Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych radu od někoho zkušeného s polaroidem. Chci koupit sestře k narozeninám starý polaroid, protže se ji velmi líbí, že jsou fotky černobílé a je to taková stará klasika. Jenže jsem se dívala na internet a nevím si rady s fotopapíry. Lze do starých polarodiů použít papíry pro nové polaroidy? Nebo je pro každý typ vlastní papír? Hledala jsem totiž nějaké staré fotopapíry a nic...Prosím poraďte. Předem děkuji
Asi vás nepotěším. Nahlédl jsem stránky s potenciálně nadějným obsahem - a kupodivu, systém Polaroid ještě žije (anebo už opět? - "instant is back") .
Ale, skromná nabídka zahrnuje přístroje a film spíš pro průkazkové foto, pro běžné snímky je k mání pouze jeden typ kazety pro barevné foto s vestavěnou baterií pro napájení přístroje (řada 600), použití ve starších modelech je tedy zřejmě vyloučeno. Tolik klasika. V nabídce je ještě nový, technicky nadějnější směr, "digitální Polaroid"což je vlastně klasický digi fotopřístroj s tiskárnou v jednom pouzdře. No to už jsme ale někde jinde, než byl dotaz.
Myslím, že už se kazety (nebo i filmy - bývalo i svitkové provedení) do starých přístrojů nikde nevyrábí, tedy ani nejsou ke koupi.
Jako vzpomínka se prodává vystřihovánka - papírový model.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.