Nejste přihlášen/a.
Dobrý den nedavno jsem tady psal jestlí je dobrý zesilovač +napajení u tv bydlím 25-30km od Pradědu který má podle paremetrů velký vykon a že mám před domém cca do 80 m docela vzrosle stromy buk,smrk signál na zesilovač kvalita94 a síla 96 nebo srovnané mám pocit jak listí opadalo ze stromů tak se signál zhoršil myslel jsem že když nebude listí tak bude signál lepší ale asi to není pravda ted se programy jako je Nova-cinema,Prima-F-Cool rozpadavaji tedy kostičkují.Prima family tam se signal propadavá až na kvalitě na 60-30% kontroloval jsem u settopboxu jestli neni povolený koaxial a vše v pořádku na anténě co je venku taky vůbec tedy nevim kde je problém nedavno se spustil multiplex 4 ale ten je daleko do 70 km takže rušení je vyloučené nebo nikdo jiný problém nemá
Jak píše Jabraka, u digitrálního vysílání se příliš silný signál projevuje naprosto stejným kostičkováním a záseky jako signál slabý. Příliš silný signál (přebuzený vstup) se na indikátorech v TV nebo STB pozná tak, že síla signálu je stabilně na vysoké hodnotě, idinikace kvality je na nižžší úrovni než síla a rychle se skokově mění. Pak místo zesilovače potřebujete signál spíš utlumit - a tuhle službu vám možná zatím poskytovalo to listí. Zkusil bych příjem bez zesilovače.
takže bude vhodné opravdu vyměnit za zesilovač a dát tam simetrizační člen mám jeden ze starší antény zkusím co to bude dělat doufam že to vyřeším nebo v době analogové jsem se natrapil s tv signalem
Už jsem to psal na poradně několikrát, anténní zesilovač na digitální příjem je spíš na škodu...
Takže je asi problém simetrizační člen jsem vyměnil a bylo to horší čt programy hrály a toje asi tak všechno co hrálo navíc to ukazovalo síla 50% a kvalita 70 moc nadšený stoho nejsem nebo jsem se zbavil sat.přístroje v domění že zDVB-T nebude žadný problém a nebyl až do teďale ještě to nevzdavám
A co zkusit pootočit? Ze zkušenosti vím, že antény se na digitální příjem chovají poněkud nestandartně. Chce to otáčet a koukat na sílu signálu na settoboxu.
problém vyřešen ale nechápu to lítal jsem okolo zkoušel různe polohy a stejné tak jsem dál příjimač do tovarního nastavení a dal ladít programy a už jsem vyděl ten problém naladilo to jako první pořadí multiplex 1-2-3 ještě dál takže dvakrát prima a dokonce i očko dvakrát praděd má kanál 36,51,53 ty další jsou kanál 48 a 37a ty mají slabý signál takže se mi tady křižuji signály
Stejný problém jsem řešil tady u Frýdku Místku. Měl jsem septobox Filips a starší televizi Filips.K nejbližšímu vysílači Ostrava asi 25km. PO koupi nové tv. značky LG se problém stratil.
30 km od Pradědu nepotřebuješ žádný anténní zesilovač. Pokud máš v cestě signálu překážku, zkus otočit anténu na opačnou stranu a chytat signál odrazem, například od velké budovy nebo sila.
Chyba může být také v připojení koaxiálu na anténu (upadený drát).
Pro vyzkoušení stačí porovnat venkovní anténu se signálem z pokojové antény nebo jen kouskem drátu zapojeného do konektoru.
d.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.