Vazeni, chtel bych Vas poprosit o jednu technickou radu.Mam v umyslu koupit nejaky silnejsi receiver ze Spojenych statu.Myslel jsem,ze zmenu napeti ze 110V na nasi normu vyresim,ze koupim nejake trafo s touto schopnosti.Jeden muj znamy mne vsak pred touto myslenkou varuje s tim,ze pry tyto bezne trafa nestaci temto pristrojum se silnym odberem,a ze pristroj by pry nemusel pracovat na 100%.Mohl by tedy nekdo z Vas sdelit svuj nazor? Dekuji...s pozdravem Petr
Já bych to nekupoval: 1. Řešení reklamace 2. CLO 3.Problémy s napájením; ono "nějaké" trafo není dobrý nápad. 4. Vypaltí se to vůbec brát vzhledem k možným problémům?
aliclick*
Ahoj Pavouku, diky za tvoji reakci.Ty veci viz.reklamace atd,tak o tom vim ,ale ja jsem potreboval spise radu ohledne tech parametru napeti.Chlapek rikal (ted pardon pokud neco spletu)ze pri 110V tam maji jine hertze nez u naseho napeti,a ze pokud nebude to trafo silne,tak ze by to nemelo ten prikon nebo.Omlouvam se,ale nejsem schopen tohle nejak vysvetlit,protoze tomu opravdu nerozumim. Dekuji...Petr
tesyk*
No, čistě technicky vzato, v USA mají kmitočet sítě 60Hz, kdežto my 50Hz. Tento rozdíl není nijak problematický pro napěťová trafa. Problém nastane v okamžiku, je-li tímto kmitočtem řízen nějaký obvod, typicky hodiny, nebo je na něj připojen nějaký asynchronní elektromotor. Ten se pak bude otáčet zvýšenou rychlostí, takže třeba u gramofonu / to je ta archaická záležitost, co přehrává hudbu/, je to potom k ničemu. Jinak je důležité znát celkový a špičkový příkon zařízení. Takže bude-li zařízení mít maximální odběr 500W při 110V a předpokládaná účinnost trafa bude 90%, tak na straně primáru se jedná o odběr cca 550W, což při napětí 230V je zhruba 2,4A.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.