Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si chránit svá autorská práva?

Od: penguin* odpovědí: 12 změna:

Pěkný den, jak si mohu zařídit autorská práva?
Nevím jak to vysvětlit.. štvě mě, když někdo na jeho stránkách použije moje fotky bez mého souhlasu a ani tam nenapíše, že je to moje fotka. Vlastně jí tak vydává za svou. A já chci aby za to měl pokutu nebo tak, protože mě už to štve. Takových lidí je neomezeně a já mám jasně napsáno, že bez mého podpisu to nikam ani dávat nesmí, ale dělají to.
Prosím o radu!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Buďto si svá díla chraň (např. neodstranitelným ´vodotiskem´) a nebo kontaktuj kopírovače a chtěj poplatek - po případném neúspěšném vyjednávání podej žalobu...

hodnocení

1x

Souhlas s jethro, mne by taky těšilo, že mé fotky jsou tak oblíbené, že si je lidi kopírujou, ale je divná doba dnes by si lidi nejradši dali ochranou známku i na pozůstatek na toaletě :D

prochy35*
hodnocení

0x

Já to řešil ochrannou známkou:) vyjde to na 25 tis a funguje to

gumidek*
hodnocení

0x

Dáváte si do rohu fotky značku ©?

zabu
hodnocení

0x

Já myslím, že pokud někdo chce "ostré" fotku, tak za to zaplatí na základě nějaké smlouvy. A pro použití na webu se používá nějaká forma vodotisku.

hodnocení

0x

Myslím, že nějak pomocí úpravy zdrojového kódu stránky by se mělo dát zamezit jakémukoli kopírování. Jak se to udělá, nevím, ale v praxi už jsem to na několika webech potkal.

iz*

Fatalvire, to nestačí. Toto opatření přestane fungovat v okamžiku, kdy si návštěvník vypne javascript v prohlížeči (já ho mám vypnut standardně, povoluji jen výjimečně konkrétním stránkám), případně do okamžiku, než se člověk podívá do zdrojového kódu.

iz*
hodnocení

0x

Penguine, toto se Vám s největší pravděpodobností nepodaří. Žádná ochrana není stoprocentní a kdo chce krást, cestu si najde. Pro internet bohužel stále platí, že to, u čeho se člověk obává krádeže, zneužití nebo publikaci na jiných webech, nesmí nikde publikovat.

hodnocení

0x

Já bych byl v takovém případě nadšený z toho, že jsou moje fotky tak dobré, že se šíří mezi lidi. Ale pokud s šířením nesouhlasíš, tak spolehlivé řešení je nedávat fotky na net.

Mimochodem, zdaleka ne každá fotka je autorským dílem ve smyslu autorského zákona.

buss
hodnocení

0x

Autorská práva se nezařizují, ta jsou ze zákona, Mohu si je jen chránit a to za předpokladu, že bych byl ochoten jít do sporu. Jinak si myslím to nemá cenu, znaky ořežu..Nejlepší ochrana je foto nikde nezveřejňovat, nebo foto znehodnotit, já píšu zkratku přes celé foto, čáru napříč. Nicméně ukazování to nezabrání, aniž by byl uveden autor. Internet je semeništěm porušování autorských práv. Stačí se podívat, jak se kdeco kopíruje..!. S tím přece mají problémy i jiní, co přichází o velké prachy.

Jak si chránit svá autorská práva?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jedna možnost je ty fotky nikam nedávat. Když byla moje dcera při závěrečné maturitní práci obviněna, že tam jsou kradené fotografie květin z netu, tak komisi omlátila fotografie o hlavu s tím, že na každé z nich byl nenápadně umístěn vodoznak s mojí značkou tak, že na první pohled nebyl vidět. V jiných případech jsem třeba dával vodoznak přes celou fotografii - z rohu do rohu. Pak to nikdo nemůže použít aniž by si vyžádal ode mě originál.

doplněno 17.10.12 10:45:

Strčila jim to pod frňák tak, aby viděli - a udělala.

snehulak*

Skutečně vaše dcera mlátila členy maturitní komise fotkama po hlavě? A tu maturitní zkoušku nakonec udělala?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]