Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Li-Ion článek LGEAS31865

Od: praivo* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,
mám na stole několik lithiových článků z baterie z notebooku s popisem

LGEAS31865
I1821000977
KG011AFS3

ale nemůžu o nich nic najít. Jmenovité napětí počítám 3,6-3,7 V, nabíjecí 4,2 V, kapacita podle zapojení určena 2,1 Ah, ale nevím bezpečný vybíjecí a nabíjecí proud... Ví někdo víc?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čím je chceš nabíjet a v čem je chceš používat / vybíjet. Li-Ion snesou max. proud rovnající se kapacitě, když to bude polovina a méně nic nemúžeš zkazit.

raadek*
hodnocení

0x
Jestli to jsou válečky, tak podle čísla by to mohly být 18650. První dvě čísla jsou průměr a 650 je délka. Nejvhodnější nabíjení je proudem odpovídajícím kapacitě. Označuje se písmenem C. Kapacitu 1000mAh nabíjet 1A 4,2V. Samozřejmě se mohou nabíjet třeba 2C což je dvojnásobný proud, ale to už záleží na výrobci. Myslim, že už jsem vás nasměroval správným směrem k pátrání. :)

Proud odpovídající kapacitě článku nepovažuji za nejvhodnější, pokud není spěch tak je vždy lepší volit proud menší. A nabíjecí proud se stejně uplatní jen na začátku nabíjení, pak už jen klesá až k nule.

praivo*
hodnocení

Nabíjet tímto a chtěl bych je dát 3S2P do akuvrtačky (teoreticky na každý článek tak maximálně 2,5-3 A).

doplněno 22.02.13 14:51:

A ano, jsou to 18650.

doplněno 22.02.13 14:55:

Jo, ale já tu těch věcí mám už asi 5 a z nich 7 baterií. Všechno NiCd, všechno mrtvé.

Ona je to móda dávat do nářadí LI-Ion, ale stejně jsou lepší Ni-Cd...

hodnocení

0x

Tyto nabíjím samodomo zdrojem 4,2V - 1,5A (mám ještě z NTB baterky jako komplet a to nabíjím 12,6V - 2,5 A) (je to 3 série po dvou paralelně)

A slouží už léta :)

mikihans:

Proč ne, ale Ni-Cd jsou podstatně tvrdší, dával jsem dohromady krásnou malou notebookovou tiskárnu Citizen, originál tam je 6 Ni-Cd článků 900mAh, chtěl jsem na to vyrobit akupack s Li-Ion a ještě jsem se těšil jak to bude mít obrovskou výdrž proti originálu a milé překvapení se nekonalo, tiskárna se náhodně vypíná a přitom ty Li-Ion mají několikánásobnou kapacitu. Ty velké proudové nárazy od krokových motorů a tiskové hlavy nepokryje.

raadek*
Ano, jestli jsou vaše li-ion baterie "měkké" tak snad jedině použít ve svítílně. Do aku nářadí jsou nevhodné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]