Nejste přihlášen/a.
Jak je to s znovudobijecími baterkami AAA a AA? Musí se nějak napoprvé nakalibrovat? Mám baterky Camelion AAA Ni-MH 1000mAh a AA Ni-MH 2500mAh. A kolik asi hod se budou nabijet? Díky
A kolik asi hod se budou nabijet?
No to záleží na nabíjecím proudu, automatické nabíječky si poradí samy a jiné se snad už dnes ani téměř neprodávají.
Pokud nabíječka nabíjí 250mA, tak ty 2500mAh tam nechte zhruba 13 hodin, ty 1000mAh bych tam nechal tak 5-6 hodin.
Jinak většinou dostanou svoji plnou kapacitu až po několika nabití, taky jsem nedávno kupoval GP 2500 mAh a ze začátku šly dobít na max cca 1500mAh (dle nabíječky s displayem).
A nové baterie můžu doporučit určitě Sanyo Eneloop nebo GP ReCyko+, jiné bych dnes už nekoupil, sice mají papírově menší kapacitu než "běžné", ale v praxi mají výdrž lepší a jejich celková životnost je na tom taky o dost líp
Délka nabíjení záleží také na nabíječce, pokud se jedná o Camellion AlwaysReady tak ty se poprvé nanabíjejí, prodávají se nabité. Články se nekalibrují, ale formují. Formovat je lepší za provozu, formování před prvním použitím se dělá jen tehdy, pokud potřebujete hned napoprvé vytáhnout z článků maximum, jinak je to zbytečné mrhání počtem nabíjecích cyklů.
doplněno 14.10.12 16:20:jirka2:
zapomínáš na koeficient 1,4-1,6, do článku je potřeba dostat tolikrát víc energie, to znamená, že tebou uvedené časy, nebo nabíjecí proudy se musí tímto číslem vynásobit, pak to bude sedět
mikihans:
Camellíon s označením Alaways Ready jsou stejná technologie jak Eneloop a pod.
Ty Always Ready ano, ale ty mají stejně jako GPčka 2100 mAh nebo 2300 mAh, takže to asi nebudou ty co si tazatel koupil
Já si nemyslím, že je tazatel má, já jen doplňuji, že existují. Jsou stejně dobré a bývaly cenově nejvýhodnější...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.