Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pasta - teplovodivá

Od: blesk16 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, mám termistor a chci ho dát mezi žebra chladiče, ale mám obavy že to nebude přenášet teplo na termistor. V pc zdrojích bývají takový tvrdý pasty, kde se dají sehnat? Nebo co to je. Já bych potřeboval namačkat pasu na ten termistor a žebra, aby to lépe předávalo teplo na to děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

alza.cz/...

Ale - ten termistor není určený k přišroubování na chladič? Teplovodné pasty jsou určené k vytěsnění vzduchu (což je dobrý izolant) z drobných nerovností styčných ploch, ne k přenosu tepla přes vysokou vrstvu...

doplněno 14.10.12 22:25:

To Bmbx: Ale jo - je teplovodivá, má ale nižší tepelnou vodivost... A výrazně... Hliník (běžný materiál chladičů) má cca 236 W/mK, běžná teplovodivá pasta cca 4 W/mK...

Saaaakra rozdíl...

;)

blesk16
hodnocení

Právě že teplovodivou pastu na CPU jsem nemyslel, to vím že se dávají malý vrstvy, ale někdy ve zdrojích který mají řízený větrák teplotou, tak je taky termistor k chladiči přilepen nějakou hmotou.

samozřejmě, že teplovodivá pasta je teplovodivá :D To znamená, že dobré služby udělá i v silnější vrstvě...

blesk16
hodnocení

Já jsem si vždycky myslel že když píší, dávat malé množství na CPU, tak když je větší vrstva tak to nefunguje tak dík.

praivo*
hodnocení

0x
ges.cz/... Levnější (20 Kč)
Lepší by bylo ten termistor k chladiči něčím přimáčknout, aby vrstva pasty byla co nejtenčí.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro tento účel jsem používal silikonovou vazelinu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]