Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě televizoru 37 - 40 palců

Od: metalamania odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, rozhoduji si koupit novou televizi. Představu mám jasnou: -cena do 12000 -slušný obraz s rozumnou odezvou (budu sledovat sport) -nízká spotřeba -úhlopříčka 37 nebo 40 palců Prohlížel jsem různé recenze a komentáře a nejvíc se mi zalíbily produkty samsungu, konkrétně UE40ES5500 led-televize.heureka.cz/... - co mi na ní nejvíc vadí je cenaUE40EH5300 led-televize.heureka.cz/... - zde mě mate frekvence, někde se píše 50 a někdě 100Hz. Já bych samozřejmě kvůli rychlosti odezvy bral raději 100HzUE37ES5500 led-televize.heureka.cz/... - zde spíš přemýšlím jestli nebude lepší si připlatit pár stovek pro 40"verziPhilips 37PFL3007H lcd-televize.heureka.cz/... No a dnes mi zkřížila cestu tady tato tv, vůbec jsem s ní nepočítal, ale parametry si mě získaly. Jen se trochu bojím jestli to není krok zpět, ale jestli správně chápu tak defacto u LED vs. LCD je jen rozdíl podsvětlení. Spotřeba u tohoto LCD je cca stejná jako LED, ale cenový rozdíl je značný. Připojení k netu vůbec neřeším. Zajímá mě jen jestli ten Philips dokáže kvalitou obrazu konkurovat LED samsungům výše. Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

si myslím, že nejlepší metoda výběru je zajít do nějakého většího televizního obchodu a LCD a LED a výsledek vidíte hned. Taky bych řekl, že u tak malé obrazovky nemá smysl řešit frekvenci a vysoké rozlišení, protože byste musel mít zrak jako orel abyste rozdíl rozpoznal. Měl jsem starší typ LCD, teď mám LED+100Hz + HDD jakou poptáváte a rozdíl v obraze nevidím. Jenom snad ten, že LED na rozdíl od LCD mají černou barvu skutečně černou.

metalamania
hodnocení

děkuji,taky si myslím, že ta frekvence je pro lidské oko nepostřehnutelná. To s tou černou u LED jsem nevěděl-zase jsem o něco chytřejší:)

figurek*

jj, černá je královna všech barev a dává obrazu hloubku. To neříkám já, to řekl Rembrandt. Ale skutečně je to tak. Amatéři vybírají televizi podle pestrých barev, mistři podle černé. Všiměte si, že některé televize mají místo černé takovou hodně tmavou asfaltovou šedou. Tak mnoho zdaru při nákupu. :)

metalamania
hodnocení

děkuji,snad budu spokojený

artik*
hodnocení

0x

LEDka n sport je špatná , sám mám TV LED za 30tis a není to ono . Filmy a fotky jsou super ,ale sport není tak dokonalej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]