Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám akvarium, ale podle rádcu na akvaristice mám velmi slabou zářivku, 18W a vzhledem, k tomu, že se kupovala zvlášt k osvětlení, mohu do samého zařízení nově koupit zářivku 28W nebo 30W nebo je to stavěno na 18W a musím koupit nové zařízení uzpusobeno takový zářivkám díky
Jak už bylo psáno, trubicová zářivka má podle W taky uržitou délku a a dle W taky tlumivku nebo předřadník. U akakvária se vychází, že na jeden litr vody je potřeba zhruba 0.5W. To je takový střed u rostlin které nechtějí tolik světla to mže být i 0,3W / l a naopak u některých druhů rostin je potřeba 0,75W / l.
Další věc je, jakou zářivku tam teď máš, myslím tím jaké barevné spektrum má. U akvaristiky je lepší používat studené bílé světlo, která se podobá denímu. Tyto zářivky jsou značeny na konci číslem 865. Zářivky značené 33 , 840 atd. nejsou až tak vhodné mají teplejší nažloutlé světlo a menší svítivost.
Používat speciální akvaristické zářivky je jen vyhazování pěněz, ty jsou jen na vzhled v případě že jde o nafialovělé zářivky. Vždy je ,ale potřeba u nich mít současně i "normální"zářivky.
Nejprve mrknout, co je tam za zářivku. Na konci trubice u patice je označení.
doplněno 21.10.12 19:13:Ty "speciálky"nabízejí snad v každé akvaristice. To , že nedokáží poradit, to je bohužel běžná věc. Mnody nepoznají ani ryby natož aby o tom něco věděli.
Ten odkaz, tak třeba tady akvarista.cz/... Celkem šlehy co?
Přotom na tento objem budou stačit 3x tyto- philips-levne.cz/...
@ar děkuji moc za podrobné, v tom případě mám stoprocentně slabé osvětlení, poněvadž 18W na 126litru opravdu nejde, ještě se mám co učit, je vidět, že když sem zdědil akva takového objemu, nečekal, jsem že mi špatně poradí v akvaristice s osvětlením. Jak se zmiňujete o vyhazování peněz za akvarijní zářivky, mužete mi sm hodit nějaký odkaz např eshop, těchto zářivek, pro představu. děkuju
Pokud je tam klasická trubice tak jsou zde dva problémy na základě kterých nepůjde dát silnější. Silnější zařivka má jinou délku, silnější zářivka potřebuje jinou tlumivku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.