začátek se nijak (škodlivě) neprojevilo, snad nám i přes ty své roky ještě poslouží!

Redukci jsme si naštěstí mohli vypůjčit (snazší varianta než měnit kabel) a to vrčení/cvakání je zanedbatelné...můj ponorný mixér produkuje onačejší decibely ;)

Ještě jednou Vám děkuji a přeji pohodové dny i brzký nástup jara! K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]