Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístroj na hot-dog špiní rohlíky

Od: janatris* odpovědí: 7 změna:
Trn, na který se napichuje rohlík, bude pravděpodobně hliníkový, protože dutina v rohlíku je po stažení z trnu našedlá. Nevíte prosím, zda je to reklamovatelná závada?
Přístroj na hot-dog špiní rohlíky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Myslím, že vlastnost přístroje to nebude, takže bych se minimálně zeptal v obchodě co s tím a případně vyreklamoval.
janatris*
hodnocení

Jenže ptát se v obchodě je přesně ta chyba, které se nechci dopustit. Proto se ptám tady.
Pokud chci vše vyřídit v rámci domluvy a bez obracení se na soud, vyřízení reklamace je de facto pouze na blahovůli prodejce, bez ohledu na její oprávněnost. Prodejce, ač má samozřejmě povinnost uznat oprávněnou reklamaci, toto v reálu vůbec nemusí udělat a může mi tvrdit, aniž by se jeho tvrzení zakládalo na faktech, že zbarvení rohlíků je zcela normální a zdravotně nezávadné.
Proto chci být připravena už na první jednání - jedná se o závadu, či nikoliv? Je zbarvení rohlíků zdravotně závadné? Mám nárok požadovat nápravu (výměnu, opravu, vrácení peněz, to je jedno), nebo nemám? Na toto se přece nebudu ptát instituce, jejímž zájmem je reklamace odbýt a zamést.
Prodejce se nebudu ptát, prodejci půjdu oznámit hotovou věc.
Ale stejně děkuji za odpovědi a za váš čas

8976*
hodnocení

2x

pokud to jde vrátit, mám starší a tam je trn nerezový, bohužel jste asi koupil šunt

- možné zdravotní komplikace- otěr hliníku, pokud ho používají děti např. denně...

Cele generace jedli hlinikovym priborem z hlinikoveho nadobi a zdravotni komplikace z toho take nemam.

Osobne bych reklamoval.

janatris*
hodnocení

Promiňte, ale jisté komplikace na vás ten hliník zřejmě zanechal (generace jedli).
(Promiňte vtípek.)
Bohužel jako argument k jednání to není dostačující, jinak ale díky za podporu.
Koukam ze na ten pravopis si budu muset davat vetsi pozor. Jestli dobre pocitam tak se mi to stalo uz podruhe:::(

hodnocení

0x
Pokud jste dodrželi doporučené metody (odstranění výrobních pozůstatků atp.) uvedené v návodu - reklamujte! Podle vašeho popisu je nedostatek prokazatelný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]