Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, jakou kdo máte elektro. čtečku knih, která je dobra , za dobou cenu apod. Chci jí koupit synovi, je na výšce, tak se mu to bude určtiě hodit. Ale moc se ted v tom neorientuji, která by byla dobrá..
Já mám PocketBook 602 Pro. Nemám sebemenší problém, výhodou je velké množství podporovaných formátů knih. Nevýhodou je absence klávesnice a že nemá dotykovou obrazovku, takže třeba napsat si poznámku je docela děs (ale koneckonců je to nástroj ke čtení a ne k psaní ).
Kindle je asi nejrozšířenější, ale zase má jiné mouchy.
Asi bych si ji nekoupil jako nástroj ke studiu - skripta jsou skripta a podtrhávání, psaní na okraje a zahýbání růžků je nenahraditelné ale ke čtení beletrie neznám nic lepšího - spoustu knih ze své papírové knihovny mám už i v el. podobě.
Chtěl jsem právě doporučit Amazon Kindle...
Osobně bych to využil i na studium. Svého času jsem se učil ze skript v elektronické formě přímo z obrazovky počítače. O nějakých čtečkách se mi mohlo jen zdát. Je fakt, že jsem neměl potřebu podrthávat nebo něco dopisovat - učil jsem se vždy komplet skripta, protože ve většině předmětů se stejně nedalo nic rozumně vynechat, aby to poté jako celek dávalo ještě logický smysl.
Za mě Kindle prodávaný v čechách pod označením Kindle 4. Vůbec nejsem pro dotykovou obrazovku, při čtení hlavně v posteli, v tramvaji... různě posunuji ruce a nechtěné otáčení stránek by mi dost lezlo na nervy... Zvážila bych variantu s klávesnicí, já ji nepoužiju, jako nouzový internet mám net v mobilu ale někdy se to může hodit a pak je klávesnice dobrá...
Ahoj, kamarádka si nedávno koupila čtečku z www.ecl.cz, hrozně si to pochvaluje, že to i přehrává video, fotky a prej to funguje i jako přehrávač hudby, přijde mi to až moc multifunkční, ale prej je s tím hrozně spokojená, tak nevím
Pokud to přehrává video, tak má patrně běžný LCD displej, a ne e-ink. To není čtečka, to je "jen" něco jako tablet.
Jsou čtečky knih i s LCD displayem, ale možnost prohlížení barevných fotek, přehrávání videa, čtení za tmy, je vykoupeno malou výdrží baterie, ale hlavně podstatně méně příjemným čtením, číst na e-inkovém, nebo LCD display je hodně velký rozdíl
e-ink není podsvícený a vypadá to, jako byste si četla normální papírovou knihu. Takto to mají ty opravdové elektronické čtečky.
Ty multimediální cosi nejsou čtečky, je to něco mezi čtečkou a tabletem, výdrž baterky je mizerná a je to nepříjemné stejně jako dívat se celý den do monitoru počítače nebo do mobilu. Pokud něco opravdu na čtení knih, tak rozhodně e-ink!
doplněno 26.11.12 19:58: u e-ink se prakticky spotřebovává energie jen při změně obsahu displaye, tedy při "otočení" stránky. Proto vydrží klidně měsíc na jedno nabití. S tím pseudotabletem si počtete tak možná dva dny a to to ještě přeženu
Já si nedávno pořídila e-book EB71, je to měco mezi čtečkou a tabletem,ale mě to vyhovuje.Chtěla jsem spíš něco multifunkčního, popravdě stále dávám přednost klasickým tištěným knížkám,ale na cestování je to třeba lepší, knížky se občas pronesou
A jestli je tvůj syn na výšce, tak by se mu něco podobného hodit mohlo,ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.