Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám na stole několik lithiových článků z baterie z notebooku s popisem
LGEAS31865
I1821000977
KG011AFS3
ale nemůžu o nich nic najít. Jmenovité napětí počítám 3,6-3,7 V, nabíjecí 4,2 V, kapacita podle zapojení určena 2,1 Ah, ale nevím bezpečný vybíjecí a nabíjecí proud... Ví někdo víc?
Čím je chceš nabíjet a v čem je chceš používat / vybíjet. Li-Ion snesou max. proud rovnající se kapacitě, když to bude polovina a méně nic nemúžeš zkazit.
Proud odpovídající kapacitě článku nepovažuji za nejvhodnější, pokud není spěch tak je vždy lepší volit proud menší. A nabíjecí proud se stejně uplatní jen na začátku nabíjení, pak už jen klesá až k nule.
Nabíjet tímto a chtěl bych je dát 3S2P do akuvrtačky (teoreticky na každý článek tak maximálně 2,5-3 A).
doplněno 22.02.13 14:51:A ano, jsou to 18650.
doplněno 22.02.13 14:55:Jo, ale já tu těch věcí mám už asi 5 a z nich 7 baterií. Všechno NiCd, všechno mrtvé.
Tyto nabíjím samodomo zdrojem 4,2V - 1,5A (mám ještě z NTB baterky jako komplet a to nabíjím 12,6V - 2,5 A) (je to 3 série po dvou paralelně)
A slouží už léta
mikihans:
Proč ne, ale Ni-Cd jsou podstatně tvrdší, dával jsem dohromady krásnou malou notebookovou tiskárnu Citizen, originál tam je 6 Ni-Cd článků 900mAh, chtěl jsem na to vyrobit akupack s Li-Ion a ještě jsem se těšil jak to bude mít obrovskou výdrž proti originálu a milé překvapení se nekonalo, tiskárna se náhodně vypíná a přitom ty Li-Ion mají několikánásobnou kapacitu. Ty velké proudové nárazy od krokových motorů a tiskové hlavy nepokryje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.