Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkratovaná pračka?

Od: trestanec65 odpovědí: 4 změna:

Zdravím,
máme už asi 7 let pračku ARDO TL85S a před chvílí, když dala žena prát, tak při ždímání lezla pěna vrchem (?), měla divný zvuky, tak ji vypla z elektriky.
Když ji zkouším zapnout do elektriky, tak vyhodím všechny pojistky v bytě. Zkoušel jsem i jiný zásuvky.
V čem by mohl být problém?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co zkusit odšroubovat zadní kryt a podívat se, jak to tam vypadá?

hodnocení

0x

To je těžké takhle říct, v čem je problém - pračka onemocněla.

Nejspíš se dostala voda tam, kam nemá, odešel zdroj od elektroniky, případně motor...chce to rozebrat a proměřit.

Pračka je zralá a servis.

daniell*
hodnocení

0x

7 let to je slušná výdrž tak ta už odešla do "ždímačkového nebe" *smich* za to že se podíváte pod zadní kryt nic nedáne ovšem mám obavy že závadu co zjistíte nebo asi ani nezjistíte asi stejně nic neopravité. Takže pozvat opraváře a prokonzultovat případný servis zda li by nebylo výhodnější koupit novou pračku.

hodnocení

0x
Divné zvuky při ždímání je nejspíš poškozené ložisko. K poškození došlo nejspíš opotrebovanym guferem které propouští vodu, ta se nakonec někam dostala a udělala zkrat. Pokud to bylo do motorů tak je to malér. Škoda pokud se to podchyti včas tak nové ložisko a gufero je záležitost do 200Kc, nedávno jsem takovou závadu řešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]