Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek-elektronická čtečka knih

Od: bunny* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, chci se zeptat, jakou kdo máte elektro. čtečku knih, která je dobra , za dobou cenu apod. Chci jí koupit synovi, je na výšce, tak se mu to bude určtiě hodit. Ale moc se ted v tom neorientuji, která by byla dobrá..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám PocketBook 602 Pro. Nemám sebemenší problém, výhodou je velké množství podporovaných formátů knih. Nevýhodou je absence klávesnice a že nemá dotykovou obrazovku, takže třeba napsat si poznámku je docela děs (ale koneckonců je to nástroj ke čtení a ne k psaní :) ).

Kindle je asi nejrozšířenější, ale zase má jiné mouchy.

Asi bych si ji nekoupil jako nástroj ke studiu - skripta jsou skripta a podtrhávání, psaní na okraje a zahýbání růžků je nenahraditelné :) ale ke čtení beletrie neznám nic lepšího - spoustu knih ze své papírové knihovny mám už i v el. podobě.

Chtěl jsem právě doporučit Amazon Kindle... ;)

Osobně bych to využil i na studium. Svého času jsem se učil ze skript v elektronické formě přímo z obrazovky počítače. O nějakých čtečkách se mi mohlo jen zdát. Je fakt, že jsem neměl potřebu podrthávat nebo něco dopisovat - učil jsem se vždy komplet skripta, protože ve většině předmětů se stejně nedalo nic rozumně vynechat, aby to poté jako celek dávalo ještě logický smysl.

petr123*
hodnocení

0x

Kindle. To že nemá dotykový displej není nevýhoda ale výhoda, nemusíš si dávat pozor abys ho náhodou za něj nechytnul. Navíc mačkat tlačítka pro listování je jednodušší než patlat po displeji.

merlose
hodnocení

0x

Za mě Kindle prodávaný v čechách pod označením Kindle 4. Vůbec nejsem pro dotykovou obrazovku, při čtení hlavně v posteli, v tramvaji... různě posunuji ruce a nechtěné otáčení stránek by mi dost lezlo na nervy... Zvážila bych variantu s klávesnicí, já ji nepoužiju, jako nouzový internet mám net v mobilu ale někdy se to může hodit a pak je klávesnice dobrá...

sarinecka61*
hodnocení

0x

Ahoj, kamarádka si nedávno koupila čtečku z www.ecl.cz, hrozně si to pochvaluje, že to i přehrává video, fotky a prej to funguje i jako přehrávač hudby, přijde mi to až moc multifunkční, ale prej je s tím hrozně spokojená, tak nevím :)

Pokud to přehrává video, tak má patrně běžný LCD displej, a ne e-ink. To není čtečka, to je "jen" něco jako tablet.

petr123*

Mě baterka v Kindlu vydrží nabitá asi měsíc provozu. Kolik jí - dva dny? *smich*

Jsou čtečky knih i s LCD displayem, ale možnost prohlížení barevných fotek, přehrávání videa, čtení za tmy, je vykoupeno malou výdrží baterie, ale hlavně podstatně méně příjemným čtením, číst na e-inkovém, nebo LCD display je hodně velký rozdíl ;)

sarinecka61*
Jestli to chápu dobře, tak z toho LCD bolí oči víc/dřív než z toho e-ink?

e-ink není podsvícený a vypadá to, jako byste si četla normální papírovou knihu. Takto to mají ty opravdové elektronické čtečky.

Ty multimediální cosi nejsou čtečky, je to něco mezi čtečkou a tabletem, výdrž baterky je mizerná a je to nepříjemné stejně jako dívat se celý den do monitoru počítače nebo do mobilu. Pokud něco opravdu na čtení knih, tak rozhodně e-ink!

doplněno 26.11.12 19:58:

u e-ink se prakticky spotřebovává energie jen při změně obsahu displaye, tedy při "otočení" stránky. Proto vydrží klidně měsíc na jedno nabití. S tím pseudotabletem si počtete tak možná dva dny a to to ještě přeženu ;)

mil®
hodnocení

0x

Mám Pocket book 612 a zatím spokojenost. Výdrž přes měsíc a dost formátů ke čtení.

laura7*
hodnocení

0x

Já si nedávno pořídila e-book EB71, je to měco mezi čtečkou a tabletem,ale mě to vyhovuje.Chtěla jsem spíš něco multifunkčního, popravdě stále dávám přednost klasickým tištěným knížkám,ale na cestování je to třeba lepší, knížky se občas pronesou :)

A jestli je tvůj syn na výšce, tak by se mu něco podobného hodit mohlo,ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]