Nejste přihlášen/a.
Vazeni,
chtel bych Vas poprosit o jednu technickou radu.Mam v umyslu koupit nejaky silnejsi receiver ze Spojenych statu.Myslel jsem,ze zmenu napeti ze 110V na nasi normu vyresim,ze koupim nejake trafo s touto schopnosti.Jeden muj znamy mne vsak pred touto myslenkou varuje s tim,ze pry tyto bezne trafa nestaci temto pristrojum se silnym odberem,a ze pristroj by pry nemusel pracovat na 100%.Mohl by tedy nekdo z Vas sdelit svuj nazor?
Dekuji...s pozdravem Petr
chtel bych Vas poprosit o jednu technickou radu.Mam v umyslu koupit nejaky silnejsi receiver ze Spojenych statu.Myslel jsem,ze zmenu napeti ze 110V na nasi normu vyresim,ze koupim nejake trafo s touto schopnosti.Jeden muj znamy mne vsak pred touto myslenkou varuje s tim,ze pry tyto bezne trafa nestaci temto pristrojum se silnym odberem,a ze pristroj by pry nemusel pracovat na 100%.Mohl by tedy nekdo z Vas sdelit svuj nazor?
Dekuji...s pozdravem Petr
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
1. Řešení reklamace
2. CLO
3.Problémy s napájením; ono "nějaké" trafo není dobrý nápad.
4. Vypaltí se to vůbec brát vzhledem k možným problémům?
aliclick*
Ahoj Pavouku,
diky za tvoji reakci.Ty veci viz.reklamace atd,tak o tom vim ,ale ja jsem potreboval spise radu ohledne tech parametru napeti.Chlapek rikal (ted pardon pokud neco spletu)ze pri 110V tam maji jine hertze nez u naseho napeti,a ze pokud nebude to trafo silne,tak ze by to nemelo ten prikon nebo.Omlouvam se,ale nejsem schopen tohle nejak vysvetlit,protoze tomu opravdu nerozumim.
Dekuji...Petr
diky za tvoji reakci.Ty veci viz.reklamace atd,tak o tom vim ,ale ja jsem potreboval spise radu ohledne tech parametru napeti.Chlapek rikal (ted pardon pokud neco spletu)ze pri 110V tam maji jine hertze nez u naseho napeti,a ze pokud nebude to trafo silne,tak ze by to nemelo ten prikon nebo.Omlouvam se,ale nejsem schopen tohle nejak vysvetlit,protoze tomu opravdu nerozumim.
Dekuji...Petr
tesyk*
No, čistě technicky vzato, v USA mají kmitočet sítě 60Hz, kdežto my 50Hz. Tento rozdíl není nijak problematický pro napěťová trafa. Problém nastane v okamžiku, je-li tímto kmitočtem řízen nějaký obvod, typicky hodiny, nebo je na něj připojen nějaký asynchronní elektromotor. Ten se pak bude otáčet zvýšenou rychlostí, takže třeba u gramofonu / to je ta archaická záležitost, co přehrává hudbu/, je to potom k ničemu. Jinak je důležité znát celkový a špičkový příkon zařízení. Takže bude-li zařízení mít maximální odběr 500W při 110V a předpokládaná účinnost trafa bude 90%, tak na straně primáru se jedná o odběr cca 550W, což při napětí 230V je zhruba 2,4A.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]