Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel ke sluchátkům

Od: mikihans® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, nevíte někdo, kde sehnat nějaký kvalitnější kabel ke sluchátkům, tedy jack 3,5mm na jednom konci a holé dráty na konci druhém (rozvětvený zvlášť pro každé sluchátko)?

Mám sluchátka KOSS Porta Pro, originální kabel po roce ztvrdnul a ulomil se, tak jsem si tam dal kabel od jiných nevyužitých sluchátek co mám doma, tam se u konektoru jeden přerušil po roce a půl :(

Zajímalo by mě, jestli se někde vůbec dají koupit samotné kabely ke sluchátkům, zatím jsem na ně nikde nenarazil a tak vždycky musím použít "co se doma najde" ze starších/nefunkčních sluchátek.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kabel se koupit určitě dá...

Třeba Sennheiser náhradní kabely prodává, ovšem s koncovkou pro svá sluchátka.., takže jedině ji odstřihnout (cca 800Kč).

Nebo levnější provedení s jack konektory:

sony-online.cz/...

Určitě se najde i něco levnějšího..

hodnocení

Díky, ale těch 800 Kč je vyšší cena než sluchátek, takže to asi ne :D teď mě ještě napadlo koupit v elektru obyčejný kabel JACK - 2x cinch a cinche odstřihnout. Řešení je to docela levné a fungovat by asi taky mohlo, teda pokud ten kabel nebude nějak extra tlustý :)

Jinak bych volil vlastní výrobu, ale když vím, jak je někdy jack namáhán, radši chci zvolit kompletní zatavený konektor.

gumidek*
hodnocení

2x

Máš ve svém okolí GME nebo EZK? Dá se koupit pozlacený kovový Jack 3.5 konektor a stíněná dvoulinka dvou tlouštěk. Ta silnější je lepší.

doplněno 23.10.12 15:30:

gme.cz/...

doplněno 23.10.12 15:33:

gme.cz/...

doplněno 23.10.12 15:34:

Tak hledej redukce. Třeba z Jacka 3.5 na Cinche (bílý/červený). Cinche ustřihneš a jejich konce připájíš do sluchátek. GME tuším redukce má.

doplněno 23.10.12 15:37:

gme.cz/...

Pokud je to kvalitně spájeno a uchyceno, tak je nezatavené provedení monohem pevnější. Ohyb lépe pruží. V té zatavené koncovce je sice vytvarovaná harmonika na konci pro ohyb, ale je příliš tvrdá a pokaždé se tu kabel zlomí (vodič). U pájeného se mi to ještě nikdy nestalo :)

doplněno 23.10.12 15:43:

Takto to pájím já. Stínění smotán do sebe na jeden drátek a ten provléknu dírkou v držáku kabelu a zezadu zapajím, ale aby nebyl v zadu moc vysoký spoj, takže spíš vodič ohnout dolů a zapájet naplocho. Pak teprve zahnu konce držáku kusadel (křídel) na kabel (předtím by se teplem tavil) a pak připájím jednotlivé vodiče kanálů. Popř používám smršťovací bužírku přes pájené spoje a pak přes celek viz obr (vínové čáry). Pak to drží léta ;)

doplněno 23.10.12 16:23:

*tuc**palec*

Kabel ke sluchátkům
hodnocení

jasně, kolem GME jezdím denně do školy, párkrát jsem tam nakupoval součástky, vůbec mě nenapadlo že tam budou mít i kabely :) díky kouknu na to

doplněno 23.10.12 15:32:

ajo, tohle řešení (ač je doma používám běžně) právě nechci kvůli namáhání kabelu a konektoru, tak chci radši koupit kompletní kabel s konektorem :)

doplněno 23.10.12 15:52:

dělám to taky tak :) nakonec jsem doma našel jeden ten kovový-pozlacený JACK konektor s pružinkou, aby se kabel ohýbal ve větším poloměru, starý zatavený konektor jsem obyčejně odstřihl a napájel nový. Uvidíme jak dlouho vydrží než se kabel vytrhne, zatím to tak nechám :)

Každopádně oběma díky za odpovědi, máte tam ode mě body :) a sluchátka hrajou jak nová *tuc* dokonce jsem trefil správně pravý/levý kanál *smich*

Kabel ke sluchátkům #2

hodnocení

0x

Tyhle Kossy mají přece doživotní záruku, tak proč ji nevyužít? ;) Nebo nebyly kupované jako nové?

hodnocení

byly kupované jako nové, ale za "nižší"cenu (cca 750 Kč), tedy bez kódu pro doživotní záruku. Výměna by mě tedy přišla na 300 Kč + poštovné, což se nevyplatí.

S doživotní zárukou se daly pořídit za cca 1500 Kč, což mi tehdy přišlo zbytečné (ikdyž příště bych už si radši připlatil) :)

doplněno 23.10.12 17:10:

ikdyž jak se tak dívám na KOSS.cz, tak by měl být kód dáván ke všem produktům (byly kupovány 2009). Teď už je ale pozdě řešit záruku.

doplněno 23.10.12 17:11:

mám je přesně odsud, a jak už název zboží napovídá... mironet.cz/...

KOSSy z doživotní zárukou mě opravdu rozesmívají. Mě odešel kabel (ztvrdnul a prasknul) asi po půl roce na dvou KSSackých špuntech, než bych je někam dával reklamovat, tak jsem tam dal kabel z takových levných napodobenin CREATIVE, kupodivu je lepší. Originál CREATIVE mají nezničitelné kabely a větší frekvenční rozsah, KOSS už nikdy - čítankový příklad utrácení peněz za značku *smich*

hodnocení

ten originální mi udělal přesně to stejné, ztvrdnul a prasknul. asi po roce. A to by člověk čekal, že u sluchátek s více než 25letou historií budou takové hlouposti lépe vychytané *smich* ale kromě toho kabelu jsem s nimi spokojený, dokud se nerozpadají, tak to zatím neřeším, ale příští sluchátka budu asi více vybírat a hlavně zkoušet. Tohle byl kup víceméně naslepo, jen podle "senzačních" recenzí :)

Já se recenzemi zásadně neřídím, když se chci pobavit tak si je přečtu až po koupi :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]