Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapnutí elektrospotřebiče na určitou dobu

Od: kuta* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

existuje nějaký spínač, který dám mezi zásuvku a el. žebřík a ten mi zařídí to, že po stisku tlačítka (nebo několika) se žebřík zapne (např na 3 hodiny) a pak se vypne? Nemám ny mysli klasické spínací hodiny, ať už mechanické nebo elektronické, ty umožňují "jen" spínat žebřík v pravidelných (naprogramovaných) intervalech. Díky za odpověď. MK

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že se nic takového na trhu nevyskytuje, ale v případě zájmu by to šlo jednouše udělat.

Poradí si s tím každý elektrokutil.

fribble*
hodnocení

0x

Co třeba něco takového oskom.cz/...

hodnocení

0x

Před lety jsem si to musel udělat. Nechápu proč se to nevyrábí. Tedy nevím jak je to nyní.

doplněno 24.02.13 17:38:

To co je na fotce je bastl. Musel jsem tam vyměnit nějakej odpor aby se z minut staly hodiny. A navíc dodělat aktivační tlačítko (to je ten zelenej čudlík, tím se spouští nastavený čas). Schema nemám, to jsem bastlil před lety.

Zapnutí elektrospotřebiče na určitou dobu

Zrovna dnes, když jsem našel v koupelně od rána zapnutou kulmu, mě napadla stejná otázka. To co je na té fotce, by bylo přesně ono. Pokud to není zrovna s mikroprocesorem, byl bych rád za schéma. Dík.

Lze to postavit jednoduše s 555 nebo koupit třeba stavebnici impulzů:

zajic.cz/...

S 555 jde o analogový časovač, ale jde s ním docílit relativně přesných časů, kdysi jsem měl takto vyrobeny spínačky a bez cejcování s přesným potenciometrem byly výsledky překvapivě dobré

zabu
hodnocení

0x

jablotron.cz/...

Provoz v režimu 3-časovač. Jen nevím, jestli to jde ovládat tím tlačítkem na zásuvce, nebo musí být k tomu ještě nějaký ovladač. Podrobnosti neznám, ale dá se zavolat na tech. podporu 483 559 987.

hop®
hodnocení

0x

Nevím o nějakém "externím"zařízení, ale podobnou funkci umí třeba časovač SMRT, který se běžně dává pod vypínač, vešel by se pravděpodobně i pod zásuvku, akorát nevím, kam vbastlit to tlačítko, aby to bylo bezpečné...

ferda60*

Od jiného výrobce, podobný zde (i s cenou). max. 20hod, 200W/100VA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]