Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu nainstalovat windows 7

Od: hg2o3* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mohu se zeptat zdali můžu nainstalovta windows 7 do notebooku Dell Latitude D620?Windows mám originál,dostala jsem dárkem,ale nevím zdali se ho můžu pokusit nainstalovat.
Možná se to bude zdát jako absurdní dotaz,ale již jednou jsem si nechávala v servisu nainstalovat novej windows a pak se mi počítač rozbil.V dalším servisu mi pak řekli že za to může právě ten novej windows.
Pro mě ŽENU :) bych to potřebovala vysvětlit :) proto moc děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Technika kopnout do zadku, počítač se nemůže rozbít kvůli nainstalování OS. Pro W7 je podle mne dostatečně výkonný, takže se instalace rozhodně být nemusíš, mělo by ti to bez problémů fungovat.

Mimochodem, jaká to byla závada? Tento model byl prý známý častými poruchami grafické karty (ve verzi s NVIDIA® Quadro NVS 110M)...

doplněno 24.02.13 13:42:

Jestli jsi měla legální W7 (štítek na notebooku) a "technik" ti je přeinstalovat na XP, za které chtěl zaplatit, tak je to snad už i na ČOI.

Jestli napočítači máš originální licenční štítek od původních W7, nebudeš teď ani muset použít novou licenci, prostě Wokna nainstaluješ z nového DVD, ale zadáš kód z už nalepeného štítku. Nový kód si pak můžeš schoval pro další počítač.

doplněno 24.02.13 13:44:

Máš na notebooku vůbec štítek od XP? Jestli ti ho nedal a/nebo strhnul originální od W7, jedná se v podstatě o krádež, protože bez štítku OS pro ostatní lidi vypadá jako nelegální.

doplněno 24.02.13 13:45:

K tomu technikovi už nechoď, ať tě zase "neodrbe".

doplněno 24.02.13 13:46:

A chybu při startu původního OS jsme mohli vyřešit tady - i kdyby to jinak nešlo, Windows bys určitě zvládla přeinstalovat i sama (= zdarma).

doplněno 24.02.13 14:59:

Jestli ještě máš nějaký papír od toho technika a jsi si jistá, že tam ten štítek byl, řeš to jako krádež - ta licence není zrovna levná.

doplněno 24.02.13 15:00:
"Ted jsem se k němu dostala znova" - Už jsi mu tam počítač dala, nebo ještě ne? Pokud ještě ne, jaká je závada?
hg2o3*
hodnocení

Děkuji,jen jsem měla strach.Před tím byla závada taková že mi notebook nešel nastartovat a pokud se ti už povedlo pak to hlásilo nějakou chybu.Technik mi řekl jen že je to tím W. nechal mě zaplatit nové XP, W7 už mi nevrátil.Ted jsem se k němu dostala znova a jen jsem měla obavy abych zase nenechala v servisu víc než byla cena notebooku :)

doplněno 24.02.13 14:31:

no teď momentálně mám na NTB štítek s W XP,ten s W7 si asi technik zanechal.Moje vlastní hloupost,do příště jsem poučená a napíšu si :)

doplněno 24.02.13 15:22:

Štítek tam měl být je to již docela dlouho.Ale vím že při instalaci jsme tam lepili snad vše co bylo v brožurce.Dostala jsem se k němu znova bylo myšlen W7 ne ten technik po tom co mi přišel účet jsme z toho mám noční můry ještě teď .Dala jsem od něj ruce pryč,naštěstí jsem další úpravy nepořebovala.Pokud dobře vím snad už ani ve městě dotyční technik není.

albatros498022*
hodnocení

0x

Tento NTB by neměl mít se sedmičkami žádné problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]