Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou SIM kartu vybrat pro rodiče?

Od: radarbrdy* odpovědí: 19 změna:

Zdravíčko,

rodiče jsou v penzi a občas volají (do různých sítí, i na pevnou). Nyní mají nějakou kartu od Vodafone. Nechcou platit měsíční paušál, protože jednak obvykle neprovolají měsíčně ani 200,- a jednak jsou zvyklí na předplacenou kartu, kde okamžitě vidí zbývající zůstatek.

Co by jste prosím doporučili?

PS: Díval jsem se, že t-mobile nabízí jakousi Twist našim (volání za 2.5/min) ale hned pod tím malým písmem je:Když nevoláte se Super sazbou, máte podle tarifu Twist Našim minutu za 5,90 Kč.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

1x

To máte starosti. Já volám přes VOIP za korunu na mobil za 60 haléřů na pevnou. Nikdo na mne nechce nějaké dobíjení za půl roku. Dobíjím když kredit provolám. Pohoda. VOIP je VOIP.

tom11

A už jsi si zkusil s VOIP zavolat třeba z lesa?*smich*

jirbar*

Seš docela zvědavej. To víš že žádný problém.

1/ Mohu hulákat na lesy

2/ Mohu použít datovou SIM která chce dobít jednou za rok 200 Kč a bohatě to stačí

3/ Mohu použít zpětné volání z mobilu přes VOIP kde hovor přijde na 2 Kč místo 6,80 Kč

Jenže z dotazu vyplývá, že telefon by se měl využít především z domova, tak bych tě chtěl požádat, aby jme napříště neřešili jak volat z hlubinného dolu.

jirbar*
hodnocení

0x

Mají internet? Pokud ano tak VOIP operátor. Za korunu na mobil za 0,60 Kč na pevnou. Žádnej paušál. Třeba Odorik.

nicozjb*
hodnocení

0x
naši používají tento tarif a jsou spokojeni mobile.o2.cz/osobni/mobilni-tarify/132351-neon_senior.html možná by to stálo za to.

appa
hodnocení

0x

My jsme rodičům dali dobíjecí simku Bleskmobilu za 150 Kč, je to současně výše kreditu na sim kartě. Volání do všech sítí (i na pevnou) za minutu stojí 2,50 Kč, po první minutě účtování po vteřinách, sms za 1,50 Kč. Dobít si musí 1x za půl roku 200,- a dá se přenést i současné číslo. Koupíte ji v trafice.

xxxx*

...to číslo bych si k Blesk Mobilu nepřeváděl. Přečtětet si jejich podmínky o převodu čísla. Mohou ho změnit bez Vašeho souhlasu, jen to oznámí. *zed**mala*

iz*

BLESKmobil se musí dobíjet každé 3 měsíce. Karta platí rok, ale bez dobitého kreditu je možné hovory pouze přijímat. Po dobití kreditu se přičte i případně nevyčerpaný kredit z předchozího období.

doplněno 23.02.13 14:40:

Appo, mně se BLESKmobil 8. února pozastavil, mohla jsem pouze přijímat hovory. Teprve po dobití kreditu se mi k novému přičetl i ten neprovolaný.

Uvidím tedy, jak to bude dál.

appa

Pozor, kredit musíte provolat do tří šesti (aktualizace 12. 12. 2012) měsíců od posledního dobití. Pokud chcete telefonovat i poté, musíte znovu dobít, což platnost původního kreditu zase o šest měsíců prodlouží. Jestliže do tří šesti měsíců nedobijete, bude vaše karta zablokována pro odchozí operace, zkrátka zůstanete jen na příjmu. I to má ale své omezení, po dvanácti měsících od posledního dobití vám veškerý kredit propadne a číslo bude zneplatněno.

mobinfo.cz/...

ale tohle jsem měl i u O2..platnost 12 měsícu, pokud nedobiju tak konec... ale myslím si že za půl roku nebude problem provolat 200...

hodnocení

0x

mě se vodafone naprosto znechutil.. pokud chtějí mit kredit tak blesk mobil by nemusela být špatná volba... jinak je třeba hledat a porovnavat nabídky...

iz*
hodnocení

0x

Já bych doporučila BLESKmobil (2,50 za minutu do všech sítí) na volání do T-mobile, Vodafone a O2.

Jestli rodiče volají častěji na pevnou, vyjde je volání levněji s Twistem v kombinaci s balíčkem Pevná+. Za balíček se odečte 19 korun týdně a minuta hovoru na pevnou pak stojí 0,50 Kč. (Cena balíčku se vrátí po 10 minutách hovoru na pevnou.)

Zvýhodněné volání za 2,50 do všech sítí s výjimkou pevné nabízí i T-mobile k Twistu. Podmínkou je aktivace zvýhodnění na zákaznické lince (4603) a pravidelné dobíjení 300 (301) Kč každých 30 dnů (nebo 200 Kč každý týden).

U BLESKmobilu stačí dobít 200 Kč prostřednictvím terminálu Sazky (nebo 250 dobíjecím kupónem) každé 3 měsíce

doplněno 23.02.13 14:57:

Appo, 8. února mi vypršela platnost prvního kreditu (těch 150 Kč z ceny SIMky), ještě jsem tam měla pár korun. 12. února jsem kredit dobila a přišla mi potvrzovací SMSka, která opět uváděla platnost na 3 měsíce.

Teď jsem se po Vaší informaci přihlásila do internetové samoobsluhy, kde už uvádějí platnost kreditu do 12. srpna.

Zřejmě v tom mají ještě trochu zmatek (na těch prvních SIMkách to zřejmě zůstalo nastaveno na 3 měsíce i po změně délky platnosti kreditu).

___ Takže opravuji: Platnost kreditu je 6 měsíců (Jak uvádí Appa), poté je nutné kredit dobít.

doplněno 23.02.13 21:07:

Tak jsem si kredit ověřila na čísle *161*# - i tam se uvádí platnost do 12. 8.

12. února jsem si na tomto čísle neověřovala, stačila SMSka a možnost volat. Doufám, že časem bude možné kredit dobít i z účtu, aby člověk nikam nemusel.

Appo, nevíte, jak je to s odečítáním kreditu? Článek, na který odkazujete, uvádí odečítání kreditu po vteřinách až po první minutě hovoru.

Zkraje jsem si to sledovala: Pokud jsem mluvila kratší dobu, neodečetly se mi 2.50, ale méně. Zkusím se na to podívat po dalším kratším hovoru, ale zajímalo by mne to už teď (většinou volám déle).

___ Omlouvám se adminovi, ale Appa není registrován a tyto informace se mohou hodit i tazateli.

___ Jirbar,

VOIP nebo Skype není řešením pro každého. Rodiče tazatele nemusí mít PC s internetem, někdy není dostatečná rychlost připojení, někdo nechce volat přes PC, ... (nevíme, jak jsou staří, ani jestli mají internet, tazatel se ptá výslovně na SIMku).

doplněno 23.02.13 21:12:

Jediné, co mi u BLESKmobilu vadí, je nemožnost vypnutí internetu na den. Zatím mám staré telefony, které to nezvládají, ale až odejdou, budu si to muset hlídat...

appa

BLESKmobil - PLATNOST KREDITU JE PŮL ROKU, změnili to, dobít se musí u Bleskmobile do 6ti měsíců, kredit zbývající se přičte k dobité částce!

martin00000*

JÁ mám vodafone předplacenou kartu volaní do ostatních sití ¨za 7,50kč na to jim kašlu jdu k bleskmobilu a vůbec mi nevadí že jeto O2 rozhodujiící je pro mě koncová cena 2,50 do všech sití sms 1,50kč a když mi někdo volá tak jeto jako do O2 pokud by se změnili podmínky nechám kartu propadnout dneska prodavají simky na každém rohu akorát s převodém čísla musíte počítat že to nejde hned mají na to 5-30 dní v mém případě to bude trvat 14dní

appa

@ivzez
První hovor z nové sim byl 1.12.2012, přes kód v mobilu na zbývající kredit byla platnost (téměř vyčerpaný 150,- kredit) do 1. března. I když během prosince prodloužili platnost na 6 měsíců, tak zřejmě ty "první" aktivované karty - do změny prodloužení - měly jen tu 3.měsíční dobu. Dne 21.2. bylo dobito v Sazce 200,- a potvrzovací SMSka zněla do 21.8. a po kontrole kreditu vytočením kódu platnost kreditu je do 21.8.2013. V samoobluze platnost kreditu v obou případech byla-je dle mobilu. Nechápu, proč Vy máte v potvrzovací sms jen 3 měsíce, já mám 6. Zkuste si vytočit kód *161*# na kredit, jaké tam máte datum? Jen pro zajímavost...

appa

@ivzez - Účtování je tzv. 60+1 - za první minutu hovoru se platí vždy 2,50 (tedy i za kratší hovor do minuty) + další provolané sekundy.

tom11
hodnocení

0x

Doporučuji (za důchodce)Blesk- a mohu si jej dobít i třeba jen 50Kč, nic nás neomezuje,jako u jiných operátorů.

jirbar*

Takovéhle dáváš rady. Že ty jsi zástupce KYSLÍKU

lupa.cz/...

doplněno 25.02.13 15:30:

Možná tady budou ceny zajímavější

forum.odorik.cz/...

tom11

pro jirbar, všiml jsi si vůbec pro koho ten telefon je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]