Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nokia 6300 rozbita audio zdirka-audio z USB

Od: martinxx1 odpovědí: 40 změna:

dobry den mam nokii 6300 a ulomil se mi kontakt ve zdirce na sluchatka 2.5mm jack tak se chci zeptat jestli lze tahat audio z USB pomoci tohohle waysale.com/...

a nebo jestli nemate schema kudy tece audio po 2.5mm jacku ze bych to nejak sfusaril diky za rady

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nokia 6300 nemá audio na USB konektoru. Vyměnit 2,5 zdířku.

martinxx1
hodnocení

ale kde sezenu zdirku?na internetu se mi to nevyplati kupovat a navic nemam mikropajku:(

Když není vybavení tak je to těžké, jinak takové drobnosti jsem neměl problém sehnat v servisu mobilů, poskytli mi to ze šrotu ;)

martinxx1
hodnocení

jo takze kdyz jsem to pochopil dobre tak konec audio 2.5mm jacku je levy kanal pak izolacni krouzek,pak pravy kanal,pak dalsi krouzek a zem

v tom konektoru mam v rohode levy kanal a zem potrebuji ale jeste pravy a ten je ulomeny ale kousek tam je

a to musi byt vzdicky kazdy kanal spojeny se zemi?

martinxx1
hodnocení

jaktoze ale nehraje alespon ten levy?

Každý kanál má svůj "živý" a společnou zem.

martinxx1
hodnocení

zivi co?kazdy kanal je napajen samostatne?dokazal vy jste konektor nakreslit jak to tam je?kudy co vede?ja ho mam rozdelany takze se v nem muzu hrabat

praivo*
hodnocení

0x
Jack v 6300 není třeba pájet, stačí nasadit a přichytit (nemám ho u sebe a už nevím, jak je to upevněné). Myslím, že dokonce není třeba ani pinzeta.
doplněno 21.10.12 11:11: Jednu zdířku navíc bych tu měl někde mít, ale nevím, jestli je funkční. Také doporučuji zajím někam do servisu mobilů, tak by ti to mohli i vyměnit (práce na několik minut).
doplněno 21.10.12 11:11: *zajít
doplněno 21.10.12 11:31: Omlouvám se, zapomněl jsem, nasazený není konektor jack, ale napájecí.
martinxx1
hodnocení

a kolik by to tak stalo?tel.mam asi 5 let a je porad v pohode tak ho k vuli tomu nechci vyhazovat

konektor mam pripajeny

martinxx1
hodnocení

tak za hodinu poslu foto;)

martinxx1
hodnocení

tak mam foto i46.tinypic.com/...

i46.tinypic.com/...

distak si to priblizte;)

martinxx1
hodnocení

je to necitelny

takze shora

levy kanal,pravy kanal,chybi ale kousek tam je pouzitelny a ty dva dole asi zem

Pozor, konektor na nokia 6300 má jeden kontakt navíc pro mikrofon v HANDSFREE.

martinxx1
hodnocení

a to je prosim jaky?diky doufam ze ten ulomeny

martinxx1
hodnocení

tm tak nic no opravit to nejde a u nas zadne servisy nejsou tak si budu muset koupit mp3 prehravac a nebo tu zdirku a nejak to tam prilepit*bum*

praivo*
Radši to slepit ani nezkoušej, mohl bys zničit celý mobil.
martinxx1
hodnocení

Tak uz mam objednany novy konektor ten stary pak sundam a necham zam zbytky pinu na ktere nasadim novy konektor prilepim to k tomu vterinakem nebo tavnou pistoli nozna silikonovym lepidlem a nebojte budu opatrny*smich*

praivo*
Blbost. Když už, tak přepájet. Když to přilepíš, tak tam akorát bude bordel od lepidla, vést to moc nebude (aspoň ne spolehlivě) a navíc se ti to pak možná nevejde pod kryt. Sežeň si někoho s patřičným vybavením (nejlépe horkovzdušnou stanicí), ať ti to přepájí.
doplněno 21.10.12 14:20: Ta od Flajzara by šla, ale je třeba ještě menší hrot, třeba ges.cz/...
V GESu mají i to pero, je to položka hned vedle v seznamu "Ruční páječka 15W/230V"
doplněno 21.10.12 14:22: A ještě potřebuješ něco ;)
Třeba ges.cz/...
doplněno 21.10.12 14:36: Co myslíš tím "tužku"? Jestli myslíš pájecí pero, doporučuji rovnou koupit stanici s regulací teploty, aspoň ges.cz/... a k tomu nějaký jemný hrot.
doplněno 21.10.12 15:11: To 8W pero svůj účel splní, ale potřebuješ ještě zdroj (12 V @ min. 750 mA) ;)
doplněno 21.10.12 15:22: To poslední je taky bez zdroje. ges.cz/... a předělat koncovku na tu, jakou má pero (jestli nějakou má) nebo to s ním spojit "natvrdo".
doplněno 21.10.12 15:33:

Jo takhle... V době psaní toho příspěvku byl poslední odkaz na 12 pero.

doplněno 21.10.12 15:35:

*12V

Ale na mobil bych ti stejně spíš doporučil to malé a zdroj k tomu. S velkým se u malých věcí špatně manipujuje, navíc hřeje víc, než potřebuješ.

doplněno 21.10.12 15:50: Do 200 Kč s dopravou se vejít nemůžeš. Ještě se zkus zeptat na svetelektro.com/...
doplněno 21.10.12 16:34: Na baterie určitě ne. 30 W je sice dost, ale v nouzi by to teda nějak šlo. Ale potřebuješ ještě cín s průměrem <1 mm (na tohle 8,5 až 0,8 mm), který se prodává celkem draho. Nebo se zeptej na odkazovaném fóru, někdo by ti to určitě udělal. Nebo na Bastlírně - ebastlirna.cz/...
doplněno 21.10.12 18:02: Cín odjinud vzít nemůžeš. Za 1. bys ho nedostal dost a za 2. by v sobě neměl tavidlo, bez kterého se pro tyto věci použít nedá.
martinxx1
hodnocení

a staci treba tahle pajka? bydleniazahrada.cz/...

martinxx1
hodnocení

a nebo flajzar.cz/... kazdopadne ale potrebuji se spicatym hrotem s trafopajkou se tam nedostanu

martinxx1
hodnocení

diky a jakou tu "tuzku"by jste doporucily?

martinxx1
hodnocení

no myslim tim tohle ges.cz/... myslite ze bude dobra?nechci nic draheho ale aby to splnilo ucel;)

martinxx1
hodnocení

libilo by se mi tohle zjtronic.cz/...

a to se neprodave s 12v zdrojem?

martinxx1
hodnocení

a nebo bych si koupil tohle zjtronic.cz/...

a mel bych to i se zdrojem;)

martinxx1
hodnocení

ze ta posledni nema zdroj?vzdit se pripojuje primo na 220v do zasuvky zjtronic.cz/...

martinxx1
hodnocení

a jake by jste tedy poporucil_i se zdrojem se chci vejit max.100-200kc i s postou

martinxx1
hodnocení

i se zdrojem se chci vejit do 100-200kc i s postou

martinxx1
hodnocení

tak koupim bud tuhle zjtronic.cz/...

a nebo tuhle zjtronic.cz/...

martinxx1
hodnocení

www.zjtronic.cz/zjtronic/eshop/10-1-Elektronika/573-4-Pajeci-pera/5/4319-Pajka-ZD-20D-4-5V-8W

martinxx1
hodnocení

martinxx1
hodnocení

no tak cin muzu vzit treba ze stareho telefonu a nebo stare zakladni desky;)

to bys tomu dal, jen si pěkně kup 0,5-1mm trubičkový cín s tavidlem uvnitř, kousek kalafuny se taky šikne a tu 30W páječku nekupuj, je zbytečně moc silná na tyhle malé věcičky a hlavně je dost velká do ruky a tyhle male věci se s ní dost blbě dělají. Já osobně mám malou 12W a někdy bych jí vyměnil klidně za menší.

martinxx1
hodnocení

a jaky cin by jste doporucily? zjtronic.cz/...

martinxx1
hodnocení

tak ted uz vazne nevim jakou paku koupit,na tech 12v to ma taky 30w:(

S těch uvedených by nebyla špatná tahle:

zjtronic.cz/...

jen kdyby měla na tom hrotu plošku, tyhle úplně špičaté hroty mají malou plochu na přenos tepla.

martinxx1
hodnocení

ok ale ta je asi bez 12v trafa co...

martinxx1
hodnocení

tak opraveno stary konektor jsem odlomil a na novym jsem trosku prihnul kontakty smerem k desce a prilepil vterinakem,a hraje to paradne;)

Proč ne, ale na jak dlouho to bude? To už si to mohl zaletovat hřebíkem rozpáleným nad plynovým sporákem i tak jsem v nouzi v polních podmínkách prováděl opravu *hi*

martinxx1
hodnocení

no do konce zivota toho telefonu s timto zpusobem mam jiz zkusenosti a bez problmu;)

Mě by hlodalo svědomí, kdybych si něco takhle opravil :D ale, to jsem já, já jsem tak trochu puntičkář.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]