Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otravné čislo prozvání - jak se bránit?

Od: mosik* odpovědí: 15 změna:

jak se zbavit otravného čisla?prozvonuje...nevim kdo to je a když zavolám tak mi to nezvedá...tuším že to bude nejaká zhrzená milenka... nemá někdo dobré komunikační vlastnosti a volné minuty? aby mi zjistil kdo to je? čislo eventuelně pošlu vzkazem...nechci aby ji milion lidi volalo :D díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

V první řadě vždy hledám ZDE... ;)

doplněno 02.12.12 23:01:

Co se týká zablokování odeslání identity volajícího (CLIR), je to služba ústředny, nikoli telefonu. Na telefonu lze tuto službu nastavit, telefon pak "volá"s určitým prefixem (zde konkrétně *31#). Pokud ale není služba povolena operátorem, na telefonu můžeme nastavit co chceme, (nebo před konkrétní číslo prefix napsat), ale číslo se volanému stejně zobrazí, doporučuji před "ostrým"použitím vyzkoušet... *hej*

doplněno 02.12.12 23:07:

Pardon, #31#...

viz třeba WIKI...

gredy*

Nemáš tak docela pravdu. To co jsi popsal, funguje u pevných linek. U mobilů skutečně záleží na telefonu a volbě funkce. Např. na mém mobilu (předplacená karta, O2), jsou tři možnosti. Vždy zobrazit, Vždy skrýt, Podle sítě. Ve volbě Podle sítě to funguje tak jak jsi popsal. Ve volbě Vždy skrýt pak číslo nikdo neuvidí a operátor se může stavět třeba na ucho. Bylo vyzkoušeno a ověřeno.

doplněno 03.12.12 09:41:

I ve Wikipedii jsou někdy chyby. Tady např. spletly dvě různé fukce do sebe. Jejich tvrzení "I s aktivní službou se číslo volajícího vždy odesílá až k volanému mobilnímu telefonu a místo, kde dojde k zamezení čísla, je až volaný mobilní telefon" není tak úplně pravda. To je jiná služba, která se nastavuje zvlášť rovněž na telefonu. A samozřejmě záleží na tom, zda jde o paušál nebo předplacenou kartu. Zobrazování pro potřebu policie je na jiném principu.

juldab*

Obávam se že nemáš pravdu ty. CLIP se do ustředny přenáší vždy( bez něj by nešlo uskutečnit spojení) a existují zařízení které ho umí idettifikovat i když ho máš vypnutý ( běžně je používá policie) Existuje soft ( zatím jem ho viděl pouze pro modemy Huavei) který ti CLIP ( a nejen ten) ukáže i když ho má dotyčnej vypnutej. Bohužel s tím co jsem měl v ruce nešlo přijmout hovor (neumožnoval to modem)

ohneta*
hodnocení

0x

Dej si ho do blokovaných čísel.

mosik*
hodnocení

nechci to blokovat chci videt kdo to je abych mohl rozvíjet vlastní iniciativu :D

hodnocení

0x

Zavolal bych z telefonní budky, nebo z pošty. Proč do toho tahat cizí lidi?

gredy*

Proč z budky nebo pošty? Nechápu. Jestli kvůli oznámení čísla ze kterého se volá, tak snad stačí v mobilu toto oznamování vypnout?

Pokud používáte předplacenou kartu, tak to vypnout nejde. Aspoň u O2.

gredy*

Používám předplacenou kartu od O2 a vypnout to jde naprosto bez problémů. Je to věc telefonu a nikoliv SIM.

krkovicka*
hodnocení

0x
Prozvaneni čísla které neznam nevolam zpět nikdy.Může jít o placenou linku.Hoďte to za hlavu.Když někdo něco chce tak se ozve...
ladaadal*

Tak si kup za 50,-Kč předplacenou kartu, cinkni a vyhoď ji, to je takový problém?

mosik*
hodnocení

tak prý jde o ctitelku ale odkud je a co chce to se mi stydí řict takže osud a hvězdy jí nejsou nakloněny...díky za rady a zájem...až dospěje tak až se ozve :D asi tak bych to videl

krkovicka*
Pošlete jí sms že jestli si Vás žádá ať nyní promluví nebo ať mlčí navždy.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Něco podobného jsem řešil také.Na to číslo jsem poslal SMS-ku,že jestliže se bude volání opakovat,předám vše policii a budu ji stíhat pro stalking.Od té doby mám klid.

mosik*
hodnocení

vy jste malo blazen...tady jde o babu která evidentně je do me blázen ale mysli si ze ji nechci a proto to ani nechce zkusit...nemam nato nervy...v praci mam dost svých starosti a jeste pátrat potom...tady zveřejnuju čislo a zjistěte mi jmeno prosíííím ... jsem zvědavy kdo to je a udělám všechno proto abych to zjistil...734825515

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]