Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
existuje nějaký spínač, který dám mezi zásuvku a el. žebřík a ten mi zařídí to, že po stisku tlačítka (nebo několika) se žebřík zapne (např na 3 hodiny) a pak se vypne? Nemám ny mysli klasické spínací hodiny, ať už mechanické nebo elektronické, ty umožňují "jen" spínat žebřík v pravidelných (naprogramovaných) intervalech. Díky za odpověď. MK
Před lety jsem si to musel udělat. Nechápu proč se to nevyrábí. Tedy nevím jak je to nyní.
doplněno 24.02.13 17:38:To co je na fotce je bastl. Musel jsem tam vyměnit nějakej odpor aby se z minut staly hodiny. A navíc dodělat aktivační tlačítko (to je ten zelenej čudlík, tím se spouští nastavený čas). Schema nemám, to jsem bastlil před lety.
Zrovna dnes, když jsem našel v koupelně od rána zapnutou kulmu, mě napadla stejná otázka. To co je na té fotce, by bylo přesně ono. Pokud to není zrovna s mikroprocesorem, byl bych rád za schéma. Dík.
Lze to postavit jednoduše s 555 nebo koupit třeba stavebnici impulzů:
S 555 jde o analogový časovač, ale jde s ním docílit relativně přesných časů, kdysi jsem měl takto vyrobeny spínačky a bez cejcování s přesným potenciometrem byly výsledky překvapivě dobré
Nevím o nějakém "externím"zařízení, ale podobnou funkci umí třeba časovač SMRT, který se běžně dává pod vypínač, vešel by se pravděpodobně i pod zásuvku, akorát nevím, kam vbastlit to tlačítko, aby to bylo bezpečné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.